Tuulihatut

Tuulihatut

053,23529411764706
18
b 18
226 kcal / 100g
Pienet, kuohkeat tuulihatut ovat mukavia tarjottavia kevään ja kesän juhlissa. Samasta taikinasta voit tehdä sekä makeita että suolaisia herkkuja. Kokeile hattujen lisäksi muitakin hauskoja malleja: koiranluita ja joutsenia.
Valio
Tehnyt
Valio
Valmistus
1h
Vaikeusaste: keskitaso
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.Lue lisää annosmäärien muuttamisesta ›Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Valmistusaineet

Tuulihatut
1 1/2  dl vettä
75  g Valio voita
1 1/2  dl vehnäjauhoja
3  munaa (keskikokoisia, koko M)
Pienet AURA tuulihatut
1 - 2 tlk (227/140 g) ananasmurskaa
2  dl Valio vispikermaa
1  pussi  (150 g) Valio AURA® murua
1/2  dl persiljaa
Sitrustuulihatut
1  prk  (200 g) Valio maustettua rahkaa sitruuna
1  rasia  (200 g) Valio Viola® appelsiini tuorejuustoa
1  tlk  (312/175 g) säilykemandariineja
(sokeria)
Mansikkatuulihatut
3 - 4 dl (150 - 200 g) tuoreita mansikoita
1 - 2 rkl sokeria
1  dl Valio vispikermaa
1  prk  (200 g) Valio maustettua rahkaa vanilja
"Koiranluut"
2  dl Valio kuohukermaa
1 1/2  rkl ruokosokerisiirappia tai fariinisokeria
n. 50 g suklaata esim. Geisha
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

Tuulihatut
  • Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot. Sekoita puuhaarukalla kunnes taikinasta muodostuu kiinteä "pallo". Jäähdytä seos.

  • Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten sähkövatkaimella. Vatkaa ensimmäisen ja toisen munan lisäämisen jälkeen 2 min. Vatkaa kolmannen munan lisäämisen jälkeen 4 - 5 min.

  • Pursota taikinasta leivinpaperin päälle ruusukkeita tai nostele kahdella lusikalla kekoja.

  • Paista 200 asteessa n. 25 min. Älä avaa luukkua ensimmäisen 15 min aikana.

  • Annoksesta tulee n. 20 keskikokoista tuulihattua ja n. 35 pientä tuulihattua.

Pienet AURA tuulihatut
  • Pursota yhdestä annoksesta taikinaa n. 35 pientä tuulihattua ja paista ohjeen mukaan.

  • Valuta ananasmurskasta siivilässä neste pois hyvin lusikalla painellen (käyttämällä vain yhden tölkin ananasmurskaa maistuu AURA voimakkaammin). Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen ananasmurska, AURA muru ja hienonnettu persilja.

  • Leikkaa tuulihatuista kansi pois ohuella sahalaitaisella veitsellä. Täytä. Nosta kannet päälle. Täytteestä riittää n. 40 - 50 pieneen tuulihattuun.

Sitrustuulihatut
  • Yhdistä rahka ja tuorejuusto keskenään. Sekoita joukkoon valutetut mandariinit. Lisää sokeria maun mukaan.

  • Leikkaa tuulihatuista kansi pois ohuella sahalaitaisella veitsellä. Täytä. Nosta kannet päälle. Täyte riittää n. 20 - 25 keskikokoiseen tuulihattuun.

Mansikkatuulihatut
  • Leikkaa mansikat pieniksi kuutioiksi. Lisää sokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon mansikat ja vaniljarahka.

  • Leikkaa tuulihatuista kansi pois ohuella sahalaitaisella veitsellä. Täytä. Nosta kannet päälle. Täyte riittää 20 - 25 keskikokoiseen tuulihattuun.

"Koiranluut"
  • Pursota taikinasta kaksi osittain päällekkäin menevää tankoa, jotka kaartuvat päissä ulospäin kuvan mukaisesti. Annoksesta tulee n. 10 "luuta". Paista ne ohjeen mukaan.

  • Valmista suklaa-kermatäyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Leikkaa suklaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita kermaan suklaa ja siirappi tai sokeri. Leikkaa "luista" yläosa pois terävällä, sahalaitaisella veitsellä. Täytä alaosat suklaa-kermatäytteellä. Laita kannet päälle.

  • Valmista halutessasi sokerivesikuorrutus "luiden" päälle. Mittaa 1 1/2 dl tomusokeria. Lisää siihen 3 tl vettä vähitellen. Laita tuulihattuluut vierekkäin ja valuta lusikalla tai haarukalla sokerivesikuorrutusta leivosten päälle raidoiksi.

Tuulihattujoutsenet
  • Pursota pursottimen ohuella tyllalla (terällä) joutsenille kaulaksi numero 2 muotoiset kuviot (n. 18 - 20 kpl / annos taikinaa).

  • Paista kuviot 200 asteessa n. 6 - 8 min. Tarkkaile paiston aikana, koska ohuet kaulat palavat helposti.

  • Pursota loppu taikina yhtä moneen osaan. "Vartalot" voi pursottaa hieman soikean muotoisiksi.

  • Leikkaa jäähtyneistä tuulihatuista kannet pois. Täytä haluamallasi (esim. sitrus-tai mansikka) täytteellä. Leikkaa kannet vielä kahtia. Aseta kaulat paikoilleen ja kannen puolikkaat päälle vinottain siiviksi.

VINKKI
  • * Tuulihattujen onnistumisen kannalta on tärkeää riittävä vatkausaika munien lisäämisen jälkeen.

  • * Älä avaa uuniin suuluukkua 15 ensimmäisen min. aikana.

  • * Mikäli valmistat kerralla 2 - 3 kertaisen annoksen tuulihattutaikinaa, käytä munia lisättäessä vatkaamiseen yleiskonetta ja sen K- tai melavatkainta, koska näin iso annos taikinaa nousee helposti sähkövatkaimen vispaimien varsiin.

Avaa/sulje Ravintosisältö (226 kcal/100g)

Reseptin ravintosisältö

Reseptin ravintosisältö

Energia
226
kcal / 100g

Proteiini
(g)
5
Hiilihydraatit
(g)
12
Rasvat
(g)
17
Ravintokuitu
(g)
1
Kalsium
(mg)
61
D-vitamiini
(µg)
0

Ravintosisältö / 100g

Ravintoarvo-graafi

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia.

Energia
kcal / annos

Päivittäinen energiatarpeesi

kcal
Oma annoskokosi

Suositeltava päiväsaanti

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia

x

HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:

  • (sokeria)

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa.

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?
Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!

3,2

tähteä viidestä(17 arviota)
Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi