Tulinen jauhelihapiiras

Tulinen jauhelihapiiras

1 h
keskitaso
231 kcal / 100g
3
3

Jauhelihapiiras sopii mainiosti glögi-, tee- tai kahvipöytään. Se maistuu myös buffet-tarjoilussa salaatin kera. Itsetehty tulinen rahkavoitaikina on erittäin helppotekoinen ja ihanan maukas.

Ainekset

1 iso piiras

Rahkavoitaikina

1 prk (250 g)
1 dl
paholaisen hilloa
200 g
4 dl
(karkeita) vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Jauhelihatäyte

400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 rkl
1 iso (200 g)
sipuli
1 - 3
valkosipulin kynttä
½ dl
tomaattipyreetä
1 tl
pippurisekoitusta
1 tl
suolaa
1
kananmuna

Voiteluun

kananmunaa

Pinnalle

seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Rahkavoitaikina: Yhdistä rahka, paholaisen hillo ja pehmeä voi. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita tasaiseksi. Taputtele 1,5 cm:n paksuiseksi suorakaiteeksi. Kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin.
  2. Jauhelihatäyte: Ruskista jauheliha Oivariini rasvassa. Lisää hienonnetut sipulit ja mausteet. Nosta pannu levyltä. Lisää raaka muna jäähtyneeseen seokseen.
  3. Kauli taikina leivinpaperin päällä isoksi, n. 4 mm:n paksuiseksi suorakaiteeksi. Levitä sen toiselle puoliskolle täyte. Kostuta vedellä saumakohdat. Nosta/käännä toinen puoli taikinaa kanneksi. Sulje piiras hyvin. Jos taikinaa jää yli, tee siitä muutama koristenauha piiraan päälle.
  4. Voitele piiras munalla. Pistele haarukalla. Lisää pinnalle siemeniä.
  5. Kypsennä piiras uunin ala- / keskiosassa 220 asteessa 20 min tai kunnes kypsä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
231 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
14 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
42 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)