Valion juustot raskausaikana

Monet Valion juustot sopivat hyvin myös raskaus- ja imetysajan ruokavalioon. Kaikki Valion valmistamat Suomessa myytävät maitotuotteet on valmistettu suomalaisesta pastöroidusta maidosta. Kaikki ruoanlaitossa kuplivan kuumaksi kuumennetut juustot ovat turvallisia.

Kypsytetyt juustot

Kaikki Valion kypsytetyt juustot valmistetaan pastöroidusta maidosta ja ovat näin turvallisia myös raskauden ja imetyksen aikana. 

Kypsytettyjä juustoja ovat esimerkiksi Valio Polar®, Valio Edam, Valio Oltermanni®, Hyvä suomalainen Arki™ juusto, Valio Turunmaa®, Valio Salaneuvos®, Valio Emmental mustaleima, sinileima ja punaleima, Valio Lappi®, Valio Ritari®, Valio Luostari®, Valio Kappeli®, Valio Alppi kreivi®Valio Finlandia™ ja Valio Luomu™

Valio sulatejuustot

Valio sulatejuustojen, kuten Valio Koskenlaskija®, Valio Olympia, Valio Aamupala® sulatejuustoviipaleiden, Valio Polar® 9% levittyvän, Valio Oltermanni® levittyvän ja Valio Kippari® juustojen valmistusprosessissa on voimakas lämpökäsittely, joka tuhoaa mikrobit. Tuotteet pakataan myös kuumana, joten se on turvallinen myös raskaana oleville ja imettäville.

Valio Viola® tuorejuusto

Valio Viola® tuorejuusto pastöroidaan kokonaisuudessaan valmistusprosessin aikana ja pakataan kuumana. Siksi kaikki Valio Viola® tuorejuuston makuvaihtoehdot ovat turvallisia raskaana oleville ja imettäville. 

Valion raejuustot

Valio raejuustot valmistetaan pastöroidusta maidosta ja valmistusprosessissa on useita lämpökäsittelyvaiheita. Siksi raejuusto katsotaan listerian suhteen vähäriskiseksi tuotteeksi.

Muut juustot

Valio Eila® kotijuusto ja Valio Eila® salaattijuustot on valmistettu pastöroidusta maidosta ja valmistustilojen sekä tuotteiden laatua ja turvallisuutta valvotaan tarkasti. Näissä tuotteissa tai niiden valmistustiloissa ei ole viimeisen kymmenen vuoden aikana todettu listeriaa. Viranomainen suosittaa pastöroidusta maidosta valmistetut pehmeät juustot nautittavaksi kuumennettuna. Valio AURA® sinihomejuusto suositellaan nauttimaan raskauden aikana kuplivan kuumaksi kuumennettuna ruoassa.

Syödään yhdessä -ruokasuositukset lapsiperheille

Viranomainen antaa juustoja yleisesti koskevan suosituksen raskaana oleville Syödään yhdessä -ruokasuositukset lapsiperheille.Viranomainen suosittaa, että raskausaikana vältetään pastöroimattomasta maidosta valmistettuja juustoja ja pastöroidusta maidosta valmistetut pehmeät juustot suositellaan kuumennettuna. Kaikki ruoanlaitossa kuplivan kuumaksi kuumennetut juustot ovat turvallisia raskaus- ja imetysaikana.

Muut raskausaikana vältettävät elintarvikkeet

Viranomaiset ovat antaneet suosituksia ruokarajoituksista koskien tiettyjen tuotteiden nauttimista raskausaikana.

Linkit:

Evira - Elintarvikkeiden käytön rajoitukset

Tutustu lapsiperheiden, raskaana olevien ja imettävien äitien ravitsemussuosituksiin.


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio Ammattilaiset -verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen (max 3 minuuttia) kyselyyn. Vastauksesi on tärkeä. Kiitos ajastasi jo etukäteen!

Osallistu Ei kiitos