Valkosipuliset juustokeksit

Valkosipuliset juustokeksit
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Valkosipuliset juustokeksit

Valkosipuliset juustokeksit

Helppotekoiset keksit, jotka maistuvat kahvin, teen tai glögin kera, salaattien lisäkkeenä tai juustotarjoilun osana.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
9 min
Yhteensä
39 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
22 arvostelua

Ainekset25 kpl

25 kpl
1 ½ dl (100 g)
vehnäjauhoja
2 dl (80 g)
2
valkosipulin kynttä hienonnettuna
100 g

Voiteluun ja päälle

1
kananmuna
¼ dl
pinjansiemeniä

Ohje

  1. Lisää jauhot, juustoraaste ja hienonnetut valkosipulin kynnet huoneenlämpöiseen, pehmeään voihin. Sekoita tasaiseksi.
  2. Vatkaa voitelumunan rakenne rikki. Rouhi pinjansiemenet karkeahkoksi rouheeksi.
  3. Muodosta taikinasta pieniä palloja (n. 10 g = 2 tl taikinaa / keksi). Laita ne leivinpaperille pellille.
  4. Paina jokaista taikinapalloa haarukalla ristisuuntiin niin, että se litistyy hiukan. Voitele munalla. Laita pinnalle pinjansiemenrouhetta, paina rouhe kevyesti sormella pintaan.
  5. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 8 - 9 min tai kunnes ovat kauniin ruskeita.
  6. Tarjoa keksejä teen, kahvin tai glögin kera, salaattien lisäkkeenä tai juustotarjoilun osana. Juustokeksit sopivat myös ruokalahjaksi.
Vinkki

Vinkki

* Juustokeksit ovat parhaimmillaan uunituoreina, mutta ne voi pakastaa tiiviiseen rasiaan pakattuina (max. 2 - 3 viikkoa).

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
445 kcal
Proteiini
13 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
34 g
Tyydyttynyt rasva
18 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.