Viikunakakku

Viikunakakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Viikunakakku

Viikunakakku

Kuuluuko taatelikakku joulupöytääsi? Viikunakakku haastaa tänä jouluna taatelikakun. Se on taatelikakun tapaan mehevä ja hyvin säilyvä, mutta maultaan hiukan raikkaampi. Viikunakakku kuorrutetaan tuorejuustovaahdolla ja koristellaan rennosti.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
50 min
Yhteensä
1 h 20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
22 arvostelua

Ainekset15 palaa

15 palaa
1 pkt (250 g)
kuivattuja viikunoita
2 dl
Valio tummaa glögiä
200 g
2 dl
fariinisokeria
2
kananmunaa
3 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria

Kuorrutus

1 rasia (200 g)
½ dl
1 dl
viikunahilloa

Koristeluun

2
tuoretta viikunaa
2
timjamin oksaa

Ohje

  1. Paloittele viikunat kattilaan. Lisää glögi. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes viikunat soseutuvat hiukan.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri.
  3. Vatkaa munat yksitellen voi-sokerivaahtoon.
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää seos siivilän läpi taikinan joukkoon. Lisää myös viikuna-glögiseos. Sekoita kakkutaikina nopeasti tasaiseksi.
  5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tai leivinpaperoituun leipävuokaan (n. 10 x 20 cm).
  6. Paista kakku uunin alaosassa 175 asteessa n. 50 min tai kunnes kakku on kypsä.
  7. Vaahdota tuorejuusto ja kerma. Sekoita joukkoon hillo. Levitä seos jäähtyneen kakun päälle.
  8. Koristele tuoreilla viikunoilla ja timjaminoksilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
302 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.