Viikunakakku

Viikunakakku

Kuuluuko taatelikakku joulupöytääsi? Viikunakakku haastaa tänä jouluna taatelikakun. Se on taatelikakun tapaan mehevä ja hyvin säilyvä, mutta maultaan hiukan raikkaampi. Viikunakakku kuorrutetaan tuorejuustovaahdolla ja koristellaan rennosti.

Ainekset15 palaa

15 palaa
1 pkt (250 g)
kuivattuja viikunoita
2 dl
Valio tummaa glögiä
200 g
2 dl
fariinisokeria
2
kananmunaa
3 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria

Kuorrutus

1 rasia (200 g)
½ dl
1 dl
viikunahilloa

Koristeluun

2
tuoretta viikunaa
2
timjamin oksaa

Ohje

  1. Paloittele viikunat kattilaan. Lisää glögi. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes viikunat soseutuvat hiukan.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri.
  3. Vatkaa munat yksitellen voi-sokerivaahtoon.
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää seos siivilän läpi taikinan joukkoon. Lisää myös viikuna-glögiseos. Sekoita kakkutaikina nopeasti tasaiseksi.
  5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tai leivinpaperoituun leipävuokaan (n. 10 x 20 cm).
  6. Paista kakku uunin alaosassa 175 asteessa n. 50 min tai kunnes kakku on kypsä.
  7. Vaahdota tuorejuusto ja kerma. Sekoita joukkoon hillo. Levitä seos jäähtyneen kakun päälle.
  8. Koristele tuoreilla viikunoilla ja timjaminoksilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
302 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,5 g
Kalsium
73 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›