Siirry sisältöön

Brändi

Ainutlaatuinen sinihomejuusto – voimakkaan makunsa vuoksi suomalaisten iki-inhokki ja ikoninen kestosuosikki.

valio aura® x Mert otsamo

Mausta tyyli
Valio AURA® ja Mert Otsamo muuttavat maun muodoksi

Parhaimmillaan innovatiivisuus, osaaminen ja kunnianhimo yhdistävät juustonvalmistusta sekä muotisuunnittelua. Hienostuneesta, omaperäisestä tyylistään tunnettu Mert Otsamo loi kolme asua, jotka heijastavat AURA®-juuston täyteläistä ja tunteita herättävää makua. Jokaisessa kokonaisuudessa korostuvat voimakkaat siluetit, linjakkuus sekä rikas tekstuuri.

Lopputulos on rohkea mutta rakastettava – aivan kuten Valio AURA®.


valio aura®


Tutustu Valio AURA® sinihomejuuston historiaan

Tämä sisältö vaatii evästehyväksynnän.

Tanskalainen meijeristi Rasmussen matkusti 1920-luvulla Suomeen

Yritteliäs ja ammattitaitoinen juustomestari herätti kiinnostusta Valiolla ja hänelle tarjottiin työtä Turun meijerissä. Näin alkoi Valion ja Rasmussenin välinen pitkäkestoinen, hedelmällinen yhteistyö.

Tämä sisältö vaatii evästehyväksynnän.

Suomessa tehtiin 1920-luvulla ensimmäisiä yrityksiä valmistaa roquefort-tyyppistä sinihomejuustoa

Vuonna 1935 juusto nimettiin uudelleen Turun läpi virtaavan Aurajoen mukaan. Suomalainen sinihomejuusto Valio AURA® oli syntynyt.

Tämä sisältö vaatii evästehyväksynnän.

Ennen sota-aikaa sinihomejuusto oli vain harvojen herkkua

Sota-aikana maidosta oli pulaa ja lähes kaikki juusto varattiin Puolustusvoimien käyttöön. 1940-luvulla palvelutiskien vähenemisen myötä juustosta lanseerattiin myös kolmiopala.

Tämä sisältö vaatii evästehyväksynnän.

valio AURA® juuston valmistus alkaa Äänekosken ympäristöstä, pohjoisen Keski-Suomen maitotiloilta

Pisin maidonhakumatka on 106 kilometriä Äänekosken tehtaalle.

Tämä sisältö vaatii evästehyväksynnän.

Valio AURA® sinihomejuuston valmistus tehtaalla

Katso kuinka AURA® sinihomejuusto tehdään Äänekoskella, juuston keitosta, kypsytykseen ja pakkaukseen.

Tämä sisältö vaatii evästehyväksynnän.

Suomalaiseen makuun

Valio AURA® sinihomejuusto on kehitetty suomalaiseen makuprofiiliin.