Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Satokausikalenterin nokkosvohvelit

Nokkosvohveleita varten tarvitset puolisen litraa löyhästi pakattuja tuoreita nokkosia, vehnäjauhoja, munia, Valio Luomu vanhanajan täysmaitoa ja Valio Luomu voita. Kun taikina saa turvota jääkaapissa yön yli, on lopputuloksena extrarapeita vohveleita. Tarjoile nokkosvohveleiden kanssa raikasta tomaatti-juustosalaattia.

Satokausikalenterin nokkosvohvelit
Satokausikalenterin nokkosvohvelit

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Vohvelit

  • 2 dl luomuvehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 2½ dl
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaitoa
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaito on lempeän täyteläisen makuista maitoa. Se tulee tiloilta, joissa lehmät saavat…
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaito 1 l
  • 2 (luomu)kananmunaa
  • 2 rkl (30 g)
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g
  • n. ½ l (100 g) nokkosta

Tomaatti-juustosalaatti

  • 250 g kirsikka- ja/tai helmitomaatteja
  • ½ punasipuli
  • 0 kg tuoretta basilikaa
  • 0 kg Valio Luomu™ kermajuustoa
  • 0 kg suolaa
  • 0 kg mustapippuria
  • 0 kg oliiviöljyä
  • 0 kg valkoista balsamietikkaa

Ohje

Vohvelit

  1. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Mittaa maito erilliseen kulhoon ja vatkaa joukkoon munat ja voisula. Yhdistä seokset ja laita taikina jääkaappiin turpoamaan puoleksi tunniksi tai jopa yön yli.
  2. Ryöppää nokkoset pikaisesti ja jäähdytä kylmän veden alla. Siivilöi ja purista kuiviksi. Hienonna nokkoset veitsellä ja sekoita vohvelitaikinan joukkoon.
  3. Paista taikinasta viisi vohvelia vohveliraudassa voinokareen kera. Tarjoile heti rapsakoina tomaatti-juustosalaatin kera.

Tomaatti-juustosalaatti

  1. Leikkaa tomaatit paloiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Hienonna basilika. Sekoita tomaatit, punasipulit ja basilikat keskenään ja vuole sekaan kermajuustoa kuorimaveitsellä.
  2. Mausta salaatti suolalla ja mustapippurilla. Annostele salaattia vohvelin päälle ja viimeistele lorauksilla oliiviöljyä ja valkoista balsamietikkaa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 65 kcal
Proteiini 3,1 g
Hiilihydraatti 1,8 g
Rasva 5 g
Tyydyttynyt rasva 2,5 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoretta basilikaa
  • Valio Luomu™ kermajuustoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä
  • valkoista balsamietikkaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search