Ruokavalio raskaus- ja imetysaikana

Raskaus- ja imetysajan ruokavalioon ja liikuntaan liittyy erityispiirteitä. Tutustu suosituksiin ja vältettävien ruoka-aineiden listaukseen!

Raskaus- ja imetysajan ruokavalioon liittyy monia erityispiirteitä. Monipuolinen ja terveellinen ruokavalio onkin erityisen tärkeä muistaa, vaikka muuttunut arki voikin tuntua kiireiseltä. Tästä osiosta löydät tietoa suositeltavasta ruokavaliosta, vältettävistä ruoka-aineista sekä Valion tuotteiden sopivuudesta raskaus- ja imetysaikana.

Raskausaika ja ruokavalio
Päivi Pitkänen
Ruokavalio imetysaikana
Päivi Pitkänen
Ummetus, närästys ja pahoinvointi raskausajan vaivoina
Päivi Pitkänen

Ruokavaliorajoitukset raskausaikana

Raskausaikana on tarpeen välttää tiettyjä ruoka-aineita sikiön turvallisen kasvun mahdollistamiseksi. Esimerkiksi hauki, raaka liha ja pastöroimattomasta maidosta valmistetut tuotteet eivät sovi raskaudenaikaiseen ruokavalioon. Monet Valion juustot sopivat hyvin raskaus- ja imetysajan ruokavalioon. Kaikki Valion valmistamat Suomessa myytävät maitotuotteet on valmistettu suomalaisesta pastöroidusta maidosta. Kaikki ruoanlaitossa kuplivan kuumaksi kuumennetut juustot ovat turvallisia.

Raskausdiabetes
Anne-Mari Ottelin
Valion juustot raskausaikana
Hanna Kautiainen

Liikunta ja laihdutus raskauden ja imetyksen aikana

Liikunta on tärkeä hyvinvoinnin ja virkeän olotilan ylläpitäjä. Monia mietityttää kuitenkin, voiko raskauden aikana liikkua, ja onko lajeja joita tulisi välttää? Miten aloittaa liikunta raskauden jälkeen ja kuinka nopeasti paino palautuu ennalleen imetyksen jälkeen?

Liikunta ja laihtuminen raskauden jälkeen
Päivi Pitkänen
Raskausajan liikunta
Päivi Pitkänen
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›