Koekeittiö
Voileipäkakku
10 - 12 annosta

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta.
Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon.

Valmistusaineet

Pohja

15  isoa grahampaahtoleipäviipaletta

Kostutukseen

Täyte

300  g palvikinkkua tai suolalihaa
3 - 4 (150 g (2 dl)) maustekurkkua pieninä kuutioina
1  prk  (200 g) Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuorejuustoa Valitse tuote
paprika pieninä kuutioina
1/2  dl persiljaa hienonnettuna

Päälle

1  prk  (200 g) Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuorejuustoa
50  g ohuen ohuita kylmäsavukinkkuviipaleita
1/2  pussia  (à 300 g) Valio mozzarellapalloja
1  rasia kirsikkatomaatteja
oliiveja
persiljaa tai herneenversoja

Valmistusohje

Aloita voileipäkakun valmistaminen täytteestä. Hienonna monitoimikoneella liha ja maustekurkku. Lisää puolet tuorejuustosta. Anna sekoittua.
Leikkaa paprika hyvin pieniksi kuutioiksi. Sekoita puolet paprikasta ja hienonnettu persilja loppuun tuorejuustoon.
Tee kahdesta osittain päällekkäin asetetusta leivinpaperista alusta (55 x 45 cm).
Kostuta pullasudilla voileipäkakkuun tulevat leipäviipaleet. Levitä kolme leipäviipaletta vierekkäin.
Levitä 1/3 lihatäytteestä ja jäljellä olevat paprikakuutiot levylle. Levitä seuraavaan väliin lihatäytettä, kolmanteen väliin juustotäyte ja neljänteen väliin loppu lihatäyte.
Kiedo voileipäkakku papereiden sisään tiukaksi paketiksi ja laita muovipussiin. Anna voileipäkakun vetäytyä yön yli jääkaapissa.
Tasoita reunat tarvittaessa. Levitä tuorejuusto voileipäkakun pintaan ja reunoille.
Koristele voileipäkakku ja tarjoa kahvipyödän pikkusuolaisena tai osana noutopöytää!
  • Käyttäjien kommentit (19)

  • Nimetön
    | 17.5.2012 kello 20:02
    Ilmoita asiaton viesti

    Maustekurkkua on ehdottomasti liikaa. Laitoin itse 3 kurkkua n. 140 g. Täytteestä tuli liian vetistä ja etikkaista. Yksi kurkku varmaankin riittäisi.

  • Nimetön
    | 23.5.2012 kello 23:56
    Ilmoita asiaton viesti

    Käyttäessäni maustekurkkua voileipäkakun täytteenä valutan pilkottuja kurkunpaloja hetken siivilässä. Maku säilyy, mutta ylimääräinen kosteus häviää.

  • Nimetön
    | 24.5.2012 kello 10:12
    Ilmoita asiaton viesti

    Satoja voileipäkakkuja tehneenä mainitsen vain että tuolla pullasutilla kostuttaessa tulee kuiva käntty, itse kaatelen kupista suoraan että tulee varmasti mehevä.

  • Valio Koekeittiö
    | 25.5.2012 kello 15:05
    Ilmoita asiaton viesti

    Kiitos palautteista! Maustekurkkujen koko / paino vaihtelee aika paljon. Tarkistimme asian vetomittoina mitaten eli 150 g pieniä maustekurkkukuutioita on 2 dl. Toivottavasti tästä on apua mittauksessa. Jos kurkut ovat hyvin vetisiä, ne voi valuttaa.

    Pullasudista on apua siinä mielessä, että sillä saa levitettyä kostutusnesteen tasaisesti, nesteen sopiva määrä takaa mehevyyden.

  • helna
    | 12.6.2012 kello 21:40
    Ilmoita asiaton viesti

    Oliko tämä kakku hyvää maultaan, liioista kurkuista huolimatta?

