Amerikkalainen suklaa-juustokakku

Valio Koekeittiö
Koekeittiö
Amerikkalainen suklaa-juustokakku

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta.
Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon.

Valmistusaineet

Pohja

1  pak  (175 g) Domino minttu -keksejä
50  g Valio voita sulatettuna

Täyte

liivatelehteä
200  g taloussuklaata
1  rasia  (200 g) Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4  dl sokeria
2  tl vaniljasokeria
1  rkl kahvia
3  dl Valio kuohukermaa

Koristeluun

suklaarouhetta tai -lastuja
hasselpähkinöitä tai cashewpähkinöitä paahdettuna

Valmistusohje

Aloita juustokakun valmistaminen murskaamalla keksit. Sekoita ne sen jälkeen voin kanssa. Levitä seos irtopohjavuokaan (Ø 18 cm) leivinpaperille.
Katso kuva
Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmiämään.
Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Mausta sokereilla.
Purista liika vesi liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvan kuumaan kahvitilkkaan.
Lisää liivate täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Nostele lopuksi vaahdotettu kerma joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.
Anna suklaa-juustokakun hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja, mieluiten seuraavaan päivään.
Irrota kakku ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakku suklaalastuilla tai -rouheella sekä karkeasti rouhituilla, uunissa tai pannulla paahdetuilla pähkinöillä.
  • Käyttäjien kommentit (79)

  • misucca
    | 10.10.2011 kello 22:08
    Ilmoita asiaton viesti

    Oli aivan ihanaa :)

  • Nimetön
    | 12.10.2011 kello 20:12
    Ilmoita asiaton viesti

    tosi hyvää

  • Nimetön
    | 4.11.2011 kello 16:17
    Ilmoita asiaton viesti

    Tämä oli niin TAIVAALLISTA !! ihanan hyvää ja makeaa :)

  • Nimetön
    | 6.11.2011 kello 22:55
    Ilmoita asiaton viesti

    Oli harvinaasen hyvää! Veti sanattomaks ku maisto :))

  • Nimetön
    | 12.11.2011 kello 16:57
    Ilmoita asiaton viesti

    omnomnom

  • Nimetön
    | 6.1.2012 kello 20:58
    Ilmoita asiaton viesti

    Todella hyvää ja helppo tehdä. Onnitui hyvin amatööriltäkin (viimeksi leiponut 4 v. sitten).

  • Nimetön
    | 7.1.2012 kello 15:49
    Ilmoita asiaton viesti

    Paras juustokakkuohje! Tätä on tehty monet kerrat ja aina yhtä hyvää.

  • Nimetön
    | 28.1.2012 kello 23:00
    Ilmoita asiaton viesti

    Aivan taivaallisen hyvää!! Omana vinkkinä voin antaa sen, että kannattaa tosiaan varata tuohon hyydyttämiseen aikaa. Neljän tunnin jälkeenkin oli vielä koostumukseltaan todella pehmeää ja hankala leikata.

  • Nimetön
    | 31.3.2012 kello 22:50
    Ilmoita asiaton viesti

    surkeaa moussea

  • Nimetön
    | 17.4.2012 kello 10:12
    Ilmoita asiaton viesti

    Kauankohan tämä säilyy? Siis säilyy jos ei syö :D

  • Nimetön
    | 19.4.2012 kello 17:42
    Ilmoita asiaton viesti

    tosi hyvää oli vaikka en koskaa olekkaa leiponu! (:

  • Nimetön
    | 21.4.2012 kello 15:18
    Ilmoita asiaton viesti

    siis aivan ihanaa tositosi hyvää veti ihan sanattomaks mmmmm....<3

  • Nimetön
    | 11.5.2012 kello 18:02
    Ilmoita asiaton viesti

    Suussa sulavaa, tosin täyttävää. Äiti toivoi tätä huomiseksi. (:

  • Nimetön
    | 12.5.2012 kello 11:31
    Ilmoita asiaton viesti

    voikohan kuohukerman korvata Valio kerma maustettu suklaa kermalla?

  • Nimetön
    | 12.5.2012 kello 14:27
    Ilmoita asiaton viesti

    hyytymässä on, huomenna maistellaan äidit ja mummot.....ohjeesta poiketen jouduin lisäämään kiehuvaa vettä että sain liivatteet sulaks.Kuuma kahvi määrä ei riittänyt...tai sit ei ollut tarpeeks kuumaa..

