Siirry sisältöön
Halloween nukkekakku

Halloween nukkekakku

Barbikakku? Ehei, nyt kakkuun hyppää Draculaura! Halloween kakku taikina on tehty punaisen puhuvaksi ja täytteessä maistuu raikas sitruuna. Tässä on kakkuohje muokattavaksi lasten synttärijuhliin tai vaikka goottiteemajuhliin.

Halloween nukkekakku

Ainekset

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 150 g punajuurta hienoksi raastettuna
  • 200 g porkkanaa hienoksi raastettuna
  • 175 g (1,75 dl)
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 kananmunaa
  • 2½ dl sokeria

Kostutus

Täyte

  • 1 pussi (175 g) suklaakuorrutteisia vohvelikeksejä, salmiakki (Suffeli bites)
  • 150 g
    Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
    Valio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
    Valio Viola® e200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
  • 2 prk (à 200)
    Valio maustettua rahkaa sitruuna
    Valio maustettu rahka sitruuna sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g sitruuna laktoositon
  • 1½ dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl

Tuorejuustokreemi

Koristelu

  • 500 g vaahtokarkkilevitettä
  • 250 g mustaa sokerimassaa
  • 0 kg elintarvikeväriä, pinkkiä tai oranssia pastavärinä
  • 0 kg elintarvikeliimaa

Ohje

Kakkutaikina

  1. Sekoita raasteet ja Oivariini. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
  2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon vuorotellen samalla sekoittaen kuivia aineita ja raasteseosta.
  3. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (30 x 40 cm).
  4. Paista 200 asteessa uunin alaosassa 28 - 30 min, kunnes pohja on kypsä (kokeile kypsyyttä hammastikulla). Anna jäähtyä.

Täyte

  1. Leikkaa vohvelit karkeaksi rouheeksi.
  2. Vaahdota 150 g tuorejuustoa, rahka ja kerma kulhossa jämäkäksi vaahdoksi. Jätä jäljelle jäänyt tuorejuusto huoneenlämpöön.

Täyttäminen

  1. Vuoraa pyöreäpohjainen kulho kelmulla. Kuvan kakku on tehty 1,8 l kulholla, suuaukon Ø 20 cm.
  2. Leikkaa kakkulevystä viisi ympyrää siten, että isoin levy on kulhon suuaukon ulkoreunojen kokoinen ja loput pienenevät asteittain kulhon muodon mukaisesti. Apuna voi käyttää erikokoisia lautasia. Koko kakkulevypellillinen tulee käyttöön, sillä ympyrälevyt jäävät vajaiksi ja irtopaloista ne saadaan koottua eheiksi. Myös tarvetta lisäpaloillle saattaa tulla kakkukerroksiia rakentaessa. Irtopaloistakin tehdyt kakkukerrokset tasaantuvat kakun vetäytymisen aikana.
  3. Nosta pienin kakkulevy kulhon pohjalle. Kostuta levy mehulla. Ripottele päälle vohvelimurskaa ja lakritsirahkatäytettä.
  4. Toista kerrokset ja laita päällimmäiseksi isoin kakkulevy. Painele tasaiseksi. Kostuta kakkulevy, peitä kelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Tuorejuustokreemi

  1. Vaahdota tuorejuusto, voi ja siivilöity tomusokeri kulhossa.
  2. Kumoa kakku, poista kelmu. Voitele pinta sileäksi tuorejuustokreemillä.

Kuorruttaminen ja koristelu

  1. Vaivaa valkoinen vaahtokarkkimassa pehmeäksi. Töki / vedä siihen teelusikan kärjellä pastaväriä sinne tänne. Vaivaa sitä muutama kerta kulhossa tai suojatulla työtasolla, jolloin massaan syntyy marmorikuviointi.
  2. Kauli vaahtokarkkimassa tomusokeroidulla pöydällä tasaiseksi pyöreäksi levyksi, joka saa olla reilusti kakkua suurempi. Nosta levy kaulimen avulla kakun päälle. Sovita reunat sileiksi nostamalla massan reunaa ja suoristamalla samalla reunan kädellä. Käy koko reuna järjestelmällisesti läpi. Leikkaa veitsellä ylimääräinen reuna pois.
  3. Kelmuta nuken jalat. Tee vaahtokarkkimassan reunapaloista nukelle vaatteet. Jos kulhon/valmistuvan kakun korkeus ei riitä nuken jaloille, voit työstää vaahtokarkkimassasta tarvittavan pätkän lisähametta nuken ympärille. Tee mustasta sokerimassasta hameen ulommaiset kerrokset. Käytä kiinnittämisessä apuna elintarvikeliimaa.
  4. Ota kuorrutteesta terävällä veitsellä tai pienellä pyöreällä piparimuotilla nuken jalkojen menevä pala pois. Työnnä nukke kakun sisään.
  5. Tarjoa kakku halloween juhlissa tai syntymäpäiväkakkuna. Koristelua ja värimaailmaa voit vaihdella nuken ja juhlan teeman mukaan.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 284 kcal
Proteiini 4,3 g
Hiilihydraatti 37,9 g
Rasva 12,5 g
Tyydyttynyt rasva 4,1 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • elintarvikeväriä
  • elintarvikeliimaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search