  • Nimetön
    | 6.7.2012 kello 21:44
    Ilmoita asiaton viesti

    Itse tykkään reilummasta täytteestä , joten ehkä hieman reilumpi annos kannattaa täytettä tehdä.

  • Nimetön
    | 29.9.2012 kello 8:30
    Ilmoita asiaton viesti

    Itse tein muunnelman tästä laitoin kinkun tilalle lämminsavu hirvenlihaa ja kurkun tilalle laitoin kurkkusalaattia! Muunnelma osoittautui onnistuneeksi koska hirvenliha on kuivaa ja kosteutta antaa kurkkusalaatti

  • Nimetön
    | 3.10.2012 kello 9:27
    Ilmoita asiaton viesti

    Maustekurkku ei sovi muutenkaan hyvän voileipäkakun täytteeksi,kostuttaa liikaa,ei kakku saa myöskään kuivakaan olla,mutta kurkun tilalla voi käyttää muitakin,esim paprikaa,oliiveja,aurinkokuivattua tomattia pieninä silppuina..yksi ja sama täyte yhdessä kakussa on aika yksitoikkoisen makuista. kaksi eri täytettä murtaa makua :)

  • Nimetön
    | 3.10.2012 kello 9:46
    Ilmoita asiaton viesti

    Hyvän voileipäkakun täytteeksi ei mielestäni kannata koskaan laittaa maustekurkkua, se pitäisi unohtaa. tummat oliivit,aurinkokuivattu tomattisilppu,paprikat...yms toimivat paremmin. sekä tässä kakussa yksitoikkoisen makuista vain yksi täyte,kun tehdään kaksi eri täytettä eri väleihin, saadaat maku murtumaan ehdottomasti paremmin.Sekä maito kostukkeena aika mauton,itse käytän kasvislientä. Makua lisää suomalaisten tottumuksiin,sillai kuten välimeren maissa :)

  • Nimetön
    | 10.11.2012 kello 15:37
    Ilmoita asiaton viesti

    <koi

  • Nimetön
    | 24.11.2012 kello 1:25
    Ilmoita asiaton viesti

    Huuhtelin kurkkuviipalet kylmällä vedellä siivilässä ja valutin ja möyhäsin kaikki täytteen ainekset yhdeksi massaksi monitoimikoneessa,sopii kiireisemmälle,hyvää tuli.

  • Nimetön
    | 24.1.2013 kello 10:41
    Ilmoita asiaton viesti

    Jos luette tuon ohjeen niin varmaan huomaatte, että tässäkin ohjeessa tehdään 2 täytettä... liha/maustekurkku/tuorejuusto ja paprika/persilja/tuorejuusto.

  • Nimetön
    | 14.12.2013 kello 10:21
    Ilmoita asiaton viesti

    Olen myös satoja voileipäkakkuja tehnyt ja tosiaan pullasuti on liian kepponen työkalu.

  • Valio Koekeittiö
    | 17.12.2013 kello 10:37
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei!

    Mukavaa, että voileipäkakku on maistunut monille ja ohjeesta on kirvonnut sovellusvinkkejä ja keskustelua.

    Napakka, isohko pullasuti on oiva väline kakkujen kostuttamiseen. Sillä kostutusnesteen saa levitettyä tasaisesti ja etenkin sellaisille, jotka eivät tee kakkuja säännöllisesti suosittelen sitä lämpimästi :).

    - Anna Koekeittöltä

  • Nimetön
    | 27.2.2014 kello 14:44
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei kaikille!

    En ole ikinä tehnyt voileipäkakkua, saisinko jotain vinkkejä mistä tiedän olenko kosteuttanut tarpeeksi, mutta en liikaa? Ja kai jokainen kerros täytyy kosteuttaa?

