ruokahävikki

Suunnittele ja säilytä oikein: näin vähennät ruokahävikkiä kotona

Fiksu kokki käyttää ruoanlaitossa myös rippeet. Vähennä ruokahävikkiä suunnittelemalla ostokset etukäteen ja hyödynnä jääkaappiin jääneet maitotölkin pohjat, nuupahtaneet vihannekset ja juustonkannikat. Hyvillä resepteillä ja ripauksella mielikuvitusta tähteistä syntyy herkullinen ateria. Lue myös, miten juustot ja muut maitotuotteet kannattaa säilyttää kotona ja miten Valiolla tehdään töitä hävikin vähentämiseksi.

 

Näppärät hävikkivinkit ja -reseptit arkeen

Paras keino hävikin vähentämiseen on ostaa ruokaa vain sen verran, kuin syö. Mutta vaikka arjen ruokaostokset suunnittelisi kuinka hyvin, löytyy jää- ja kuivakaapista jossain vaiheessa jotain, mikä pitäisi syödä mahdollisimman pian pois. Katso parhaat vinkit arjen ruokahävikin vähentämiseen ja reseptit tähteiden hyödyntämiseen.

Arjen hävikkivinkit »

 

Juhlien hävikkiruoka — vinkit ennen juhlia ja niiden jälkeen

Isoista juhlista jää helposti ruokaa yli. Etukäteen suunnittelemalla voit varmistaa, että hävikkiä on mahdollisimman vähän, eikä sitä päädy roskiin. Merkitystä on niin vieraiden määrällä kuin esillepanolla ja tarjoilujen valinnalla.

Katso juhlien järjestäjän hävikkivinkit »

 

Parasta ennen vai viimeinen käyttöpäivä: mitä eroa?

Kaupassa pakkauksissa näkyy sekä parasta ennen - että viimeinen käyttöpäivä -merkinnöillä varustettuja tuotteita.
Tiedätkö jo, mikä ero niillä on?

Ota selvää »

 

Miten maitotuotteet kannattaa säilyttää kotona?

Parasta ennen -päivämäärä meni jo pari päivää sitten, pakkaus on pullistunut, maito maistuu oudolta. Mistä tietää, että maitotuote on mennyt pilalle? Entä miten maitotuotteet kannattaa säilyttää kotona?
Vinkki: ainakaan jääkaapin ovi ei ole maito- tai jogurttitölkille paras säilytyspaikka.

Lue lisää »

 

Juusto käyttöön viimeistä murua myöten: säilytysvinkit ja reseptit

Juusto maistuu parhaalta huoneenlämpöisenä, mutta miten se kannattaa säilyttää? Entä voiko juuston pakastaa?
Katso vinkit juuston säilytykseen ja rippeiden hyödyntämiseen.

Näin juustosta ei jää jäljelle muruakaan »

 

Näin hävikkiä hallitaan Valiolla

Valion meijereissä, juustoloissa ja muilla tehtailla käytetään viikossa tuhansia litroja maitoa ja muita raaka-aineita tuotteiden valmistamiseen.
Lue mitä kaikkea tehdään, jotta mahdollisimman pieni määrä siitä menee hukkaan.

Hävikin hallinta on jatkuvaa työtä »

Energiatarpeesi