Texmex-jauhelihapiiras

Texmex-jauhelihapiiras

Ruokaisa texmex-henkinen jauhelihapiiras on maittava tarjottava niin vieraille illanistujaisissa kuin arkena lounaana salaatin kera. Maustamisen hoitaa mukavasti tulinen Valio TexMex juustoraaste.

1 h 15 min
keskitaso
215 kcal / 100g
11
35

Ainekset6 annosta

6 annosta

Pohja

2 ½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
1 dl
½ dl
valmista tapenade-tahnaa

Täyte

1 (100 g)
sipuli
1 rkl
400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
½ tl
suolaa
2 - 3 (200 g)
tomaattia
1 pussi (150 g)
2
kananmunaa
2 dl
2 - 3
säilykepepperonia

Ohje

  1. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe kulhossa. Lisää Oivariini rasva ja tapenade.
  2. Laita leivinpaperi korkeareunaisen irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle. Painele taikina pohjalle ja reunoille n. 2 - 3 cm:n korkeuteen.
  3. Siirrä piiraspohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  4. Puolita sipuli, leikkaa viipaleiksi.
  5. Kuumenna rasva pannulla. Lisää jauheliha, paista hetki ja lisää sipuli. Kun jauheliha on kypsää, nosta pannu liedeltä. Mausta suolalla.
  6. Levitä puolet jauhelihaseoksesta vuoan pohjalle, sitten viipaleiksi leikatut tomaatit ja puolet juustoraasteesta.
  7. Levitä päälle loput jauhelihasta ja juustoraaste.
  8. Sekoita munat ja ruokakerma tasaiseksi seokseksi. Kaada vuokaan.
  9. (Leikkaa pepperonit pituussuunnassa 2-3 osaan. Nostele päällimmäiseksi.)
  10. Paista uunin ala- / keskitasolla 175 asteessa n. 50 min tai kunnes kypsä.
  11. Tarjoa piiras illanistujaisissa tai pääruokana salaatin kera.
Alkuun
Popcorn-cheddarsalaatti
40 min
Jälkeen
Appelsiini-mangomaljat
10 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
215 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g
Kalsium
111 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)