    Kiitoksia! =)

  • Nimetön
    | 3.3.2014 kello 2:38
    Ilmoita asiaton viesti

    Voisiko tehdä yhden väiin missä on maksapasteijaa ja herkkukurkut hiennonnettu ja laittaisi toisen välin pieninä palasina ja alle tuhtia maukasta sulatejuustoa???
    Ja edelliselle kirjoittajalle: olen voidellut leivät ja laittanut täytteet, nehän ovat myös hiukan kosteita ja meheviä. Ja tosi tiukkaan kääröön. Kun on aika koristella nin silloin tupsuttelen pullasudilla maitoa päälle jos näyttää kuivalta ja reunoihin myös.

  • Nimetön
    | 3.3.2014 kello 3:21
    Ilmoita asiaton viesti

    Jäi tuosta edellisestä, että siispä toisessa välissä on sitä kinkkua pieninä palasina ja maukasta sulatejuustoa.......

  • Valio Koekeittiö
    | 3.3.2014 kello 12:29
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei!

    Kostuttaminen on todella hiukan haastavaa. Sitä on hankalaa tyhjentävästi selittää sanoin, mutta siinä harjaantuu tehdessä.

    Jokainen kakku-/leipäkerros kostutetaan erikseen. Leipä/kakkupohja kannattaa kostuttaa vasta, kun se on laitettu täytteen päälle, jottei kostunutta pohjaa tarvitse enää siirtää. Leipä/kakkupohja kostutetaan yläpinnalta, jolloin neste valuu tasaisesti kakkuun. Pohjimmaista kerrosta kannattaa kostuttaa hiukan vähemmän, sillä kakun kosteus painuu alaspäin vetäytymisen aikana.

    Sopivasti kostutettu kakku on mehevä, mutta nestettä ei valu kakusta ulos. Kostutus kannattaa tehdä esim. pullasudilla, jolloin neste leviää tasaisesti pohjaan. Kun pohja tuntuu sormenpäihin kostealta (ei kuitenkaan märältä) ja sen väri on tummunut tasaisesti, on kakku sopivan kostea.

    Toivottavasti tämä auttaisi kostutuksessa!

    Maksapasteija on raaka-aineena hiukan mielipiteitä jakava, mutta jos se on syöjien mieleen, toimii täyte-ehdotuksesi varmasti loistavasti.

    - Anna

  • Nimetön
    | 8.3.2014 kello 15:38
    Ilmoita asiaton viesti

    Hyvän leipäkakun onnistumisen edellytys on riittävä kosteus ja riittävästi täytettä. Voileipäkakkumestari siskoni ohjeen mukaan olen käyttänyt täytteenä esim. Italiansalaattia. Kinkkutäytteeseen hieman murskattua valkosipulia ja tomaattipyrettä. ja kostutukseen kasvis - tai lihalientä. Yön yli painoksi laitan kakun päälle esim.täyden maitopurkin.

  • Kiitos!

    Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

    1 2 3 4 5 0 tähteä

    Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

053,1
19
Voileipäkakku kuuluu suomalaisten juhlaviin kahvipöytiin. Tämän herkullisen voileipäkakun sisään kätkeytyy lihatäyte, mutta palvikinkun tilalle voit hyvin laittaa esimerkiksi kylmäsavustettua lohta tai katkarapuja. Voileipäkakun koristelun tulisi kertoa kakun täytteestä.
n. 40 min +tekeytyminen 12 h
Vaikeustaso: keskitaso
100g 159 kcal

Huom! Ravintotietoja ei ole kaikista aineksista.

Kirjaudu tai luo tunnukset
Kirjaudu sisään
Virheellinen sähköpostiosoite.
Antamasi käyttäjätunnus ja salasana eivät täsmää. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Kirjautuminen epäonnistui teknisen vian takia.
Antamasi käyttäjätunnus on poistettu. Ole hyvä ja ota yhteyttä kuluttajapalveluun.
Muista minut
Unohtunut salasana

Anna sähköpostiosoitteesi niin lähetämme Sinulle linkin jolla pääset vaihtamaan salasanasi

Virheellinen sähköpostiosoite.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla pääset vaihtamaan salasanasi.

