Satokausikalenterin sieni-purjopiirakka

Reseptiyhteistyö: Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin sieni-purjopiirakka

Satokausikalenterin sieni-purjopiirakka

Reseptiyhteistyö Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin sieni-purjopiirakka

Tämä herkullinen piirakka valmistuu helposti valmiista pakastetaikinasta. Täytteeseen sopii piilottaa niin kantarellit kuin suppilovahverotkin.

10 Henkilölle
1 h
11 arvostelu

Ainekset10 Henkilölle

1
valmis piirakkapohja
1 l
sieniä, esim. kantarelleja tai suppilovahveroita
1
purjo (n. 300 g)
2 rkl
2
kananmunaa
1 prk
2 rkl
tilliä hienonnettuna
suolaa
pippuria
1 pussi

Ohje

  1. Sulata valmis piirakkapohja. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Rutista leivinpaperi palloksi ja avaa. Peitä leivinpaperilla piirakkapohja ja kaada päälle kuivattuja herneitä tai keraamisia paistoherneitä. Vaihtoehtoisesti voit tukea reunoja foliosuikaleella. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10–15 minuuttia.
  2. Putsaa sienet ja revi isommat yksilöt pienemmiksi paloiksi sormin. Pienet voi jättää kokonaisiksi. Huuhtele purjo ja leikkaa renkaiksi.
  3. Kuumenna voi kattilassa ja paista sieniä muutama minuutti. Lisää purjorenkaat ja paista, kunnes ne ovat pehmenneet. Levitä seos esipaistetulle piirakkapohjalle.
  4. Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon ruokakerma ja tilli. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos vuokaan. Ripottele juustoraaste pinnalle.
  5. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 20–30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja ruskistunut. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.