  • Nimetön
    | 12.5.2012 kello 22:04
    Ilmoita asiaton viesti

    Valmistin. Huikean hyvää! Pähkinät kruunaa maun.

  • Valio Koekeittiö
    | 25.5.2012 kello 15:22
    Ilmoita asiaton viesti

    Kiitos kysymyksistä & palautteista!

    Kakku on parhaimmillaan ehkä 1 - 3 vrk valmistuksesta edellyttäen, ettei sitä ole pidetty tarjolla pitkään huoneenlämmössä.

    Kuohukerman voi korvata vaahdotettavalla suklaakermalla. Silloin voi halutessaan vähentää sokerimäärää aavistuksen.

    Liivatteen sulatusvinkit: valitse halkaisijaltaan pieni kattila. Kuumenna kahvi ihan lähelle kiehumispistettä. Lisää liivatteet heti, ennen kuin kahvi ehtii haihtua. Sekoita tasaiseksi ja nosta levyltä. (Tarvittaessa voit lisätä 1 rkl:n kahvia.)

  • Nimetön
    | 16.6.2012 kello 18:00
    Ilmoita asiaton viesti

    mietin tässä vaan, että kun ohjeessa tuo irtopohjavuoka on 18cm, niin paljonkohan nuita täytteen aineksia pitäisi lisätä, jotta saisi suunnilleen yhtä paksun täytteen vuokaan, joka on 25cm ?

  • Nimetön
    | 29.6.2012 kello 21:52
    Ilmoita asiaton viesti

    Voiko tämän pakastaa?

  • Valio Koekeittiö
    | 4.7.2012 kello 17:04
    Ilmoita asiaton viesti

    Hieman vaikea arvioida tuota vuoan koon vaikutusta kakun paksuuteen, mutta jos vuoka on halkaisijaltaan 25 cm, kannattaa varmaan tehdä 1,5 kertainen annos.


    Tästä kakusta ei ole taidettu tehdä pakastuskoetta, mutta yleensä hyydytettävät kakut voi pakastaa. Pakasta mieluiten vain lyhyehkön ajan, ettei kakkuun tule makumuutoksia.


    Suojaa kakku hyvin ennen pakastusta, ettei siinä tapahdu ns. pakkaskuivumista.


    Ota kakku jääkaappiin sulamaan tarjoilua edeltävänä päivänä. Tarjoa sulatuksen jälkeen melko nopeasti, 1 – 2 vrk:n aikana.

  • Nimetön
    | 5.7.2012 kello 15:33
    Ilmoita asiaton viesti

    Hyvä ja täyteläinen kakku, kiva pohja :) Suklaana voisi käyttää hieman täyteläisempääkin suklaata, mutta hyvänmakuinen oli taloussuklaallakin :)

  • Nimetön
    | 24.7.2012 kello 11:22
    Ilmoita asiaton viesti

    Oli todella hyvää kakkua! Käytimme kuitenkin taloussuklaan sijasta Pandan maitosuklaata, sekin toimi hyvin. :)

  • Nimetön
    | 16.9.2012 kello 22:09
    Ilmoita asiaton viesti

    Minusta turhan makea vaikka sokeria en pistänyt edes desiä. Pohjakin tuntuu murenevan kovin helposti, mikähän siihen auttaisi? Muuten on kyllä hyvä kakku!

  • Nimetön
    | 22.9.2012 kello 0:28
    Ilmoita asiaton viesti

    Omnomnom ihaanaa! Koulussa saatiin kun oli meidän ysien kahvitus : 3

  • Nimetön
    | 23.9.2012 kello 16:14
    Ilmoita asiaton viesti

    Todella hyvää ja varsinkin jos tykkää hyvin makeasta, niin suosittelen! Itse jätin pähkinät pois, en oikein välitä niistä kakun kera :) Domino Minttu- pohjaan ihastuin ja olen käyttänyt sitä muissakin juustokakuissa!

  • Nimetön
    | 19.10.2012 kello 12:34
    Ilmoita asiaton viesti

    Taivaallisen hyvää! Nopea ja helppo ja kiva kun ei tarvitse uunia :)

  • Nimetön
    | 3.11.2012 kello 16:55
    Ilmoita asiaton viesti

    Minulla 25 cm :n halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka, jos tekee 2 kert annoksen tuleeko siitä liian paksua ja hyytymisaika silloin koska vuoka aika korkeakin??

