Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Satokausikalenterin kasvispitat

Sekoita raikas jogurttikastike, pilko ainekset hurmaavaan salsaan ja grillaa lempparikasviksiasi pitaleivän täytteeksi ja kas - täysipainoinen ateria valmistuu lähes vaivatta. Me laitoimme pitaleipiin tällä kertaa nektariinia, kesäkurpitsaa, pihvitomaattia ja broccoliinia.

Satokausikalenterin kasvispitat
Satokausikalenterin kasvispitat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 nektariinia
  • ½ kesäkurpitsaa
  • 1 pihvitomaattia
  • 100 g broccoliineja
  • 6 pitaleipää
  • 0 kg salaatinlehtiä

Curryjogurtti

  • ½ prk (à 400 g)
    Valio turkkilaista luomujogurttia
    Valio Luomu™ turkkilainen jogurtti on luomumaidosta valmistettua, paksua ja lempeän täyteläistä jogurttia, joka sopii yhtä…
    Valio Luomu™ turkkilainen jogurtti 400 g
  • 1½ tl currya
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 0 kg suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Kikhernesalsa

  • 1 prk (230 g) esikeitettyjä kikherneitä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 avokado
  • 150 g kirsikkatomaatteja
  • 1 jalapeno
  • 2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 0 kg suolaa
  • 0 kg mustapippuria

Ohje

  1. Valmista ensin curryjogurtti ja kikhernesalsa alla olevien ohjeiden mukaan.
  2. Paloittele vihannekset grillausta varten. Leikkaa nektariini lohkoiksi, kesäkurpitsa siivuiksi ja pihvitomaatti paksuiksi siivuiksi. Sudi kaikkiin vihanneksiin öljyä ja grillaa niihin kauniit raidat grillissä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna myös pitaleivät grillissä.
  3. Täytä lämpimät pitaleivät salaatillla, grillatuilla vihanneksilla, curryjogurtilla ja kikhernesalsalla.

Curryjogurtti

  1. Sekoita turkkilaiseen jogurttiin curryjauhe ja sitruunan mehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.

Kikhernesalsa

  1. Valuta kikherneet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuutioi avokado ja leikkaa kirsikkatomaatit lohkoiksi. Hienonna jalapeno ja korianteri. Sekoita kaikki kikhernesalsan ainekset keskenään ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 121 kcal
Proteiini 4 g
Hiilihydraatti 17 g
Rasva 3,4 g
Tyydyttynyt rasva 0,9 g
Ravintokuitu 2,3 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • salaatinlehtiä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • mustapippuria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search