Vanilja-rosmariinikastike karitsalle

Vanilja-rosmariinikastike karitsalle

Perinteinen punaviinikastike saa uutta ryhtiä vaniljasta. Aromikkaan täyteläinen kastike sopii erityisen hyvin pääsiäisaterialle karitsan kanssa tarjoiltuna.

2 h
keskitaso
71 kcal / 100g
0
1

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 pieni
porkkana
pala (50 g)
palsternakkaa
pala (50 g)
juuriselleriä
2
salottisipulia
3
valkosipulin kynttä
1 rkl
ripaus
suolaa
1 tl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
5 dl
punaviiniä
2 vartta
rosmariinia
5 dl
lihalientä
½ rasiaa (à 200 g)

Ohje

  1. Pese porkkana, palsternakka ja juuriselleri hyvin. Paloittele kasvikset rouheasti. Paina veitsellä kuorellisten valkosipulin kynsien rakenne rikki. Kuullota juureksia ja sipuleita muutama min kattilassa voissa.
  2. Ripottele kasvisten päälle suola. Lisää balsamiviinietikka ja anna höyrystyä. Lisää punaviini ja rosmariinin oksat. Anna kiehua hiljalleen, kunnes neste on haihtunut puoleen.
  3. Siivilöi. Lisää lihaliemi. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kastiketta on jäljellä n. 2 dl.
  4. Lisää tuorejuusto kastikkeen joukkoon. Sekoittele, kunnes se on kokonaan sulanut.
  5. Tarjoa esim. lammasruokien ja pihvilihan kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
71 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g
Kalsium
15 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)