Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Satokausikalenterin sieni-purjopiirakka

Tämä herkullinen piirakka valmistuu helposti valmiista pakastetaikinasta. Täytteeseen sopii piilottaa niin kantarellit kuin suppilovahverotkin.

Satokausikalenterin sieni-purjopiirakka
Satokausikalenterin sieni-purjopiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 (380 g) valmis piirakkapohja
  • 1 l metsäsieniä esim. kantarelleja tai suppilovahveroita
  • 1 pieni (n. 300 g) purjo
  • 30 g
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g
  • 2 kananmunaa
  • 1 prk (3 dl) Valio Luomu™ ruokakermaa
  • 2 rkl tilliä hienonnettuna
  • 0 kg suolaa
  • 0 kg pippuria
  • 2½ dl Valio Luomu™ juustoraastetta

Ohje

  1. Sulata valmis piirakkapohja. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Rutista leivinpaperi palloksi ja avaa. Peitä leivinpaperilla piirakkapohja ja kaada päälle kuivattuja herneitä tai keraamisia paistoherneitä. Vaihtoehtoisesti voit tukea reunoja foliosuikaleella. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10–15 minuuttia.
  2. Putsaa sienet ja revi isommat yksilöt pienemmiksi paloiksi sormin. Pienet voi jättää kokonaisiksi. Huuhtele purjo ja leikkaa renkaiksi.
  3. Kuumenna voi kattilassa ja paista sieniä muutama minuutti. Lisää purjorenkaat ja paista, kunnes ne ovat pehmenneet. Levitä seos esipaistetulle piirakkapohjalle.
  4. Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon ruokakerma ja tilli. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos vuokaan. Ripottele juustoraaste pinnalle.
  5. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 20–30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja ruskistunut. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 34 kcal
Proteiini 1,5 g
Hiilihydraatti 0,8 g
Rasva 2,7 g
Tyydyttynyt rasva 1,3 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • pippuria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search