Broccolipasta

Broccolipasta

20 min
keskitaso
165 kcal / 100g
2
3

Tässä pastassa juju on siinä, että parsakaali on kahdessa muodossa; soseutettuna sekä paloina kastikkeessa. Hyvien raaka-aineiden liitto luo maukkaan kokonaisuuden.

Ainekset

4 annosta
2 pussia (à 200 g)
pakasteparsakaalia
2
valkosipulin kynttä
1 tl
suolaa
2 ½ dl
vettä
2 dl
1 dl (50 g)
ripaus
jauhettua valkopippuria
1 dl (50 g)
aurinkokuivattuja tomaattikuutioita öljyssä
1 tl
sitruunamehua
500 g
tuorepastaa

Tarjoiluun

n. 1 dl (50 g)

Ohje

  1. Keitä parsakaalit ja halkaistut valkosipulin kynnet suolalla (1/2 tl) maustetussa vedessä kannen alla melkein kypsiksi (n. 3 min).
  2. Ota noin kolmannes parsakaaleista sivuun esim. reikäkauhalla nostaen.
  3. Lisää kattilaan (parsakaalin ja keitinliemen joukkoon) kerma ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella. Mausta valkopippurilla ja lopulla suolalla (1/2 tl).
  4. Lisää parsakaalit ja valutetut aurinkokuivatut tomaattikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi.
  5. Lisää sitruunamehu. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.
  6. Sekoita kastike vastakeitetyn tuorepastan joukkoon. Tarjoa parsakaalipasta juustoraasteen kanssa.

Vinkki

Jos käytät kuivapastaa, varaa sitä 300 g.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
165 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
4 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
83 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (3)

ValioAnna Koekeittiöltä30.3.2015 kello 15:35
Hei, kiitos hyvästä huomiosta esittelytekstiin eksyneestä virheestä. Se on nyt korjattu :).
Nimetön29.3.2015 kello 16:26
En löydä nimestä enkä aineksista parsaa missään muodossa. Onkohan esittelytekstiin tullut virhe?
Nimetön6.8.2014 kello 16:18
Ihanaa!