Valio Food Solutions

Ammattikeittiöiden ja leipomoiden sesonkitärpit

Vuosisuunnittelua ohjaavat erilaiset vuoden ruokajuhlat. Tältä sivulta löydät tarjoiluehdotukset ja tuunausvinkit.

Ammattikeittiöiden ja leipomoiden vuosisuunnittelua ohjaavat sesongin raaka-aineet, tapahtumat, teemapäivät ja perinteisemmät ruokajuhlat kuten joulu ja pääsiäinen. Anna vuodenaikojen ja sesonkien näkyä ruokalistalla tai vitriinissä, yllätä asiakkaasi halloweenina hirviödonitsilla tai loihdi joulun etkoille vegaaninen menu. Vaihtelu, uudet ideat ja yllätyksellisyys lisäävät asiakastyytyväisyyttä ja -uskollisuutta.

Tältä sivulta löydät ruokaohjeet, tarjoiluehdotukset ja tuunausvinkit ammattilaisille.

Syksyn aidot maut (syyskuu - joulukuu)

Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu
viikolla 37 leipäviikko, sekä hävikkiruokaviikko 1.10. kansainvälinen kahvipäivä 3.11. Pyhäinpäivä 6.12. Itsenäisyyspäivä
25.9. Kansallinen koulumaitopäivä 4.10. korvapuustipäivä 6.11. Ruotsalaisuuden päivä 8.12. Jean Sibeliuksen päivä
10.10. Aleksis Kiven päivä, 10.10. kakkujen koristelu -päivä, 10.10. maailman puuropäivä 11.11. isänpäivä 17.12. vaahterasiirapin päivä
25.10. Maailman pastapäivä 24.12. jouluaatto
31.10. Halloween 31.12. uuden vuoden juhlinta

Kevättalven valinnat (tammikuu - huhtikuu)

Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu
xx 5.2. Runebergin päivä 8.3. kansainvälinen naistenpäivä 12.4. Pääsiäinen
14.2. Ystävänpäivä Gastro 2020 messut 30.4. Vappu
25.2. Laskiainen Sydänviikko
Parsakausi

Herkullinen kesäsesonki (toukokuu - elokuu)

Kesäkaudella helppous ja nopeus sekä värikkäät kesän tuunausvinkit ovat avainasemassa.

Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu
10.5. Äitienpäivä Maailman maitopäivä 6.8. Mustikkapiirakkapäivä
30.5. Ylioppilasjuhlat ja valmistujaiset 22.8. Burgerpäivä