
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
3 h 20 min
Yhteensä
4 h 5 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
- 2 dl fariinisokeria
-
1 dl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 3 kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
-
2 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 150 g kermatoffee - makeisia, esim. Omar
Täyte ja kuorrutus
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
-
1 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 dl maapähkinävoita
Kinuskikastike
-
1 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 dl fariinisokeria
Pinnalle
- ½ dl suolapähkinöitä
- sormisuolaa
Pohja
- 2 dl fariinisokeria
- 1 dl Valio voita
- 3 kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 2 dl Valio maitoa
- 150 g kermatoffee - makeisia, esim. Omar
Täyte ja kuorrutus
- 1 rasia (200 g) Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl Valio Keittiön kuohukermaa
- 1 dl maapähkinävoita
Kinuskikastike
- 1 dl Valio Keittiön kuohukermaa
- 1 dl fariinisokeria
Pinnalle
- ½ dl suolapähkinöitä
- sormisuolaa
Jaa resepti
Ohje
- Pohjusta kolme ø 18 cm:n irtopohjavuokaa leivinpaperilla. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Vatkaa fariinisokeri ja huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten.
- Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää sokeri-voi-munavaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Sekoita varoen tasaiseksi.
- Jaa taikina vuokiin. Paloittele makeiset kolmeen osaan ja painele kakkuvuokiin tasaisesti.
- Paista uunin keskiosassa 20 min. Anna jäähtyä.
- Vaahdota tuorejuusto ja kuohukerma. Sekoita joukkoon maapähkinävoi.
- Kokoa kakku: Levitä kakkupohjien väliin täytettä. Kuorruta myös kakun pinta ja reunat täytteellä. Tasoita lastalla. Peitä ja nosta jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
- Keitä kerma ja fariinisokeri kattilassa kinuskiksi (n. 8 - 10 min). Kinuski on valmista, kun tiputat seosta kylmään veteen ja se jähmettyy.
- Kaada hiukan jäähtynyt kinuskikastike kakun päälle. Anna valua hiukan reunojen yli.
- Viimeistele kakku suolapähkinöillä ja ripauksella sormisuolaa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
333 kcal
Proteiini
6,3 g
Hiilihydraatti
33,8 g
Rasva
18,7 g
Tyydyttynyt rasva
9,1 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sormisuolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.