Siirry sisältöön
Omenapannari maitojauheesta

Omenapannari maitojauheesta

Kotimaiset omenat raikastavat pannukakun, joka valmistuu vähemmällä kananmunamäärällä maitojauheella. Tarvittaessa löydät myös vinkit kanamunattomaan versioon.

Omenapannari maitojauheesta

Ainesosat

uunipannullinen

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 8 dl vettä
  • 3 dl
    Valio laktoositon kevyt maitojauhetta instant
    Monikäyttöinen Valio laktoositon kevyt maitojauhe on laktoositonta kevytmaitoa kätevässä ja hyvin säilyvässä muodossa. Jauhe ei…
    Valio laktoositon kevyt maitojauhe instant 400 g
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • ⅔ tl suolaa
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl grahamjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • ¾ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Pinnalle

  • 500 g kotimaista omenaa
  • 1 rkl sokeria

Ohje

  1. Vatkaa vesi, maitojauhe, sokeri, kardemumma ja suola tasaiseksi kulhossa.
  2. Sekoita joukkoon, munat, jauhot ja Oivariini.
  3. Anna turvota 15 min.
  4. Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa ohuehkoiksi viipaleiksi. Levitä ne leikkuulaudalle ja ripottele mausta sokerilla.
  5. Kaada taikina uunipellille leivinapaperin päälle.
  6. Paista pannukakku 250 asteessa uunin keskiosassa ensin 10 min. Lisää päälle omenat.
  7. Alenna lämpöä 225 asteeseen ja paista vielä 20 min tai kunnes pannukakku on vaaleanruskea ja kypsä.
  8. Tarjoa sellaisenaan tai kevyesti makeutetun, vaahdotetun Valio kuohukerman kanssa.

VINKKI- Munaton omenapannari

  1. Voit jättää kanamunat myös pois taikinasta, mutta lisää tällöin maitojauhetta 1/2 dl. Valmista muuten samaan tapaan. Munaton pannukakku vaatii kypsyäkseen n. 10 min. pidemmän paistoajan. Pannukakun rakenne kiinteytyy, kun pannukakku jäähtyy.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 133 kcal
Proteiini 5,2 g
Hiilihydraatti 15,9 g
Rasva 5 g
Tyydyttynyt rasva 1,4 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search