Emma Ivanen helppo suklaakakku

Reseptiyhteistyö: Kakkutaitelija Emma Ivane

Emma Ivanen helppo suklaakakku

Emma Ivanen helppo suklaakakku

Reseptiyhteistyö Kakkutaitelija Emma Ivane

Emma Ivanen helppo suklaakakku

Paahteisen kinuskinen kermakuorrute kruunaa herkullisen mehevän suklaakakun. Kakku valmistuu yhdessä kulhossa ja kinuskikermasta saa vatkattua valmiin kuorrutteen. Kinuskikerma sopii upeasti rakenteeltaan pursotettavaksi, mutta kuorrutteesta tulee houkuttelevan näköinen myös lusikalla levitettynä. Rustiikkisen rentoa tai näyttävää koristelua - sinä päätät.

10 Henkilölle
1 h
22 arvostelua

Ainekset10 Henkilölle

Yhden kulhon suklaakakku

150 g
3 dl
sokeria
3 kappaletta
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaojauhetta

Kuorrute

2 ½ dl

Ohje

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Pingota leivinpaperi 20 cm halkaisijan kokoisen irtopohjavuoan pohjalle. Voitele vuoan reunat.
  3. Sulata voi mikron kestävässä kulhossa tai kattilassa ja lisää joukkoon sokeri.
  4. Lisää kananmunat hyvin sekoittaen.
  5. Lisää vehnäjauhot ja kaakaojauhe siivilän läpi taikinaan nuolijalla käännellen.
  6. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 18 minuutin ajan. Keskusta saa jäädä mehevän taikinaiseksi.
  7. Anna kakun jäähtyä vuoassa ja siirrä sitten tarjoilulautaselle.
  8. Vatkaa kinuskikerma vaahdoksi ja siirrä pursotinpusseihin, joissa on tähtitylla ja lehtitylla.
  9. Pursota kukkia kinuskikermasta kakun päälle tai levitä kuorrute lusikalla. Rustiikkisen rentoa tai näyttävää koristelua - sinä päätät. Joka tapauksessa tämä kakku maistuu taivaalliselta ja hurmaa kahvipöydässä!
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.