Satokausikalenterin missiona on edistää ja monipuolistaa kasvisten kulutusta Suomessa ja siten varmistaa, että kauden maukkaimmat, edullisimmat ja ekologisimmat kasvikset löytävät helposti tiensä suomalaisten ruokapöytään. Vuosittain Satokausikalenteri® listaa uusia kasviksia ja määrä on noussut jo lähes 200 vihannekseen, hedelmään ja marjaan. Hyödyllistä tietoa on saatavilla myös kotimaisista kaloista sekä metsän antimista.
Niin hyviä kuin kasvikset ovatkin, pelkästään sesongin vihanneksilla ei kukaan elä. Niinpä Valio Luomu ja Satokausikalenteri löivät hynttyyt yhteen luodakseen herkullisia ja aina ajankohtaisia reseptivinkkejä ympäri vuoden.
Loppusyksyn pimenevät illat tarjoavat monta hyvää syytä kutsua ystäviä ja perhettä kylään, tai ihan vain ilahduttaa itseään ekstrahyvällä ruoalla. Parhaat tarjottavat syntyvät tietenkin sesongin hedelmistä, marjoista ja juureksista.
Tänä syksynä Satokausi-keittiön hellalla porisevat omenoilla maustettu lempeä maa-artisokkakeitto sekä pirteä omena-pihlajanmarjavispipuuro, joka hurmaa kuohkeudellaan niin arkena kuin kekkereissäkin. Alkuruoaksi tarjoillaan ohueksi leikattua punajuuricarpacciota uunissa paahdetuilla rapeilla juustolastuilla, tervetuloa juhlapöytään!
Yhteistyön tuloksena on vuosien varrella syntynyt moderneja ruokia ja herkullisia leivonnaisia. Poimi tästä ideoita ja inspiraatiota, jotka saavat makuhermosi hurraamaan ympäri vuoden.