Omenapannari maitojauheesta

Omenapannari maitojauheesta
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Omenapannari maitojauheesta

Omenapannari maitojauheesta

Kotimaiset omenat raikastavat pannukakun, joka valmistuu vähemmällä kananmunamäärällä maitojauheella. Tarvittaessa löydät myös vinkit kanamunattomaan versioon.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
30 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
22 arvostelua

Ainekset1 uunipannullinen

1 uunipannullinen
8 dl
vettä
3 dl
1 rkl
sokeria
1 tl
kardemummaa
¾ tl
suolaa
3 ½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
grahamjauhoja
2
kananmunaa
¾ dl

Pinnalle

500 g
kotimaista omenaa
1 rkl
sokeria

Ohje

  1. Vatkaa vesi, maitojauhe, sokeri, kardemumma ja suola tasaiseksi kulhossa.
  2. Sekoita joukkoon, munat, jauhot ja Oivariini.
  3. Anna turvota 15 min.
  4. Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa ohuehkoiksi viipaleiksi. Levitä ne leikkuulaudalle ja ripottele mausta sokerilla.
  5. Kaada taikina uunipellille leivinapaperin päälle.
  6. Paista pannukakku 250 asteessa uunin keskiosassa ensin 10 min. Lisää päälle omenat.
  7. Alenna lämpöä 225 asteeseen ja paista vielä 20 min tai kunnes pannukakku on vaaleanruskea ja kypsä.
  8. Tarjoa sellaisenaan tai kevyesti makeutetun, vaahdotetun Valio kuohukerman kanssa.
Vinkki

Vinkki

Voit jättää kanamunat myös pois taikinasta, mutta lisää tällöin maitojauhetta 1/2 dl. Valmista muuten samaan tapaan. Munaton pannukakku vaatii kypsyäkseen n. 10 min. pidemmän paistoajan. Pannukakun rakenne kiinteytyy, kun pannukakku jäähtyy.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
105 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.