Halloween nukkekakku

Halloween nukkekakku

Barbikakku? Ehei, nyt kakkuun hyppää Draculaura! Halloween kakku taikina on tehty punaisen puhuvaksi ja täytteessä maistuu raikas sitruuna. Tässä on kakkuohje muokattavaksi lasten synttärijuhliin tai vaikka goottiteemajuhliin.

6 h
haastava
323 kcal / 100g
0
0

Ainekset16 palaa

16 palaa

Pohja

150 g
punajuurta hienoksi raastettuna
200 g
porkkanaa hienoksi raastettuna
175 g
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
3
kananmunaa
2 ½ dl
sokeria

Kostutus

n. 1 dl

Täyte

1 pussi (175 g)
suklaakuorrutteisia vohvelikeksejä , salmiakki (Suffeli bites)
150 g
2 prk (à 200)
1 ½ dl

Tuorejuustokreemi

1 dl
tomusokeria
50 g
50 g

Koristelu

500 g
vaahtokarkkimassaa
250 g
mustaa sokerimassaa
elintarvikeväriä , pinkkiä tai oranssia pastavärinä
elintarvikeliimaa

Ohje

  1. Kakkutaikina

  2. Sekoita raasteet ja Oivariini. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
  3. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon vuorotellen samalla sekoittaen kuivia aineita ja raasteseosta.
  4. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (30 x 40 cm).
  5. Paista 200 asteessa uunin alaosassa 28 - 30 min, kunnes pohja on kypsä (kokeile kypsyyttä hammastikulla). Anna jäähtyä.
  6. Täyte

  7. Leikkaa vohvelit karkeaksi rouheeksi.
  8. Vaahdota 150 g tuorejuustoa, rahka ja kerma kulhossa jämäkäksi vaahdoksi. Jätä jäljelle jäänyt tuorejuusto huoneenlämpöön.
  9. Täyttäminen

  10. Vuoraa pyöreäpohjainen kulho kelmulla. Kuvan kakku on tehty 1,8 l kulholla, suuaukon Ø 20 cm.
  11. Leikkaa kakkulevystä viisi ympyrää siten, että isoin levy on kulhon suuaukon ulkoreunojen kokoinen ja loput pienenevät asteittain kulhon muodon mukaisesti. Apuna voi käyttää erikokoisia lautasia. Koko kakkulevypellillinen tulee käyttöön, sillä ympyrälevyt jäävät vajaiksi ja irtopaloista ne saadaan koottua eheiksi. Myös tarvetta lisäpaloillle saattaa tulla kakkukerroksiia rakentaessa. Irtopaloistakin tehdyt kakkukerrokset tasaantuvat kakun vetäytymisen aikana.
  12. Nosta pienin kakkulevy kulhon pohjalle. Kostuta levy mehulla. Ripottele päälle vohvelimurskaa ja lakritsirahkatäytettä.
  13. Toista kerrokset ja laita päällimmäiseksi isoin kakkulevy. Painele tasaiseksi. Kostuta kakkulevy, peitä kelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.
  14. Tuorejuustokreemi

  15. Vaahdota tuorejuusto, voi ja siivilöity tomusokeri kulhossa.
  16. Kumoa kakku, poista kelmu. Voitele pinta sileäksi tuorejuustokreemillä.
  17. Kuorruttaminen ja koristelu

  18. Vaivaa valkoinen vaahtokarkkimassa pehmeäksi. Töki / vedä siihen teelusikan kärjellä pastaväriä sinne tänne. Vaivaa sitä muutama kerta kulhossa tai suojatulla työtasolla, jolloin massaan syntyy marmorikuviointi.
  19. Kauli vaahtokarkkimassa tomusokeroidulla pöydällä tasaiseksi pyöreäksi levyksi, joka saa olla reilusti kakkua suurempi. Nosta levy kaulimen avulla kakun päälle. Sovita reunat sileiksi nostamalla massan reunaa ja suoristamalla samalla reunan kädellä. Käy koko reuna järjestelmällisesti läpi. Leikkaa veitsellä ylimääräinen reuna pois.
  20. Kelmuta nuken jalat. Tee vaahtokarkkimassan reunapaloista nukelle vaatteet. Jos kulhon/valmistuvan kakun korkeus ei riitä nuken jaloille, voit työstää vaahtokarkkimassasta tarvittavan pätkän lisähametta nuken ympärille. Tee mustasta sokerimassasta hameen ulommaiset kerrokset. Käytä kiinnittämisessä apuna elintarvikeliimaa.
  21. Ota kuorrutteesta terävällä veitsellä tai pienellä pyöreällä piparimuotilla nuken jalkojen menevä pala pois. Työnnä nukke kakun sisään.
  22. Tarjoa kakku halloween juhlissa tai syntymäpäiväkakkuna. Koristelua ja värimaailmaa voit vaihdella nuken ja juhlan teeman mukaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
323 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
42 g
Rasva
15 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
65 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)