  • Pekka Valiolta
    | 5.11.2012 kello 10:20
    Ilmoita asiaton viesti

    Mainiota kuulla, että resepti maistuu :)

  • Nimetön
    | 10.11.2012 kello 13:12
    Ilmoita asiaton viesti

    Matikanopettaja tässä vierelläni väittää, että minun pitää tehdä tuplasatsi kun minulla on 24 cm oleva vuoka. Huomenna päästään maistamaan ja selviää onko hänen laskuopit kohdallaan.

  • Nimetön
    | 10.11.2012 kello 15:00
    Ilmoita asiaton viesti

    Isänpäiväkakuksi kokeillaan, maustamattoman tilalla Valion Viola appelsiininmakuinen tuorejuusto. Ainakin tekovaiheessa maistui mainiolta tuo täyte, sokeriakin laitoin vain n. 0,5dl. Huomenna nähdään miten kakku maistuu...tytär ainakin nuoli kulhon viimeiseen pisaraan joten se tietää hyvää ;)

  • Nimetön
    | 17.11.2012 kello 20:54
    Ilmoita asiaton viesti

    Aivan ihanaa kakkua tuli :)

  • Nimetön
    | 1.12.2012 kello 16:16
    Ilmoita asiaton viesti

    Aivan mahtava kakku! Todella helppo tehdä. Ja niin täyttävää, että tätä syö monta päivää :)

  • Nimetön
    | 11.12.2012 kello 18:43
    Ilmoita asiaton viesti

    Onnistuuko kakku ilman liivatetta tai millä ja miten sen voisi korvata?

  • Nimetön
    | 20.12.2012 kello 19:09
    Ilmoita asiaton viesti

    Tumma suklaa toimii 'hyydyttäjänä' kakussa, joten voi tehdä ilman liivatetta. Tällöin rakenne ei niin jämäkkä, mutta pysyy koossa aivan mainiosti. Itse teen suklaiset tuorejuustokakut aina ilman liivatetta.

  • Nimetön
    | 15.1.2013 kello 22:29
    Ilmoita asiaton viesti

    Toimiiko ilman kahvia? Että korvaisi sen vedellä? Entä voiko sokereita vähentää puolella? Käyttäisin muuten ruokosokeria, toimisikohan sillä?

  • Valio Koekeittiö
    | 17.1.2013 kello 15:21
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei!

    Kahvin voi halutessaan korvata vedellä.

    Sokerin vähentäminen puoleen onkin hankalampi kysymys. Sokeri ei tässä kakussa varsinaisesti vaikuta kakun rakenteeseen, joten siinä mielessä kakku varmasti onnistuisi. Maku on asia erikseen, luultavimmin kakusta tulisi hiukan mauton. Lisäksi ruokosokeri saattaa jättää täytteeseen "hiekkaisen" tunnun. Emme siis suosittele sokerin vähentämistä tai korvaamista ruokokidesokerilla tässä kakussa.

  • Nimetön
    | 22.1.2013 kello 21:18
    Ilmoita asiaton viesti

    Onnistuuko 50hengen kakku yhtä helposti kuin tuo 12h? Eli pystyykö sulattamaan suklaat ja sekoittelemaan ihan samoin, vai onko otettava jotain huomioon?
    Vaikuttaako rakenteeseen olennaisesti, jos ei nostele sitä kermavaahtoa viimeisenä, vaan sekoittaa kermavaahdon jo tuorejuuston sekaan?

  • Valio Koekeittiö
    | 25.1.2013 kello 10:41
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei!

    Pariaatteessa useamman kakun valmistaminen käy ihan samalla ohjeella. Isompia määriä tehdessä on tärkeää varmistaa, että vuokia ja kylmäsäilytystilaa on riittävästi, sekä huomioida omien kulhojen vetoisuus.

    Kermavaahdon kuohkeus kärsii mitä enemmän sitä joutuu sekoittamaan. Lisäksi tällöin liivateseos on jäähdytettävä ennen täytteeseen lisäämistä, jotta vaahto ei laske ja on vaara, että seos viilenee liikaa ja jää paakuille, eikä hyydytä kakkua. Kakusta tulee onnistuessaankin hiukan tiiviimpi.

