Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Satokausikalenterin sitruunajuustokakku

Vadelmakiilteellä viimeistellyllä sitruunajuustokakulla on helppo herkutella arkenakin. Se maistuu iltapäiväkahveilla tai vaikka ulkoilmassa puistopiknikillä.

Satokausikalenterin sitruunajuustokakku
Satokausikalenterin sitruunajuustokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 150 g kaurakeksejä
  • 50 g
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g

Täyte

  • 1 prk (200 g) POISTUNUT Valio Luomu™ maitorahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 6 liivatelehteä
  • 2 dl
    Valio Luomu™ kuohukermaa
    Valio Luomu™ kuohukerma on kermojen aatelia. Lisäaineeton ja laktoositon Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl pakkauksessa…
    Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl laktoositon
  • ½ dl sitruunamehua

Kiille

  • 3 liivatelehteä
  • 3 dl
    Valio vadelmakeittoa
    Sokeroimaton Valio vadelmakeitto on raikkaan vadelmainen vähäkalorinen vaihtoehto välipalaksi. Nauti kylmänä tai lämmitettynä. Valio marjakeitot…
    Valio vadelmakeitto 1 kg sokeroimaton

Koristelu

  • 1 dl
    Valio Luomu™ kuohukermaa
    Valio Luomu™ kuohukerma on kermojen aatelia. Lisäaineeton ja laktoositon Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl pakkauksessa…
    Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl laktoositon
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0 kg sitruunaa
  • 0 kg sitruunamelissaa

Ohje

Pohja

  1. Valmista ensin pohja. Murskaa keksit esimerkiksi tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon. Pingota leivinpaperi 20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja painele keksiseos pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Täyte

  1. Täytettä varten sekoita maitorahkan joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja sitruunan hienoksi raastettu kuori. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin viideksi minuutiksi. Vatkaa sillä välin kerma vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatteet mehuun.
  2. Kaada liivateseos ohuena nauhana rahkaseokseen koko ajan sekoittaen. Kääntele kermavaahto joukkoon. Kaavi kakkumassa pohjan päälle irtopohjavuokaan, tasoita pinta. Anna kakun hyytyä yön yli jääkaapissa.

Kiille

  1. Kiillettä varten laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin viideksi minuutiksi. Kuumenna noin puoli desiä vadelmakeitosta ja liuota liivatelehdet siihen. Sekoita sitten kylmän vadelmakeiton joukkoon.
  2. Kaada kiille kakun päälle lusikan avulla, jotta kakkuun ei tule reikää. Laita siis ruokalusikka kakun pinnan yläpuolelle ja kaada kiille sen kautta. Laita kakku vielä jääkaappiin muutamaksi tunniksi, jotta kiille hyytyy.

Koristelu

  1. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Vaahdota desi kermaa ja mausta se vaniljasokerilla. Pursota kakun pinnalle kermakoristeet ja viimeistele sitruunan paloilla ja sitruunamelissan lehdillä.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 215 kcal
Proteiini 2,7 g
Hiilihydraatti 17,5 g
Rasva 14,9 g
Tyydyttynyt rasva 8,1 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sitruunaa
  • sitruunamelissaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search