
Valmistusaika
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
1 h 5 min
Vaikeustaso
-
Kokenut kokkaaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Sushiriisi
- 4 dl sushiriisiä
- 5½ dl vettä
- 3 rkl riisiviinietikkaa
- 2 tl sokeria
- 1 tl suolaa
Riisikääröt
- 5 merileväarkkia
- 150 g graavisuolattua siika- tai kirjolohifileetä
- ½ (200 g) kurkkua
- ½ avokado
- ½ rkl wasabitahnaa
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® tilli tuorejuustoaValio Viola® kevyt tilli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda tillin makua…
Tarjoiluun
- soijakastiketta
- wasabitahnaa
Sushiriisi
- 4 dl sushiriisiä
- 5½ dl vettä
- 3 rkl riisiviinietikkaa
- 2 tl sokeria
- 1 tl suolaa
Riisikääröt
- 5 merileväarkkia
- 150 g graavisuolattua siika- tai kirjolohifileetä
- ½ (200 g) kurkkua
- ½ avokado
- ½ rkl wasabitahnaa
- 1 rasia (200 g) Valio Viola® tilli tuorejuustoa
Tarjoiluun
- soijakastiketta
- wasabitahnaa
Jaa resepti
Ohje
- Pese riisi 2-4 kertaa kattilassa tai kunnes huuhteluvesi on kirkasta. Valuta vesi kannen avulla.
- Mittaa vesi kattilaan. Anna riisin tekeytyä 5 min. Kuumenna kiehuvaksi. Älä sekoita. Alenna lämpötila aivan pienelle teholle. Anna riisin kypsyä hiljalleen kannen alla n. 20 min.
- Nosta kattila liedeltä. Hauduta vielä 10 min. Tarkista kypsyys. Riisi ei saa olla liian pehmeää.
- Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola kulhossa. Lisää kastike muutamassa erässä riisiin, samalla leikkaavin liikkein sekoittaen. Älä vatkaa tai painele.
- Leikkaa graavikala, kuorittu kurkku ja avokado tikkumaisiksi, pitkiksi paloiksi.
- Sivele kurkkujen päälle wasabia.
- Laita leväarkki sushimatolle. Levitä arkin päälle riisiä n. 1/2 cm:n kerrokseksi vesi-etikkaliemessä kostutetuin sormin (ks. ohje alla).
- Notkista tuorejuusto nuolijalla. Levitä sitä riisin päälle. Aseta täytteet pitkittäin riisin päälle arkin etureunaan. Rullaa napakaksi kääröksi sushimattoa apuna käyttäen. Voit käyttää maton tilalla tuorekelmua.
- Leikkaa rullat n. 1 cm:n viipaleiksi tai viistottain isommiksi paloiksi. Tarjoa soijakastikkeen ja wasabin kanssa.
Vesi-etikkaliemi
- Sekoita 2 dl vettä ja 1 rkl etikkaa kulhossa. Kostuta tähän sormet kun käsittelet riisiä. Se helpottaa riisin käsittelyä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
125 kcal
Proteiini
4,8 g
Hiilihydraatti
17,4 g
Rasva
3,6 g
Tyydyttynyt rasva
1,4 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- soijakastiketta
- wasabitahnaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.