Tulinen jauhelihapiiras

Tulinen jauhelihapiiras
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Tulinen jauhelihapiiras

Tulinen jauhelihapiiras

Jauhelihapiiras sopii mainiosti glögi-, tee- tai kahvipöytään. Se maistuu myös buffet-tarjoilussa salaatin kera. Itsetehty tulinen rahkavoitaikina on erittäin helppotekoinen ja ihanan maukas.

Valmistusaika

Työaika
40 min
uunissa
20 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
22 arvostelua

Ainekset1 iso piiras

1 iso piiras

Rahkavoitaikina

250 g
1 dl
paholaisen hilloa
200 g
4 dl
(karkeita) vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Jauhelihatäyte

400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 rkl
1 iso (200 g)
sipuli
1 - 3
valkosipulin kynttä
½ dl
tomaattipyreetä
1 tl
pippurisekoitusta
1 tl
suolaa
1
kananmuna

Voiteluun

kananmunaa

Pinnalle

seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Rahkavoitaikina: Yhdistä rahka, paholaisen hillo ja pehmeä voi. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita tasaiseksi. Taputtele 1,5 cm:n paksuiseksi suorakaiteeksi. Kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin.
  2. Jauhelihatäyte: Ruskista jauheliha Oivariini rasvassa. Lisää hienonnetut sipulit ja mausteet. Nosta pannu levyltä. Lisää raaka muna jäähtyneeseen seokseen.
  3. Kauli taikina leivinpaperin päällä isoksi, n. 4 mm:n paksuiseksi suorakaiteeksi. Levitä sen toiselle puoliskolle täyte. Kostuta vedellä saumakohdat. Nosta/käännä toinen puoli taikinaa kanneksi. Sulje piiras hyvin. Jos taikinaa jää yli, tee siitä muutama koristenauha piiraan päälle.
  4. Voitele piiras munalla. Pistele haarukalla. Lisää pinnalle siemeniä.
  5. Kypsennä piiras uunin ala- / keskiosassa 220 asteessa 20 min tai kunnes kypsä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
231 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.