Siirry sisältöön
Tulinen jauhelihapiiras

Tulinen jauhelihapiiras

Jauhelihapiiras sopii mainiosti glögi-, tee- tai kahvipöytään. Se maistuu myös buffet-tarjoilussa salaatin kera. Itsetehty tulinen rahkavoitaikina on erittäin helppotekoinen ja ihanan maukas.

Tulinen jauhelihapiiras

Ainesosat

iso piiras

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Rahkavoitaikina

  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon
  • 1 dl paholaisen hilloa
  • 200 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 4 dl (karkeita) vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Jauhelihatäyte

  • 400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 iso (200 g) sipuli
  • 1-3  valkosipulin kynttä
  • ½ dl tomaattipyreetä
  • 1 tl pippurisekoitusta
  • 1 tl suolaa
  • 1 kananmuna

Voiteluun

  • 0 kg kananmunaa

Pinnalle

  • 0 kg seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Rahkavoitaikina: Yhdistä rahka, paholaisen hillo ja pehmeä voi. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita tasaiseksi. Taputtele 1,5 cm:n paksuiseksi suorakaiteeksi. Kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin.
  2. Jauhelihatäyte: Ruskista jauheliha Oivariini rasvassa. Lisää hienonnetut sipulit ja mausteet. Nosta pannu levyltä. Lisää raaka muna jäähtyneeseen seokseen.
  3. Kauli taikina leivinpaperin päällä isoksi, n. 4 mm:n paksuiseksi suorakaiteeksi. Levitä sen toiselle puoliskolle täyte. Kostuta vedellä saumakohdat. Nosta/käännä toinen puoli taikinaa kanneksi. Sulje piiras hyvin. Jos taikinaa jää yli, tee siitä muutama koristenauha piiraan päälle.
  4. Voitele piiras munalla. Pistele haarukalla. Lisää pinnalle siemeniä.
  5. Kypsennä piiras uunin ala- / keskiosassa 220 asteessa 20 min tai kunnes kypsä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 258 kcal
Proteiini 9,5 g
Hiilihydraatti 18,7 g
Rasva 12,8 g
Tyydyttynyt rasva 6,8 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
  • seesaminsiemeniä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search