Chilisuklaakakku

Chilisuklaakakku

Tässä on suklaakakku aikuiseen makuun! Ja uskomattoman helppo tehdä kuorrutuksineen päivineen. Chilin lämmin polte on suklaan aisaparina juuri sopiva.

1 h
helppo
338 kcal / 100g
17
22

Ainekset12 annosta

12 annosta
1 prk (250 g)
200 g
taloussuklaata
3
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Kuorrutus

1 prk (250 g)
2 dl
fariinisokeria
100 g
taloussuklaata

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi pinnoitetun irtopohjavuoan (Ø 23 cm) reunan ja pohjan väliin. Jos käytät tavallista kakkuvuokaa, voitele ja jauhota se siivilöidyllä kaakaolla tai korppujauholla.
  2. Kuumenna Koskenlaskija ja paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä kattilassa. Kun suklaa on sulanut, siirrä kattila sivuun.
  3. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita joukkoon jauho-leivinjauheseos.
  4. Lisää suklaaseos, sekoita. Kaada taikina vuokaan.
  5. Kypsennä uunin alaosassa 200 asteessa 30 min.
  6. Anna kakun jäähtyä. Irrota kakun reunat veitsellä ja kumoa leivinpaperille tai suoraan tarjoiluastiaan.
  7. Kuorrutus

  8. Kuumenna Koskenlaskija ja fariinisokeri kattilassa. Keitä 3 min samalla sekoitellen.
  9. Lisää suklaa paloina, sekoita kunnes tasaista.
  10. Kaada hieman jäähtynyt kuorrutus kakun päälle. Levitä niin, että kuorrutetta valuu myös reunoille.
  11. Anna kuorrutuksen jähmettyä jääkaapissa. Koristele halutessasi esim. puolitetulla chilillä.

Vinkki

Säilytä kuorrutettua kakkua jääkaapissa kuvun alla. Kakun voi tarvittaessa myös pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
338 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
41 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g
Kalsium
168 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)