Koekeittiö
Tuulihatut

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta.
Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon.

Valmistusaineet

Tuulihatut

1 1/2  dl vettä
75  g Valio voita
1 1/2  dl vehnäjauhoja
munaa (keskikokoisia, koko M)

Pienet AURA tuulihatut

1 - 2 tlk (227/140 g) ananasmurskaa
2  dl Valio vispikermaa
1  pussi  (150 g) Valio AURA® murua
1/2  dl persiljaa

Sitrustuulihatut

1  prk  (200 g) Valio maustettua rahkaa sitruuna
1  rasia  (200 g) Valio Viola® appelsiini tuorejuustoa
1  tlk  (312/175 g) säilykemandariineja
(sokeria)

Mansikkatuulihatut

3 - 4 dl (150 - 200 g) tuoreita mansikoita
1 - 2 rkl sokeria
1  dl Valio vispikermaa
1  prk  (200 g) Valio maustettua rahkaa vanilja

"Koiranluut"

2  dl Valio kuohukermaa
1 1/2  rkl ruokosokerisiirappia tai fariinisokeria
n. 50 g suklaata esim. Geisha

Tuulihatut

Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot. Sekoita puuhaarukalla kunnes taikinasta muodostuu kiinteä "pallo". Jäähdytä seos.
Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten sähkövatkaimella. Vatkaa ensimmäisen ja toisen munan lisäämisen jälkeen 2 min. Vatkaa kolmannen munan lisäämisen jälkeen 4 - 5 min.
Pursota taikinasta leivinpaperin päälle ruusukkeita tai nostele kahdella lusikalla kekoja.
Paista 200 asteessa n. 25 min. Älä avaa luukkua ensimmäisen 15 min aikana.
Annoksesta tulee n. 20 keskikokoista tuulihattua ja n. 35 pientä tuulihattua.

Pienet AURA tuulihatut

Pursota yhdestä annoksesta taikinaa n. 35 pientä tuulihattua ja paista ohjeen mukaan.
Valuta ananasmurskasta siivilässä neste pois hyvin lusikalla painellen (käyttämällä vain yhden tölkin ananasmurskaa maistuu AURA voimakkaammin). Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen ananasmurska, AURA muru ja hienonnettu persilja.
Leikkaa tuulihatuista kansi pois ohuella sahalaitaisella veitsellä. Täytä. Nosta kannet päälle. Täytteestä riittää n. 40 - 50 pieneen tuulihattuun.

Sitrustuulihatut

Yhdistä rahka ja tuorejuusto keskenään. Sekoita joukkoon valutetut mandariinit. Lisää sokeria maun mukaan.
Leikkaa tuulihatuista kansi pois ohuella sahalaitaisella veitsellä. Täytä. Nosta kannet päälle. Täyte riittää n. 20 - 25 keskikokoiseen tuulihattuun.

Mansikkatuulihatut

Leikkaa mansikat pieniksi kuutioiksi. Lisää sokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon mansikat ja vaniljarahka.
Leikkaa tuulihatuista kansi pois ohuella sahalaitaisella veitsellä. Täytä. Nosta kannet päälle. Täyte riittää 20 - 25 keskikokoiseen tuulihattuun.

"Koiranluut"

Pursota taikinasta kaksi osittain päällekkäin menevää tankoa, jotka kaartuvat päissä ulospäin kuvan mukaisesti. Annoksesta tulee n. 10 "luuta". Paista ne ohjeen mukaan.
Valmista suklaa-kermatäyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Leikkaa suklaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita kermaan suklaa ja siirappi tai sokeri. Leikkaa "luista" yläosa pois terävällä, sahalaitaisella veitsellä. Täytä alaosat suklaa-kermatäytteellä. Laita kannet päälle.
Valmista halutessasi sokerivesikuorrutus "luiden" päälle. Mittaa 1 1/2 dl tomusokeria. Lisää siihen 3 tl vettä vähitellen. Laita tuulihattuluut vierekkäin ja valuta lusikalla tai haarukalla sokerivesikuorrutusta leivosten päälle raidoiksi.

Tuulihattujoutsenet

Pursota pursottimen ohuella tyllalla (terällä) joutsenille kaulaksi numero 2 muotoiset kuviot (n. 18 - 20 kpl / annos taikinaa).
Paista kuviot 200 asteessa n. 6 - 8 min. Tarkkaile paiston aikana, koska ohuet kaulat palavat helposti.
Pursota loppu taikina yhtä moneen osaan. "Vartalot" voi pursottaa hieman soikean muotoisiksi.
Leikkaa jäähtyneistä tuulihatuista kannet pois. Täytä haluamallasi (esim. sitrus-tai mansikka) täytteellä. Leikkaa kannet vielä kahtia. Aseta kaulat paikoilleen ja kannen puolikkaat päälle vinottain siiviksi.