    Suosittelen siis ohjeen tapaa :)!

  • Nimetön
    | 7.2.2013 kello 16:24
    Ilmoita asiaton viesti

    Mulla on vain 24cm irtovuokapohja, jos teen samoilla määrillä tuleeko liian ohut? Tajusin vasta kauppareissun jälkeen että vuoka pitäisi olla pieni..

  • Valio Koekeittiö
    | 12.2.2013 kello 12:38
    Ilmoita asiaton viesti

    Onnistuu myös 24 cm:n vuokaan, kakku jää vain hieman matalammaksi. Tämän kokoiseen vuokaan kakku kuitenkin kannattaisi valmistaa 1,5-kertaisena.

  • Nimetön
    | 17.2.2013 kello 11:58
    Ilmoita asiaton viesti

    Murskataanko Domino-keksit pohjaan ihan täytteineen? Olen aina ennen käyttänyt juustokakuissa pelkkiä keksejä, joten täytekeksit ovat jotain ihan uutta. Upealta reseptiltä kyllä vaikuttaa...

  • Valio Koekeittiö
    | 18.2.2013 kello 10:12
    Ilmoita asiaton viesti

    Kyllä, Domino-keksit murskataan pohjaan täytteineen. Se onnistuu nopeimmin monitoimikoneella, jos sellainen on käytettävissä, mutta keksit voi myös hienontaa aivan pieniksi paloiksi veitsellä leikkuulaudalla.

  • ainorosl
    | 21.2.2013 kello 18:35
    Ilmoita asiaton viesti

    Mää tein aika reippaasti sovelletun version. Laitoin Philadelphia Marabou -tuorejuustoa, koska mulla oli sitä kaapissa avattu pakkaus (josta olin vain vähän maistellut, hehe), ja kuohukermaa oli vain 2dl. Sokeria en lisännyt, koska tuorejuusto oli jo valmiiksi makeaa, laitoin vain vähän vaniljasokeria kuohukerman joukkoon. Eikä mulla ollut Domio-keksejä, joten laitoin kaurakeksejä niiden tilalle. Laitoin ihan mielivaltaisen määrän, ja pohjasta tuli tosi paksu, mutta ei se mua haittaa, keksit ja voi on nami kombo. :D Ja koska mulla oli kaapissa reilusti Marabou-suklaata, käytin sitä 200g.
    Ongelmana oli se, että liivate ei meinannut sulaa, ja jäi vähän könttiseksi. :/ Ja täytettä ei ollut tarpeeksi, varsinkaan kun mulla oli vain 2dl kuohukermaa. Jäi varmaan saman paksuiseksi kuin keksipohja.. Laitoin varalta vielä viidennen liivatelehden, koska mun piti lisätä kuumaa vettä, jotta saisin liivatteet sulatettua (eikä ne silti meinanneet sulaa niin kuin normaalisti). En tiedä mikä meni vikaan. Täyte maistui kyllä hyvälle. Kakku on nyt pakastimessa, olisi varmaan pitänyt laittaa jääkaappiin hyytymään, mutta katsonpa sitten huomenna kuinka pahasti floppasi kokeilut tällä kertaa. :D

  • Nimetön
    | 24.2.2013 kello 11:15
    Ilmoita asiaton viesti

    Todella ihanaa... Teen ehdottomasti toisenkin kerran!
    Käytin 2 liivatelehteä ja riitti vallan mainiosti. Sokeria laitan ensi kerralla vähemmän ettei ole niin imelää.
    Helppo koristelu tälle kakulle on kaataa puoli pussia ranskanpastilleja päälle, sopii hyvin myös pohjan makuun.

  • Pekka Valiolta
    | 26.2.2013 kello 9:56
    Ilmoita asiaton viesti

    Hienoa että maistui! :)

  • Nimetön
    | 13.3.2013 kello 17:55
    Ilmoita asiaton viesti

    Mikä muu voisi sopia kakun päälle kuin pähkinät? :) Olen pähkinälle allerginen, mutta mietin sopisiko manteli tai kenties jotkin hedelmät/marjat?

  • Valio Koekeittiö
    | 21.3.2013 kello 15:25
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei!

    Ehdottamasi mantelit sopisivat varmasti hyvin, samoin tuoreet mansikat, kirsikat ja vadelmat. Kaurahiutaleista voisi tehdä rapean murun kakun pinnalle paistamalla niitä voin ja sokerin kanssa kuumalla pannulla.

