Vanilja-rosmariinikastike karitsalle

Vanilja-rosmariinikastike karitsalle
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Vanilja-rosmariinikastike karitsalle

Vanilja-rosmariinikastike karitsalle

Perinteinen punaviinikastike saa uutta ryhtiä vaniljasta. Aromikkaan täyteläinen kastike sopii erityisen hyvin pääsiäisaterialle karitsan kanssa tarjoiltuna.

Valmistusaika

Työaika
2 h
Yhteensä
2 h

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 pieni
porkkana
pala (50 g)
palsternakkaa
pala (50 g)
juuriselleriä
2
salottisipulia
3
valkosipulin kynttä
1 rkl
ripaus
suolaa
1 tl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
5 dl
punaviiniä
2 vartta
rosmariinia
5 dl
lihalientä
½ rasiaa (à 200 g)

Ohje

  1. Pese porkkana, palsternakka ja juuriselleri hyvin. Paloittele kasvikset rouheasti. Paina veitsellä kuorellisten valkosipulin kynsien rakenne rikki. Kuullota juureksia ja sipuleita muutama min kattilassa voissa.
  2. Ripottele kasvisten päälle suola. Lisää balsamiviinietikka ja anna höyrystyä. Lisää punaviini ja rosmariinin oksat. Anna kiehua hiljalleen, kunnes neste on haihtunut puoleen.
  3. Siivilöi. Lisää lihaliemi. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kastiketta on jäljellä n. 2 dl.
  4. Lisää tuorejuusto kastikkeen joukkoon. Sekoittele, kunnes se on kokonaan sulanut.
  5. Tarjoa esim. lammasruokien ja pihvilihan kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
71 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›