Valkosipuliset juustokeksit

Valkosipuliset juustokeksit

39 min
helppo
444 kcal / 100g
6
8

Helppotekoiset keksit, jotka maistuvat kahvin, teen tai glögin kera, salaattien lisäkkeenä tai juustotarjoilun osana.

Ainekset

25 kpl
1 ½ dl (100 g)
vehnäjauhoja
2 dl (80 g)
2
valkosipulin kynttä hienonnettuna
100 g

Voiteluun ja päälle

1
kananmuna
¼ dl
pinjansiemeniä

Ohje

  1. Lisää jauhot, juustoraaste ja hienonnetut valkosipulin kynnet huoneenlämpöiseen, pehmeään voihin. Sekoita tasaiseksi.
  2. Vatkaa voitelumunan rakenne rikki. Rouhi pinjansiemenet karkeahkoksi rouheeksi.
  3. Muodosta taikinasta pieniä palloja (n. 10 g = 2 tl taikinaa / keksi). Laita ne leivinpaperille pellille.
  4. Paina jokaista taikinapalloa haarukalla ristisuuntiin niin, että se litistyy hiukan. Voitele munalla. Laita pinnalle pinjansiemenrouhetta, paina rouhe kevyesti sormella pintaan.
  5. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 8 - 9 min tai kunnes ovat kauniin ruskeita.
  6. Tarjoa keksejä teen, kahvin tai glögin kera, salaattien lisäkkeenä tai juustotarjoilun osana. Juustokeksit sopivat myös ruokalahjaksi.

Vinkki

* Juustokeksit ovat parhaimmillaan uunituoreina, mutta ne voi pakastaa tiiviiseen rasiaan pakattuina (max. 2 - 3 viikkoa).

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
444 kcal
Proteiini
13 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
34 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
260 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)