  • Nimetön
    | 29.3.2013 kello 16:21
    Ilmoita asiaton viesti

    Itse teen kakun aina suuremmalla suklaamäärällä (kaksi Pandan levyä tummaa) ja vähemmällä kermamäärällä (2 dl, korvaan desin turkkilaisella jogurtilla). Pohjassa olen käyttänyt usein minttusuklaatäytteisiä Ballerinoja. Sokeria en laita täytteeseen juuri ollenkaan, mielestäni tummasuklainen kakku saa olla nimenomaan suklaisen makuinen, ei liian makea. :) Suklaata lisäämällä täyte hyytyy tymäkämmäksi, joten liivatteitakin riittäisi varmaan vain kolme. Hyydytetyt kakut on ihanan helppoja tehdä, ja täytteitäkin voi soveltaa valmiista ohjeista loputtomasti!

  • Nimetön
    | 21.4.2013 kello 11:25
    Ilmoita asiaton viesti

    Aivan ihanan makuista tuli :) Ehkä vain hieman liian makeaa minun makuun mutta muuten ei valittamista.

  • KaisaSaarela
    | 29.4.2013 kello 20:40
    Ilmoita asiaton viesti

    Täydellistä! Olen tehnyt monta kertaa. Tulee parempi kun laittaa vajaa 1 dl sokeria. Tästä on tykänny myös sellaset, jotka ei pahemmin suklaasta välitä! Myös kahvia voi laittaa enemmän, tuo erilaisen sävyn makuun.

  • Nimetön
    | 8.5.2013 kello 10:57
    Ilmoita asiaton viesti

    Onko kukaan kokeillut mascarponejuustolla? Että kumpi parempi, tavallinen tuorejuusto vai mascarpone tähän kakkuun? Mascarponea löytyisi kaapista mutta tuleeko sillä liiaan pliisu maku... Kiitos jos joku jo kokeillut .)

  • Nimetön
    | 19.5.2013 kello 20:03
    Ilmoita asiaton viesti

    Tosi hyvää!

  • Nimetön
    | 23.5.2013 kello 13:13
    Ilmoita asiaton viesti

    Näyttää niin herkulliselta! Tarvikkeet on jo odottamassa kaapissa, ei muuta kuin odottamaan että loma alkaa niin sen kunniaksi voi tehdä sitte tällaisen :)

  • Nimetön
    | 5.6.2013 kello 19:39
    Ilmoita asiaton viesti

    ToDella herkullisen näköinen! Ja viissiin maistuuki siltä mitä näitä kommentteja oon muutaman lukenu:) Pittääpä kokkeilla ittekki.

  • Nimetön
    | 31.7.2013 kello 15:08
    Ilmoita asiaton viesti

    Todella hyvä juustokakku, makea ja täyttävä.

  • Nimetön
    | 2.8.2013 kello 21:38
    Ilmoita asiaton viesti

    Tein juuri äsken, huomenna näkee onnistuuko ja maistuuko vieraille :) Itse laitan päälle hasselpähkinärouhetta, leivontaan tarkoitettua marianne-rouhetta ja tuoreita mansikoita! Helppo oli ainakin tehdä

  • Nimetön
    | 29.8.2013 kello 10:56
    Ilmoita asiaton viesti

    kuinkahan monelle yksi kakku riittää? jos synttäreille on tulossa 22 henkilöä, niin tarvitaanko 2 tai 3 kauuka?

  • Valio Koekeittiö
    | 2.9.2013 kello 10:35
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei!

    Kakusta riittää 12:lle, jos se on ainoa tarjottava. Jos pöydässä on paljon muutakin, kakusta riittää hyvin 15:lle. Eli riippuu paljon muista tarjottavista sekä onko vieraat aikuisia vai lapsia. Itse tekisin 22:lle kuitenkin varmuuden vuoksi 2 kakkua.

    Maukasta syntymäpäivää!

    -Anna Koekeittiöltä

  • Nimetön
    | 18.9.2013 kello 16:29
    Ilmoita asiaton viesti

    Heippa, miten teen jos minun kakkuvuoka on halkasijaltaan 24 cm eikä 18, teenkö receptin eri tavalla?
    -Avuton synttärisankari

  • Valio Koekeittiö
    | 19.9.2013 kello 11:55
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei!

