Satokausikalenterin missiona on edistää ja monipuolistaa kasvisten kulutusta Suomessa ja siten varmistaa, että kauden maukkaimmat, edullisimmat ja ekologisimmat kasvikset löytävät helposti tiensä suomalaisten ruokapöytään. Vuosittain Satokausikalenteri® listaa uusia kasviksia ja määrä on noussut jo lähes 200 vihannekseen, hedelmään ja marjaan. Hyödyllistä tietoa on saatavilla myös kotimaisista kaloista sekä metsän antimista.
Niin hyviä kuin kasvikset ovatkin, pelkästään sesongin vihanneksilla ei kukaan elä. Niinpä Valio Luomu ja Satokausikalenteri löivät hynttyyt yhteen luodakseen herkullisia ja aina ajankohtaisia reseptivinkkejä ympäri vuoden.
Kevät ja alkukesä ovat juhlien ja notkuvien herkkupöytien aikaa. Kausi alkaa ruokajuhla pääsiäisestä ja etenee vappuhulinoihin, jonka jälkeen juhlitaan vielä äitejä, lakkiaisia, valmistujaisia ja muita koulunsa päättäneitä. Kata keväiseen juhlapöytään juustoisia pimientos de padron -munkkeja, parsalla ja jogurttivaahdolla täytettyjä pannuleipiä tai ihanan rustiikkinen varhaisperunagalette, joka katoaa pöydästä alta aikayksikön.
Yhteistyön tuloksena on vuosien varrella syntynyt moderneja ruokia ja herkullisia leivonnaisia. Poimi tästä ideoita ja inspiraatiota, jotka saavat makuhermosi hurraamaan ympäri vuoden.