Ruokavalio raskaus- ja imetysaikana

Raskaus- ja imetysajan ruokavalioon ja liikuntaan liittyy erityispiirteitä. Tutustu suosituksiin ja vältettävien ruoka-aineiden listaukseen!

Raskaus- ja imetysajan ruokavalioon liittyy monia erityispiirteitä. Monipuolinen ja terveellinen ruokavalio onkin erityisen tärkeä muistaa, vaikka muuttunut arki voikin tuntua kiireiseltä. Tästä osiosta löydät tietoa suositeltavasta ruokavaliosta, vältettävistä ruoka-aineista sekä Valion tuotteiden sopivuudesta raskaus- ja imetysaikana.

Imetys ja läheisyys luovat perustan tulevalle: 0-4 kk vauvan ruokailu...

Ruokavaliorajoitukset raskausaikana

Raskausaikana on tarpeen välttää tiettyjä ruoka-aineita sikiön turvallisen kasvun mahdollistamiseksi. Esimerkiksi hauki, raaka liha ja pastöroimattomasta maidosta valmistetut tuotteet eivät sovi raskaudenaikaiseen ruokavalioon. Monet Valion juustot sopivat hyvin raskaus- ja imetysajan ruokavalioon. Kaikki Valion valmistamat Suomessa myytävät maitotuotteet on valmistettu suomalaisesta pastöroidusta maidosta. Kaikki ruoanlaitossa kuplivan kuumaksi kuumennetut juustot ovat turvallisia.

Liikunta ja laihdutus raskauden ja imetyksen aikana

Liikunta on tärkeä hyvinvoinnin ja virkeän olotilan ylläpitäjä. Monia mietityttää kuitenkin, voiko raskauden aikana liikkua, ja onko lajeja joita tulisi välttää? Miten aloittaa liikunta raskauden jälkeen ja kuinka nopeasti paino palautuu ennalleen imetyksen jälkeen?