    Samaa kyseltiinkin tässä ketjussa jo aikaisemmin ja laskimme, että Ø 24 - 25 cm:n vuokaan ohje kannattaa 1,5-kertaistaa. Maukkaita synttäreitä!

  • Nimetön
    | 17.10.2013 kello 20:06
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei! Tuolla onkin jo aikaisemmin moneen kertaan kyselty kysymyksia liittyen vuokien kokoon. Itselläni on Ø 22 cm:n vuoka, joten mites siihen kakku tehdään? Kannattaisiko tehdä ohjeen mukaan (vai tuleeko liian matala) vai 1,5-kertaisena?

  • Valio Koekeittiö
    | 29.10.2013 kello 9:55
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei!

    Alkuperäisessä ohjeessa kakku on melko tuhti ja täyte korkea, joten yksinkertaisesta annoksestakin tulee varmasti ihan riittävän korkea juustokakku. Jos pitää erityisesti korkeista kakuista, tällöin täyte kannattaa 1,5-kertaistaa. Tämä on siis makuasia :).

    - Anna Koekeittiöltä

  • Nimetön
    | 9.11.2013 kello 5:44
    Ilmoita asiaton viesti

    Ensimmäisen kerran tein laktoosittomana ja jouduin sen takia vaihtamaan keksipohjan digestiveen, muttei se niinkään huono ollut!
    Ihastuin niin, että piti vanhemmilla käydessä tehdä toisen kerran - oikealla pohjalla. Ja kaikki muutkin ihastu.
    Äet olisi ollut jo viimekerralla vailla samaa kakkua, mutta eiköhän me huomenna tätä taas syödä ;)

  • Nimetön
    | 10.11.2013 kello 17:21
    Ilmoita asiaton viesti

    Valmistin kakun Isäinpäiväksi. Tein pinnalle lakoista hyytelön, joka sopi kakkuun tosi mainiosti. Mintun maku hallitsi mielestäni kakkua liikaa. Seuraavalla kerralla käytän kaura- tai digestivekeksejä pohjassa.

  • Nimetön
    | 10.11.2013 kello 17:58
    Ilmoita asiaton viesti

    Huh, kun imelää! Jos tekisin uudestaan, sokeria pitäisi kyllä vähentää varmaan puoleen.

  • Nimetön
    | 19.11.2013 kello 20:24
    Ilmoita asiaton viesti

    Millainen pohja olisi hyvä gluteenittomalle vaihtoehdolle?
    nimetön

  • Valio Koekeittiö
    | 20.11.2013 kello 10:50
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei!

    Gluteenittoman pohjan voisi tehdä korvaamalla keksit vastaavalla määrällä gluteenittomia täytekeksejä tai yhdistämällä gluteenittomaan digestive-keksimuruun suklaarouhetta.

    - Anna Koekeittiöltä

  • Nimetön
    | 23.11.2013 kello 19:54
    Ilmoita asiaton viesti

    Voisikohan kuohukerman tilalle laittaa mascarponejuustoa? Olen mascarponen ystävä.. millainen koostumus siitä tulisi..?

  • Valio Koekeittiö
    | 26.11.2013 kello 11:29
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei!

    Mascarpone on rakenteeltaan jämäkämpää kuin kermavaahto, joten liivatteiden määrää kannattaisi siinä tapauksessa vähentää yhdellä tai kahdella. Emme ole ohjetta kokeilleet mascarponella, joten varmuudella en voi sanoa, minkälainen kakku siitä tulisi. Todennäköisesti hiukan tiiviimpi, sillä kermavaahto tuo kuohkeutta kakun rakenteeseen.

    - Anna Koekeittiöltä

  • Nimetön
    | 23.12.2013 kello 9:57
    Ilmoita asiaton viesti

    Saapas nähä mitä tuleepi, tein tämän piparipohjaan ja mascarpone juustolla :)

  • Nimetön
    | 27.12.2013 kello 13:02
    Ilmoita asiaton viesti

    Olen aina luullut olevani makean ystävä, mutta tuolla sokerimäärällä kakku oli kyllä ihan liian imelä. Aion seuraavalla kerralla vähentää reippaasti sokerin määrää. Sitten luulisin sen olevan täydellistä :)

  • Nimetön
    | 30.12.2013 kello 15:01
    Ilmoita asiaton viesti

    Ihanaa kakkua ja onnistuu loistavasti myös gluteenittomana korvaamalla pohjan keksit gluteenittomilla digestivekekseillä tai Semperin cookie-o's täytekekseillä. Olen näiden lisäksi tehnyt gluteenittomista kaura-suklaakekseistä. Tulee aina hyvää :)

  • Hei!

