
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
9 min
Yhteensä
39 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
3
tähteä viidestä
2 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 100 g (1,5 dl) vehnäjauhoja
-
80 g (2 dl)
Valio Mustaleima™ raastettaValio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
- 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
-
100 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Voiteluun ja päälle
- 1 kananmuna
- ¼ dl pinjansiemeniä
Jaa resepti
Ohje
- Lisää jauhot, juustoraaste ja hienonnetut valkosipulin kynnet huoneenlämpöiseen, pehmeään voihin. Sekoita tasaiseksi.
- Vatkaa voitelumunan rakenne rikki. Rouhi pinjansiemenet karkeahkoksi rouheeksi.
- Muodosta taikinasta pieniä palloja (n. 10 g = 2 tl taikinaa / keksi). Laita ne leivinpaperille pellille.
- Paina jokaista taikinapalloa haarukalla ristisuuntiin niin, että se litistyy hiukan. Voitele munalla. Laita pinnalle pinjansiemenrouhetta, paina rouhe kevyesti sormella pintaan.
- Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 8 - 9 min tai kunnes ovat kauniin ruskeita.
- Tarjoa keksejä teen, kahvin tai glögin kera, salaattien lisäkkeenä tai juustotarjoilun osana. Juustokeksit sopivat myös ruokalahjaksi.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
438 kcal
Proteiini
13,6 g
Hiilihydraatti
20 g
Rasva
33,6 g
Tyydyttynyt rasva
18,1 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa