Tasavallan toscakakku

Tasavallan toscakakku

1 h 5 min
keskitaso
426 kcal / 100g
38
46

Tasavallan toscakakku on oikea Valio Koekeittiön klassikkoleivonnainen. Se sopii kahvipöytään ja moniin juhliin.

Ainekset

8 annosta
2
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta
½ dl
150 g

Kuorrutus

50 g
75 g (2 1/4 dl)
mantelilastuja
1 dl
sokeria
½ dl
1 rkl
vehnäjauhoja

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 22 cm:n irtopohjaisen vuoan reuna. Laita vuokaan pohjan kokoinen, pyöreä leivinpaperipala.
  2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja maito-voisulaseos kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan.
  3. Paista 175 asteessa uunin alaosassa 25 min.
  4. Mittaa kuorrutusaineet kattilaan. Sekoita. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee hiukan.
  5. Levitä kuorrutus pohjan päälle. Paista vielä 200 asteessa uunin keskiosassa n.10 min eli kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea.

Vinkki

Toscakakun voi pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
426 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
41 g
Rasva
26 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
109 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (45)

Nimetön30.5.2017 kello 21:13
Tein vehnättömänä/gluteenittomana ja päällysteeseen lisäsin pähkinöitä paremman puutteessa kun muutoin olisi ollut liian lievää. Tuoksut ainakin on komeat. Mausta tietää vasta huomenissa. Reseptin kirjoittaja voisi vielä lisätä että koska tämä kakku on parhaimmillaan niin tietäisi optimoida leivontapäivän.
ValioAnna Koekeittiöltä22.5.2017 kello 14:17
Hei, mukavaa, että pidit toscakakusta. Sokerin ja rasvan määrää voi toki halutessaan hiukan vähentää, mutta kannattaa pitää mielessä, että ne vaikuttavat myös kakun rakenteeseen maun lisäksi.
Nimetön18.5.2017 kello 13:56
Oli hyvää. Käytin maidon ja kerman sijasta mantelimaitoa ja koska ei ollut mantelilastuja, käytin mantelirouhetta. Mielestäni kakku oli hieman liuan makea ja rasvainen, joten ensi kerralla aion laittaa hieman vähemmän sokeria ja rasvaa.