    Mukava kuulla, että tähän herkulliseen kakkuun on löytynyt mielenkiintoisia sovellusideoita ja kakku on maistunut. Kerrothan kuinka piparipohja-kokeilussa kävi?

    Leivonnaisten makeus puhuttaa usein. Toivottavasti oman suun myötäinen makeus löytyy seuraavalla kokeilulla ja herkutteluhetkestä tulee täydellinen.

    Iloista vuotta 2014!

    - Anna

  • Nimetön
    | 9.1.2014 kello 12:18
    Ilmoita asiaton viesti

    Täällä myös yksi ohjetta vähän muutellut. Eli olen tehnyt halkaisijaltaan 24 cm vuokaan, kaksi pötköä minttudominoa niin tulee sopiva pohja. Kuitenkin ihan ohjeen mukainen täyte on riittänyt ja silti tullut sopivan paksu. Tavallista sokeria olen laittanut vain vajaan desin. Lisäksi kahvia pitää olla hieman ohjetta enemmän että liivatteet sulaa kokonaan. Näillä muunnoksilla tullut erkullisia kakkuja kerta toisensa jälkeen :)

  • Nimetön
    | 17.1.2014 kello 15:21
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei, voiko tätä kakkua pakastaa?

  • Valio Koekeittiö
    | 21.1.2014 kello 12:07
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei,

    kakun voi tarvittaessa pakastaa lyhyehkön (2 - 3 viikkoa) ajan. Kakku kannattaa peittää huolellisesti ja sulattaa hitaasti jääkaapissa ennen tarjoilua.

    Parhaimmillaan kakku on kuitenkin pakastamattomana.

    - Anna

  • Jyrkiboy
    | 12.2.2014 kello 21:16
    Ilmoita asiaton viesti

    Korvasin kahvin tilkalla kaakaota (sokeritonta) samalla käytin vain reilun desin sokeria. Seuraavalla kerralla raastan mukaan appelsiinin kuorta.

    Oli todella hyvää.

  • Nimetön
    | 13.2.2014 kello 19:05
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei, mitä voi käyttää liivatteen asemesta?

    t:mimmi

  • Valio Koekeittiö
    | 17.2.2014 kello 15:32
    Ilmoita asiaton viesti

    Juustokakkujen hyydyttämiseen voi kokeilla liivatteen sijaan agar-agaria, mutta sen käyttö vaatii tietoa ja taitoa, eikä se toimi välttämättä kaikissa kakuissa kovin hyvin. Lopputulos on joka tapauksessa erilainen kuin liivatteella tehdyllä kakulla. Agar-kakun rakenne ja suutuntu jää yleensä hiukan rakeiseksi.

    Agar-agar on merilevästä valmistettua hyytelöimisainetta, jota käytetään esim. marmeladin teossa. Agaria myydään jauheena ja hiutaleina. Niiden annostelu ja käyttö eroavat toisistaan. Agar vaatii sulaakseen / liuetakseen kiehuvaa nestettä, joka pitää sekoittaa nopeasti muihin aineisiin, ettei kakku hyydy epätasaisesti.

    Hiutalemuotoinen agar voi vaatia 8 – 10 minuutin mittaisen keittämisen ennen kuin sen voi lisätä muihin aineisiin. Jauhemuodossa oleva agar liukenee nopeammin.

    Tämän tyyppisessä kakussa liivatteen korvaaminen on hiukan haasteellista, koska siinä ei ole nestettä, jossa agaria voisi luontevasti keittää. Halutessasi voisit kokeilla toisentyyppistä kakkua.

    Uunissa tehty juustokakku on hyvä vaihtoehto, niistä löytyy useampia vaihtoehtoja sivuiltamme. Kokeile myös pakastettua juustokakkua.

    http://www.valio.fi/reseptit/pakastettu-juustokakku/

  • Kiitos!

    Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

    1 2 3 4 5 0 tähteä

    Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Kirjaudu tai luo tunnukset
Kirjaudu sisään
Virheellinen sähköpostiosoite.
Antamasi käyttäjätunnus ja salasana eivät täsmää. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Kirjautuminen epäonnistui teknisen vian takia.
Antamasi käyttäjätunnus on poistettu. Ole hyvä ja ota yhteyttä kuluttajapalveluun.
Muista minut
Unohtunut salasana

Anna sähköpostiosoitteesi niin lähetämme Sinulle linkin jolla pääset vaihtamaan salasanasi

Virheellinen sähköpostiosoite.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla pääset vaihtamaan salasanasi.

Jatka
Luo uusi tunnus
Rekisteröityminen ei ole sallittu tästä sähköpostiosoitteesta.
Sähköpostin lähetys epäonnistui.
Antamasi sähköpostiosoite on jo käytössä.
Virheellinen sähköpostiosoite.
Rekisteröityminen on toistaiseksi estetty sivustolla.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin jota klikkaamalla pääset jatkamaan palvelun käyttämistä normaalisti.

Jatka
Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Voit kirjautua sisään valio.fi-palveluun liitetyillä Facebook-tunnuksillasi. Voit myös rekisteröityä uudeksi
käyttäjäksi suoraan Facebook-tunnuksillasi.

Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Oma kauppalista

muokkaaTyhjennä lista

    Kauppalistasi on tyhjä

    Lisää ainekset suoraan resepteistä. Voit myös lisätä muita aineksia tai muistiinpanoja.

      Lisää tuotteita kauppalistalle

      Lisää
      Tyhjennä lista

        Kauppalista on myös matkapuhelimessasi osoitteessa m.valio.fi

        sulje

        Esikatselu

        Jaa kauppalista

        Jaa kauppalista ystävillesi käyttämällä sähköpostiosoitetta tai valio.fi-käyttäjän omaa käyttäjätunnusta.

        Lisää vastaanottaja

        Vastaanota jaettu kauppalista

         haluaa jakaa kanssasi kauppalistan “”.

        Vastaanota lista

        Kun vastaanotat listan, lisäät kauppalistan “” omiin kauppalistoihisi.

        Kieltäydy
        KAUPPALISTAT

          Oma keittokirja

          Reseptit
          Kaikki reseptit
          Ateriat

          Kaikki reseptit

          muokkaa
          LISÄÄ
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Digitaalinen leikekirja keittiösi aarteille

          • Oma keittokirja on sinun sähköinen arkistosi, jonne voit tallettaa kaikki suosikkisi. Luo kansioita, joiden alle saat helposti lajiteltua reseptit ja ideat teemoittain.
          • Seuraa, mitä muut käyttäjät resepteistäsi kommentoivat (jos olet antanut ne julkiseen käyttöön).
          • Toisin sanottuna Valio tarjoaa nyt jokaiselle kotiruoanlaittajalle digitaalisen leikekirjan keittiön aarteille. Luo tunnukset ja rakenna omasi!
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Mikäli sinulla ei ole vielä Valion tunnuksia voit tallentaa Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit luomalla tunnukset tästä antamalla sähköpostiosoitteesi.

            Tallenna työsi tilaamalla itsellesi oma tunnus
            Oma ruokalista
            Kalorilaskuri
            • Edellinen
            • Päivä
            • Viikko
            • Seuraava

            Koekeittiön ehdotukset tälle viikolle

            Kokeile tällä viikolla myös

            Ilmoitus ei onnistunut

            Jos haluat ilmoittaa asiattoman viestin, sinun täytyy ensin kirjautua palveluun.

            Sulje
            sulje

            Huomio!

            Poista resepti Peruuta

            Huomio!

            Poista viikon reseptit Peruuta
            Vastaa kyselyyn!

            Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

            Osallistu Ei kiitos
            Valitse mille päivälle haluat lisätä reseptin.
            Sulje

            Päivän ravintosisältö

            • Energia
              (kcal)
            • Hiilihydraatti
              (g)
            • Proteiini
              (g)
            • Rasva
              (g)
            • Kalsium
              (mg)
            • Kuidut
              (g)
            • D-vitamiini
              (µg)
            Ruokavalio on hyvä rakentua monipuolisista valinnoista (lisää tuote kauppalistaan klikkaamalla)
            Sulje
            Lisää tietosi
            kalorilaskuria varten