VINKKI

* Tuulihattujen onnistumisen kannalta on tärkeää riittävä vatkausaika munien lisäämisen jälkeen.
* Älä avaa uuniin suuluukkua 15 ensimmäisen min. aikana.
* Mikäli valmistat kerralla 2 - 3 kertaisen annoksen tuulihattutaikinaa, käytä munia lisättäessä vatkaamiseen yleiskonetta ja sen K- tai melavatkainta, koska näin iso annos taikinaa nousee helposti sähkövatkaimen vispaimien varsiin.
  • Käyttäjien kommentit (13)

  • Nimetön
    | 20.10.2011 kello 16:50
    Ilmoita asiaton viesti

    Näitä tein kauan sitten lasten synttäreille. Kiva kun palautuivat mieleen tätä kauta!

  • Nimetön
    | 20.10.2011 kello 16:52
    Ilmoita asiaton viesti

    näitä tein aikanaan lasten synttärikutsuihin. Kiva kun palautuivat mieleen tätä kautta.

  • Nimetön
    | 20.10.2012 kello 11:23
    Ilmoita asiaton viesti

    Ihan löysä taikina!!!! Korjatkaa ohje!!!

  • Nimetön
    | 26.11.2012 kello 11:41
    Ilmoita asiaton viesti

    Paremmin onnistuu: 3 dl vettä, 75 g voita,2,5 del vehnäjauhoja, 3 munaa -reseptillä! Tulee kunon hattuja - ei lätsiä!

  • Nimetön
    | 26.11.2012 kello 12:17
    Ilmoita asiaton viesti

    Tein ekan kerran koskaan tuulihattuja ja hihkun riemusta: onnistuivat hienosti! Taikina oli helppo ja kaikki sujui kuin tanssi. Tarjoan savuporotäytteellä tyttäreni kihlajaisissa.

    Aava

  • Nimetön
    | 7.6.2013 kello 17:14
    Ilmoita asiaton viesti

    Jos taikinasta tulee löysä, vika lienee liian vähässä vatkaamisessa tai liian löysässä otteessa. Ainesten suhteet ovat ihan oikeat. Viimeisen kananmunan voinee jättää pois, jos soosi on tarpeeksi tönkköä ennen sitä.

    Jokainen muistanee, ettei tuulihattuja (tai kohokasta) paistettaessa auota uuninluukkua, silloin menee taatusti pieleen.

  • Nimetön
    | 8.7.2013 kello 20:45
    Ilmoita asiaton viesti

    Hyvä resepti! Tehnyt tällä jo kahteen kertaan ja molemmilla kerroilla hyvin onnistui! :)

  • Nimetön
    | 19.7.2013 kello 20:06
    Ilmoita asiaton viesti


    Heips

    Tällä reseptillä ei tuulihatut onnistuneet. Olisi pitänyt uskoa ensimmäistä kommenttia. Todella liian löysä taikna .

  • Nimetön
    | 30.7.2013 kello 16:38
    Ilmoita asiaton viesti

    Olen kerran aikaisemmin tehnyt tuulihattuja eri ohjeella. Siitäkin on vuosia. Vähän puutteellinen tämä ohje aloittelijalle. Taikinasta tuli superlöysä, mutta korjasin tilanteen käyttämällä muffinssivuokia.... Pelastus.

  • Nimetön
    | 7.8.2013 kello 15:29
    Ilmoita asiaton viesti

    Jos tulee löysä taikina, sitä ei ilmeisesti ole jauhojen lisäämisen jälkeen keitetty puulastalla sekoittaen niin kauan että irtoaa kattilan reunoista ja muodostuu palloksi. Tämän jälkeen jäähdytys kädenlämpöiseksi ja sitten voimakkaasti vatkataan 1 muna kerrallaan. En ole ikinä epäonnistunut vaikka olen millä ohjeella tehnyt kun tämä perusasia on kunnossa.

  • Leivonta hullu
    | 1.12.2013 kello 19:10
    Ilmoita asiaton viesti

    Tuli tosi hyviä, mutta ei oiken kohonnut uunissa.

  • Nimetön
    | 31.12.2013 kello 14:39
    Ilmoita asiaton viesti

    Olen 12 v. poika, ja ihmettelen suuresti sitä miten ette ole onnistuneet tällä reseptillä, sillä se on loistava!

  • Nimetön
    | 13.2.2014 kello 15:11
    Ilmoita asiaton viesti

    Joo, kolme munaa on liikaa, kaikesta vatkaamisesta huolimatta. Kahden munan jälkeen taikina OLISI OLLUT hyvä.

  • Kiitos!

    Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

    1 2 3 4 5 0 tähteä

    Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

053,0
13
Pienet, kuohkeat tuulihatut ovat mukavia tarjottavia kevään ja kesän juhlissa. Samasta taikinasta voit tehdä sekä makeita että suolaisia herkkuja. Kokeile hattujen lisäksi muitakin hauskoja malleja: koiranluita ja joutsenia.
n. 60 min
Vaikeustaso: keskitaso
100g 207 kcal

Huom! Ravintotietoja ei ole kaikista aineksista.

Kirjaudu tai luo tunnukset
Kirjaudu sisään
Virheellinen sähköpostiosoite.
Antamasi käyttäjätunnus ja salasana eivät täsmää. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Kirjautuminen epäonnistui teknisen vian takia.
Antamasi käyttäjätunnus on poistettu. Ole hyvä ja ota yhteyttä kuluttajapalveluun.
Muista minut
Unohtunut salasana

Anna sähköpostiosoitteesi niin lähetämme Sinulle linkin jolla pääset vaihtamaan salasanasi

Virheellinen sähköpostiosoite.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla pääset vaihtamaan salasanasi.

Jatka
Luo uusi tunnus
Rekisteröityminen ei ole sallittu tästä sähköpostiosoitteesta.
Sähköpostin lähetys epäonnistui.
Antamasi sähköpostiosoite on jo käytössä.
Virheellinen sähköpostiosoite.
Rekisteröityminen on toistaiseksi estetty sivustolla.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin jota klikkaamalla pääset jatkamaan palvelun käyttämistä normaalisti.

Jatka
Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Voit kirjautua sisään valio.fi-palveluun liitetyillä Facebook-tunnuksillasi. Voit myös rekisteröityä uudeksi
käyttäjäksi suoraan Facebook-tunnuksillasi.

Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Oma kauppalista

muokkaaTyhjennä lista

    Kauppalistasi on tyhjä

    Lisää ainekset suoraan resepteistä. Voit myös lisätä muita aineksia tai muistiinpanoja.

      Lisää tuotteita kauppalistalle

      Lisää
      Tyhjennä lista

        Kauppalista on myös matkapuhelimessasi osoitteessa m.valio.fi

        sulje

        Esikatselu

        Jaa kauppalista

        Jaa kauppalista ystävillesi käyttämällä sähköpostiosoitetta tai valio.fi-käyttäjän omaa käyttäjätunnusta.

        Lisää vastaanottaja

        Vastaanota jaettu kauppalista

         haluaa jakaa kanssasi kauppalistan “”.

        Vastaanota lista

        Kun vastaanotat listan, lisäät kauppalistan “” omiin kauppalistoihisi.

        Kieltäydy
        KAUPPALISTAT

          Oma keittokirja

          Reseptit
          Kaikki reseptit
          Ateriat

          Kaikki reseptit

          muokkaa
          LISÄÄ
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Digitaalinen leikekirja keittiösi aarteille

          • Oma keittokirja on sinun sähköinen arkistosi, jonne voit tallettaa kaikki suosikkisi. Luo kansioita, joiden alle saat helposti lajiteltua reseptit ja ideat teemoittain.
          • Seuraa, mitä muut käyttäjät resepteistäsi kommentoivat (jos olet antanut ne julkiseen käyttöön).
          • Toisin sanottuna Valio tarjoaa nyt jokaiselle kotiruoanlaittajalle digitaalisen leikekirjan keittiön aarteille. Luo tunnukset ja rakenna omasi!
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Mikäli sinulla ei ole vielä Valion tunnuksia voit tallentaa Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit luomalla tunnukset tästä antamalla sähköpostiosoitteesi.

            Tallenna työsi tilaamalla itsellesi oma tunnus
            Oma ruokalista
            Kalorilaskuri
            • Edellinen
            • Päivä
            • Viikko
            • Seuraava

            Koekeittiön ehdotukset tälle viikolle

            Kokeile tällä viikolla myös

            Ilmoitus ei onnistunut

            Jos haluat ilmoittaa asiattoman viestin, sinun täytyy ensin kirjautua palveluun.

            Sulje
            sulje

            Huomio!

            Poista resepti Peruuta

            Huomio!

            Poista viikon reseptit Peruuta
            Vastaa kyselyyn!

            Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

            Osallistu Ei kiitos
            Valitse mille päivälle haluat lisätä reseptin.
            Sulje

            Päivän ravintosisältö

            • Energia
              (kcal)
            • Hiilihydraatti
              (g)
            • Proteiini
              (g)
            • Rasva
              (g)
            • Kalsium
              (mg)
            • Kuidut
              (g)
            • D-vitamiini
              (µg)
            Ruokavalio on hyvä rakentua monipuolisista valinnoista (lisää tuote kauppalistaan klikkaamalla)
            Sulje
            Lisää tietosi
            kalorilaskuria varten