Yhteistyössä luonto ja Valio Luomu™

Kaikki Valio Luomu™ lehmät elävät pihattonavetoissa, joissa ne saavat liikkua vapaasti ja viettää aikaa laumassa. Kesäisin luomulehmät laiduntavat, mikä yhdessä luomuviljelyn monipuolisen viljelykierron kanssa lisää luonnon monimuotoisuutta.

Pörriäisbuffet-ravintolaketju avasi ovensa ympäri Suomen: asiakkaiden arkea pääsee seuraamaan Pörriäislivessä

Pölyttäjäkato on yksi suurimmista uhista luonnon monimuotoisuudelle ja kiihtyvä kaupungistuminen vie pölyttäjiltä yhä enemmän elintilaa. Avasimme pörriäisille neljään kaupunkiin oman Pörriäisbuffet-ravintolaketjun, jonka ruokalista on rakennettu yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa. Ravintola-asiakkaiden elämää pääsee seuraamaan 24/7 Pörriäislivessä.

LUE LISÄÄ

Tutustu luomutuotantoon artikkeleissamme

Ilmiöt & ihmiset
Kuusi myyttiä luomusta – mikä pitää paikkansa?
Ilmasto
Luonnon monimuotoisuus maitotiloilla
Ilmasto
Kottarainen ja kimalainen bongattu – maitotilat ja lehmät töissä luonnon monimuotoisuuden puolesta
Tuotteen takana
Mitä on luomutuotanto?
Tuotteen takana
Luomumaitoa ja luomulehmän elämää

Luomutuotteita joka lähtöön

Luomu tarkoittaa luonnonmukaisesti tuotettua aina pellolta pöytään asti. Puhtaasta suomalaisesta luomumaidosta valmistetuista Valio Luomu™ tuotteista löytyy vaihtoehtoja moneen makuun. Luomutuotantoa valvoo viranomainen ja sen takeena on vihreä, lehtikuvioinen luomumerkki.

Luomusti yhdessä

Satokausikalenterin® missiona on edistää ja monipuolistaa kasvisten kulutusta Suomessa. Mutta niin hyviä kuin kasvikset ovatkin, pelkästään sesongin vihanneksilla ei kukaan elä. Niinpä Valio Luomu™ ja Satokausikalenteri löivät hynttyyt yhteen luodakseen herkullisia ja aina ajankohtaisia reseptivinkkejä ympäri vuoden.

tutustu resepteihin

Puhdas makuasia

Katso kaikki luomureseptit

Luomumaitoa kerätään biokaasun voimalla

Suomen ensimmäinen biokaasulla toimiva maidonkeräysauto kerää maidon eteläisen Suomen luomutiloilta. Biokaasuauto pienentää kuljetusten hiilijalanjälkeä ja on kiertotaloutta parhaimmillaan.

Lue lisää