Valion juustot raskausaikana

Monet Valion juustot sopivat hyvin myös raskaus- ja imetysajan ruokavalioon. Kaikissa Valion valmistamissa, Suomessa myytävissä maitotuotteissa on käytetty suomalaista, pastöroitua maitoa.

Viranomaissuositukset juustoista raskausaikana

Viranomaistahot antavat tietyistä markkinoilla olevista tuotteista omat käyttösuosituksensa. Viranomaisten antamissa ohjeissa suositellaan raskausaikana välttämään pastöroimattomasta maidosta valmistettuja juustoja sekä home- ja kittijuustoja kuumentamattomina, vaikka ne olisikin tehty pastöroidusta maidosta. Kaikki ruoanlaitossa kuplivan kuumaksi kuumennetut juustot ovat kuitenkin turvallisia myös raskaus- ja imetysaikana.

Yleisesti ottaen tuorejuustoja (kuten raejuusto ja salaattijuusto) sekä kuumana rasioihin pakattuja levitettäviä tuorejuustoja ja sulatejuustoja, joiden pakkausmerkinnöissä on maininta ”pastöroitu maito”, voi nauttia myös kuumentamattomina. Halloumi-, mascarpone-, mozzarella- ja ricottajuustoja voi nauttia kuumentamattomina, jos ne on valmistettu pastöroidusta maidosta ja ne nautitaan tuoreina, hyvissä ajoin ennen parasta ennen -päivää. Neuvoloista saa lisää tietoa aiheesta.

Kypsytetyt juustot

Kaikki Valion kypsytetyt juustot valmistetaan pastöroidusta maidosta ja ovat näin turvallisia myös raskauden ja imetyksen aikana. Myös kypsytetyistä juustoista valmistetut juustoraasteet sopivat raskaus- ja imetysajan ruokavalioon.

katso erilaiset juustot

Valio sulatejuustot

Valio sulatejuustojen valmistusprosessissa on pastöroinnin lisäksi voimakas lämpökäsittely, joka tuhoaa mikrobit. Tuotteet pakataan myös kuumana, joten ne ovat turvallisia raskaana oleville ja imettäville.

Katso kaikki sulatejuustot

Valio mozzarella juustoraaste ja Valio Eila® grillijuusto

Valmistusprosessissa on pastöroinnin lisäksi voimakas lämpökäsittely, joka tuhoaa mikrobit. Niiden käyttö on turvallista raskaana oleville ja imettäville.

Valio raejuustot

Valio raejuustot valmistetaan pastöroidusta maidosta ja valmistusprosessissa on useita lämpökäsittelyvaiheita. Siksi raejuusto katsotaan listerian suhteen vähäriskiseksi tuotteeksi.

Kaikki erilaiset raejuustot

Valio Eila® salaattijuustot

Valio Eila® salaattijuustot valmistetaan pastöroidusta maidosta ja valmistusprosessissa on useita lämpökäsittelyvaiheita. Siksi salaattijuustot katsotaan listerian suhteen vähäriskiseksi tuotteeksi.

Salaattijuustojen eri maut

Valio Eila® kotijuusto ja Valio Luomu™ tuore mozzarella

Valio kotijuusto ja Valio Luomu™ tuore mozzarella on valmistettu pastöroidusta maidosta. Valmistustilojen sekä tuotteiden laatua ja turvallisuutta valvotaan tarkasti. Näissä tuotteissa tai niiden valmistustiloissa ei ole viimeisen kymmenen vuoden aikana todettu listeriaa.

Valio AURA® sinihomejuusto

Valio AURA® sinihomejuusto suositellaan nauttimaan raskauden aikana kuplivan kuumaksi kuumennettuna.

Ole tarkkana

Jos grillijuustossa tai tuoremozzarellajuustossa avaamattoman pakkauksen kääre on löysästi tuotteen ympärillä, tuotetta ei pidä käyttää.

Raskausaikana vältettävät elintarvikkeet

On olemassa tiettyjä riskielintarvikkeita, joiden käyttöä viranomaiset eivät suosittele raskauden aikana. Näistä löytyy tarkempaa tietoa esimerkiksi Ruokaviraston sekä THL:n sivuilta.

Ruokavirasto: Elintarvikkeiden turvallisen käytön ohjeet.

Tutustu lapsiperheiden, raskaana olevien ja imettävien äitien ravitsemussuosituksiin.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›