Helppoa kuin kierrätys – Valion pakkaukset on luotu kiertoon!

Valion kaikki Suomessa myydyt kertakäyttöiset pakkaukset on suunniteltu siten, että ne helppo kierrättää pakkausten keräysjärjestelmissä. Niistä mikään ei kuulu sekajätteeseen! Näiden vinkkien avulla hoidat kierrätyksen näppärästi, minimoit sekajätteen määrän ja luontokin kiittää!

Kierrätysohjeilla kingiksi!

Bongaa uudet arkea helpottavat, selkokieliset ja helposti löydettävät kierrätysohjeet pakkauksesta.

Löydät jokaisen Valion tuotteen kierrätysohjeen tuotesivuiltamme.

Kartonkitölkit kiertoon

Valiolla on monen kokoisia ja näköisiä kartonkitölkkejä. Niistä jokaiselle on aina sama kierrätysohje: huuhtaise ja litistä tölkki, ja lajittele se kartongin kierrätykseen.

Jos pakkauksessa on muovikorkki, sen paikka on muovinkeräyksessä. Joissakin kartonkipakkauksissamme oleva pieni metallinen kansifolio lajitellaan metallinkierrätykseen.

Muovipikarit muovinkeräykseen

Muoviset pikarit kuten jogurttipurkit lajitellaan muovinkeräykseen. Myös muovikansi kuuluu muovinkeräykseen, alumiinikansi puolestaan metallinkeräykseen.

Kartonkikääre korvaa muovia

Kartonkiin kääritty pikari sisältää vähemmän muovia, mikä on ympäristön kannalta hyvä juttu. Myös sen kierrättäminen on helppoa: irrota kartonkikääre muovipikarista ja lajittele se kartonginkeräykseen. Muovinen pikari ja muovikansi kuuluvat muovinkeräykseen, alumiinikansi aina metallinkeräykseen.

Jos pakkauksessa on muovinen irtokansi, se kuuluu myös muovinkeräykseen.

Jätskipikarit kartonkikeräykseen

Kartonkipikarin kierrättäminen on mutkatonta, sillä se menee kartongin kierrätykseen. Alumiininen kansi metallinkeräykseen ja paperikansi kartonginkeräykseen.

Juustopaketit lajitellaan muoveihin

Juustomme pakataan pääasiassa muovipakkauksiin, mikä tekee niiden kierrättämisen vaivattomaksi: juustopakkaukset lajitellaan muovinkierrätykseen.

Muutamia poikkeuksia kuitenkin löytyy, mm. AURA- ja Koskenlaskija-juustot – ohjeet näiden pakkausten kierrätykseen löytyy selkeästi pakkauksista.

Iisisti ammattikeittiössäkin

Ammattikeittiöissä tuotteiden määrät ovat suurempia, jolloin myös pakkauksilta vaaditaan hieman enemmän. Kierrättäminen myös näiden osalta on kuitenkin ihan yhtä simppeliä.

Kierrätä aaltopahvilaatikot kartonkikeräykseen, ja niiden muoviset sisäosat tai -pussit muovina. Sanko ja muovivuoka kuuluvat muovinkeräykseen.

Voikääre kiertää kartonkina

Tämä voi yllättää: Valion voikääre kierrätetään kartonkikeräykseen. Muoviset rasvapakkaukset kuten pullot, rasiat ja napit lajitellaan muovinkeräykseen.

Helppo rutistussääntö!

Kuuluuko hopeanhohtoinen kansi muovi- vai metallikeräykseen? Moni miettii, kuuluuko esimerkiksi jugurttipikarin kansi metallin- vai muovinkeräykseen.

Tähän on helppo nyrkkisääntö. Rutista roska ryppyyn ja katso palautuuko se ennalleen. Jos roska palautuu lähes ennalleen, se sisältää pääasiassa muovia ja lajitellaan muovinkeräykseen. Jos se puolestaan jää kurttuun, on sen pääraaka-aine alumiinia ja sen paikka on metallinkeräyksessä.

Tiesitkö!

Juustoviipale- ja kolmionmuotoisten herkuttelujuustopakkausten sekä Valio MiFU® tuotepakkausten valmistuksessa käytetään kierrätysmuovia.

Koskenlaskijakääreen kartonkiosa on kierrätyskartonkia.

Ilmasto
Selätä kierrätyskaaos
Vastuullisuus
Pakkausten ympäristö­ystävällisyydessä on tehty huikeita harppauksia – ”Palautuspullo voi tulla juustotiskillä vastaan”
Vastuullisuus
Pakkaukset