
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
50 min
Yhteensä
1 h 20 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
2.5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 pkt (250 g) kuivattuja viikunoita
-
2 dl
Valio tummaa glögiäValio tumma glögi on perinteikäs ja lämmittävä joulunajan juoma. Valion glögeissä käytetään aitoja joulumausteita: kanelia,…
-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl fariinisokeria
- 2 kananmunaa
- 3½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Kuorrutus
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
-
½ dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 1 dl viikunahilloa
Koristeluun
- 2 tuoretta viikunaa
- 2 timjamin oksaa
Jaa resepti
Ohje
- Paloittele viikunat kattilaan. Lisää glögi. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes viikunat soseutuvat hiukan.
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri.
- Vatkaa munat yksitellen voi-sokerivaahtoon.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää seos siivilän läpi taikinan joukkoon. Lisää myös viikuna-glögiseos. Sekoita kakkutaikina nopeasti tasaiseksi.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tai leivinpaperoituun leipävuokaan (n. 10 x 20 cm).
- Paista kakku uunin alaosassa 175 asteessa n. 50 min tai kunnes kakku on kypsä.
- Vaahdota tuorejuusto ja kerma. Sekoita joukkoon hillo. Levitä seos jäähtyneen kakun päälle.
- Koristele tuoreilla viikunoilla ja timjaminoksilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
296 kcal
Proteiini
4,1 g
Hiilihydraatti
34,4 g
Rasva
14,9 g
Tyydyttynyt rasva
8,4 g
Ravintokuitu
2,3 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa