Siirry sisältöön
Vauvat ja taaperot

Matkalla lasten kanssa: käytännön vinkkejä

Matkalla lasten kanssa: käytännön vinkkejä
Janita Bergström
ETM, ravitsemusasiantuntija

Kaurapuurosta ja ihmisistä energiaa ammentava ruokafiilistelijä, jonka tavoitteena on juosta aina vain pidemmälle.

Mitä tulisi huomioida perheen pienimpien ruokailuista ennen matkalle lähtöä? Kuinka selviytyä kaikesta ilman suurempia ongelmia ja pitää pienimmätkin mahat täynnä ja terveenä? Tässä muutamia oivallisia vinkkejä lasten kanssa matkustaville.

Kotimaassa tai ulkomailla – samoilla ohjeilla pääsee pitkälle

Olitpa sitten automatkalla kotimaan kamaralla tai suuntaamassa lentäen kauemmas, muutamalla hyvällä vinkillä teet matkanteosta huomattavasti mukavampaa pikkuväen vatsojen kuristessa.

Syö kevyesti ennen matkalle lähtöä, ettei nälkä yllätä heti. Pidä mukana helposti syötäviä, avattavia ja käsiteltäviä välipaloja, jotta ahtaissa tiloissa syöminen ei ole hankalaa. Tien päällä ei myöskään ole aivan yksinkertaista lämmittää ruokia tai välipaloja, joten älä epähuomiossa varaa mukaan sellaisia ruokia, jotka ehdottomasti vaativat lämmityksen. Esimerkiksi monet lapsille tarkoitetut valmispuurot tai –vellit maistuvat myös huoneenlämpöisenä. Jos pakkauksessa ei ole mukana pilliä, varaa pillejä laukkuun. Huomioi myös, että pakkausten avaaminen ei aina onnistu ilman apuvälineitä, joten pienet sakset on hyvä olla helposti saatavilla. Lentokoneeseen niitä ei luonnollisestikaan saa ottaa käsimatkatavaroihin, mutta lentokoneen henkilökunta auttaa varmasti pakkausten avaamisessa, jos se on hankalaa. Myös kosteuspyyhkeitä, talouspaperia ja vaihtovaatteet lapselle, on hyvä pakata mukaan.

”Huoneenlämmössä säilyvät Valio Onni® puurot maistuvat matkaeväinä isommillekin.”

Tip icon

Helppoja ja heti valmiita, huoneenlämmössä säilyviä, välipalaideoita:

  • Valio Onni® puurot säilyvät huoneenlämmössä, ja toimivat hyvin retkieväinä ( mukaan lusikka)
  • Lasten maissinaksut, pähkinät
  • Banaanit, mandariinit
  • Hedelmäsoseet (ja mukaan lusikka)
  • Sydänmerkkituotteet, kuten isotyynyiset murot, välipalakeksit, näkkileipä, hapankorppu, rinkelit yms. (annospakkauksissaan tai siirrettynä omaan eväsrasiaan)

Esivalmistelua vaativat eväät:

  • hedelmä- ja vihannespalat tai tikkuina eväsrasiassa
  • eväsleivät

Search