Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Texmex-jauhelihapiiras

Ruokaisa texmex-henkinen jauhelihapiiras on maittava tarjottava niin vieraille illanistujaisissa kuin arkena lounaana salaatin kera. Maustamisen hoitaa mukavasti tulinen Valio TexMex juustoraaste.

Texmex-jauhelihapiiras
Texmex-jauhelihapiiras

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ½ dl valmista tapenade-tahnaa

Täyte

  • 1 (100 g) sipuli
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • ½ tl suolaa
  • 2-3  (200 g) tomaattia
  • 1 pussi (150 g)
    Valio maustettua juustoraastetta, Mexican
    Valio Mexican style juustoraaste tuo tuulahduksen Meksikon makumaailmaa ja uutta twistiä tuttuihin ruokiin! Maustettuun juustoraasteeseen…
    Valio Mexican style e150 g juustoraaste
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl
    Valio Keittiön ruokakermaa 15%
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 2-3  säilykepepperonia

Ohje

  1. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe kulhossa. Lisää Oivariini rasva ja tapenade.
  2. Laita leivinpaperi korkeareunaisen irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle. Painele taikina pohjalle ja reunoille n. 2 - 3 cm:n korkeuteen.
  3. Siirrä piiraspohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  4. Puolita sipuli, leikkaa viipaleiksi.
  5. Kuumenna rasva pannulla. Lisää jauheliha, paista hetki ja lisää sipuli. Kun jauheliha on kypsää, nosta pannu liedeltä. Mausta suolalla.
  6. Levitä puolet jauhelihaseoksesta vuoan pohjalle, sitten viipaleiksi leikatut tomaatit ja puolet juustoraasteesta.
  7. Levitä päälle loput jauhelihasta ja juustoraaste.
  8. Sekoita munat ja ruokakerma tasaiseksi seokseksi. Kaada vuokaan.
  9. (Leikkaa pepperonit pituussuunnassa 2-3 osaan. Nostele päällimmäiseksi.)
  10. Paista uunin ala- / keskitasolla 175 asteessa n. 50 min tai kunnes kypsä.
  11. Tarjoa piiras illanistujaisissa tai pääruokana salaatin kera.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 230 kcal
Proteiini 10,9 g
Hiilihydraatti 10,1 g
Rasva 16,1 g
Tyydyttynyt rasva 5,2 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search