Näin vähennät ruokahävikkiä

Fiksu kokki ostaa vain sen, mitä tarvitsee ja käyttää myös ylijääneet rippeet. Tässä reseptit ja vinkit, joilla loihdit herkullista ruokaa jääkaappiin jääneistä jämistä.

Ruokahävikki pienenee, kun ostokset suunnittelee etukäteen ja ruoanlaitossa käyttää kaiken syömäkelpoisen. Älä siis ensi kerralla heitä pois maitotölkin pohjalle jäänyttä maitotilkkaa, kuivahtanutta leivänkannikkaa tai nuupahtaneita vihanneksia. Niistäkin syntyy mainio ateria, kun mukaan ottaa toimivat hävikkireseptit sekä ripauksen mielikuvitusta.

Lue myös, miten juustot ja muut maitotuotteet kannattaa säilyttää ja miten Valiolla tehdään töitä hävikin vähentämiseksi.

Näppärät hävikkivinkit ja -reseptit arkeen

Paras keino hävikin vähentämiseen on ostaa ruokaa vain sen verran, mitä varmasti syö. Mutta vaikka arjen ruokaostokset suunnittelisi kuinka hyvin, löytyy jää- ja kuivakaapista jossain vaiheessa jotain, mikä pitäisi syödä mahdollisimman pian pois. Ei kuitenkaan hätää, sillä näillä vinkeillä ja resepteillä loihdit herkkuja myös rippeistä.

Arjen hävikkireseptit

Miten maitotuotteet kannattaa säilyttää?

Parasta ennen -päivämäärä meni jo pari päivää sitten, pakkaus on pullistunut, maito maistuu oudolta. Mistä tietää, että maitotuote on mennyt pilalle? Entä miten maitotuotteet kannattaa säilyttää kotona? Lue vastaukset kysymyksiin, ja vältä hävikkiä säilyttämällä maitotuotteet oikein.

Lue lisää

Juhlien hävikkiruoka – vinkit ennen juhlia ja niiden jälkeen

Isoista juhlista jää helposti ruokaa yli. Etukäteen suunnittelemalla voit varmistaa, että hävikkiä tulee mahdollisimman vähän, eikä juhlista yli jäänyt ruoka päädy roskiin. Merkitystä on niin vieraiden määrällä kuin esillepanolla ja tarjoilujen valinnalla.

Katso juhlien järjestäjän hävikkivinkit

Juusto käyttöön viimeistä murua myöten

Juusto maistuu parhaalta huoneenlämpöisenä, mutta miten se kannattaa säilyttää? Entä voiko juuston pakastaa? Katso vinkit juuston säilytykseen ja rippeiden hyödyntämiseen pizzoissa, pastoissa, uuniruoissa ja muissa juustoisissa herkuissa.

Näin juustosta ei jää jäljelle muruakaan

Viisi myyttiä ruokahävikistä

Suomalaiset ovat aktivoituneet kiinnittämään huomiota ruokahävikkiin, ja moni kokeekin ahdistusta roskiin heitetystä ruoasta. Ruokahävikkiin liittyy paljon erilaisia väitteitä ja uskomuksia, joten selvitimme, mitkä myyteistä pitävät paikkansa ja mitkä eivät.

Myytit ruokahävikistä

Parasta ennen vai viimeinen käyttöpäivä: mitä eroa?

Kaupassa pakkauksissa näkyy sekä parasta ennen - että viimeinen käyttöpäivä -merkinnöillä varustettuja tuotteita. Tiedätkö jo, mikä ero merkinnöillä on?

Ota selvää

Näin hävikkiä hallitaan Valiolla

Valion meijereissä, juustoloissa ja muilla tehtailla käytetään viikossa tuhansia litroja maitoa ja muita raaka-aineita tuotteiden valmistamiseen.

Lue mitä kaikkea tehdään, jotta mahdollisimman pieni määrä siitä menee hukkaan.

Hävikin hallinta on jatkuvaa työtä