Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Ahvenanmaan pannukakku

Perinteinen Ahvenanmaan pannukakku valmistetaan manna- tai riisipuuroon.

Ahvenanmaan pannukakku
Ahvenanmaan pannukakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 l
    Valio Eila® maitojuomaa 3%
    Valio Eila® laktoositon maitojuoma 3 % maistuu pehmeän täyteläiseltä maidolta ilman makeutta. Tämä hieman rasvaisempi…
    Valio Eila® 3 % maitojuoma 1 l laktoositon
  • Voit kokeilla myös:
  • Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l 1 l Valio täysmaitoa
  • 1 dl mannasuurimoita
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 75 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • Voit kokeilla myös:
  • Valio voi 500 g normaalisuolainen 75 g Valio voita
  • 1 tl suolaa
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja

Tarjoiluun

  • 1 dl-2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1 dl vadelmahilloa

Ohje

  1. Aloita pannukakun valmistaminen kuumentamalla maito kiehuvaksi.
  2. Vispaa joukkoon mannasuurimot.
  3. Keitä hiljalleen 5 min. Sekoita puuhaarukalla kypsennyksen ajan, ettei puuro pala pohjaan.
  4. Sekoita sokeri ja kardemumma ja lisää seos kattilaan.
  5. Lisää voi. Laita levy pois päältä. Peitä kattila kannella ja anna hautua 1/2 t. Mausta suolalla.
  6. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää haaleaan puuroon. Vatkaa lopuksi joukkoon vehnäjauhot.
  7. Kaada pannukakkutaikina hyvin voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun.
  8. Paista 200 asteessa n. 40 min, kunnes pannukakku on kypsää.
  9. Tarjoa haaleana pehmeäksi vaahdoksi vatkatun kerman ja vadelmahillon kanssa.

Vinkki

Tarjoa pannukakku jälkiruokana tai välipalana kahvin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 138 kcal
Proteiini 3,9 g
Hiilihydraatti 11,6 g
Rasva 8,4 g
Tyydyttynyt rasva 4,7 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search