Jatka
Luo uusi tunnus
Rekisteröityminen ei ole sallittu tästä sähköpostiosoitteesta.
Sähköpostin lähetys epäonnistui.
Antamasi sähköpostiosoite on jo käytössä.
Virheellinen sähköpostiosoite.
Rekisteröityminen on toistaiseksi estetty sivustolla.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin jota klikkaamalla pääset jatkamaan palvelun käyttämistä normaalisti.

Jatka
Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Voit kirjautua sisään valio.fi-palveluun liitetyillä Facebook-tunnuksillasi. Voit myös rekisteröityä uudeksi
käyttäjäksi suoraan Facebook-tunnuksillasi.

Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Oma kauppalista

muokkaaTyhjennä lista

    Kauppalistasi on tyhjä

    Lisää ainekset suoraan resepteistä. Voit myös lisätä muita aineksia tai muistiinpanoja.

      Lisää tuotteita kauppalistalle

      Lisää
      Tyhjennä lista

        Kauppalista on myös matkapuhelimessasi osoitteessa m.valio.fi

        sulje

        Esikatselu

        Jaa kauppalista

        Jaa kauppalista ystävillesi käyttämällä sähköpostiosoitetta tai valio.fi-käyttäjän omaa käyttäjätunnusta.

        Lisää vastaanottaja

        Vastaanota jaettu kauppalista

         haluaa jakaa kanssasi kauppalistan “”.

        Vastaanota lista

        Kun vastaanotat listan, lisäät kauppalistan “” omiin kauppalistoihisi.

        Kieltäydy
        KAUPPALISTAT

          Oma keittokirja

          Reseptit
          Kaikki reseptit
          Ateriat

          Kaikki reseptit

          muokkaa
          LISÄÄ
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Digitaalinen leikekirja keittiösi aarteille

          • Oma keittokirja on sinun sähköinen arkistosi, jonne voit tallettaa kaikki suosikkisi. Luo kansioita, joiden alle saat helposti lajiteltua reseptit ja ideat teemoittain.
          • Seuraa, mitä muut käyttäjät resepteistäsi kommentoivat (jos olet antanut ne julkiseen käyttöön).
          • Toisin sanottuna Valio tarjoaa nyt jokaiselle kotiruoanlaittajalle digitaalisen leikekirjan keittiön aarteille. Luo tunnukset ja rakenna omasi!
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Mikäli sinulla ei ole vielä Valion tunnuksia voit tallentaa Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit luomalla tunnukset tästä antamalla sähköpostiosoitteesi.

            Tallenna työsi tilaamalla itsellesi oma tunnus
            Oma ruokalista
            Kalorilaskuri
            • Edellinen
            • Päivä
            • Viikko
            • Seuraava

            Koekeittiön ehdotukset tälle viikolle

            Kokeile tällä viikolla myös

            Ilmoitus ei onnistunut

            Jos haluat ilmoittaa asiattoman viestin, sinun täytyy ensin kirjautua palveluun.

            Sulje
            sulje

            Huomio!

            Poista resepti Peruuta

            Huomio!

            Poista viikon reseptit Peruuta
            Vastaa kyselyyn!

            Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

            Osallistu Ei kiitos
            Valitse mille päivälle haluat lisätä reseptin.
            Sulje

            Päivän ravintosisältö

            • Energia
              (kcal)
            • Hiilihydraatti
              (g)
            • Proteiini
              (g)
            • Rasva
              (g)
            • Kalsium
              (mg)
            • Kuidut
              (g)
            • D-vitamiini
              (µg)
            Ruokavalio on hyvä rakentua monipuolisista valinnoista (lisää tuote kauppalistaan klikkaamalla)
            Sulje
            Lisää tietosi
            kalorilaskuria varten