Siirry sisältöön
Emma Ivanen helppo suklaakakku
Reseptiyhteistyö

Emma Ivanen helppo suklaakakku

Paahteisen kinuskinen kermakuorrute kruunaa herkullisen mehevän suklaakakun. Kakku valmistuu yhdessä kulhossa ja kinuskikermasta saa vatkattua valmiin kuorrutteen. Kinuskikerma sopii upeasti rakenteeltaan pursotettavaksi, mutta kuorrutteesta tulee houkuttelevan näköinen myös lusikalla levitettynä. Rustiikkisen rentoa tai näyttävää koristelua - sinä päätät.

Emma Ivanen helppo suklaakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Yhden kulhon suklaakakku

  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta

Kuorrute

  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio kinuskikermaa
    Valio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
    Valio kinuskikerma 2,5 dl laktoositon

Ohje

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Pingota leivinpaperi 20 cm halkaisijan kokoisen irtopohjavuoan pohjalle. Voitele vuoan reunat.
  3. Sulata voi mikron kestävässä kulhossa tai kattilassa ja lisää joukkoon sokeri.
  4. Lisää kananmunat hyvin sekoittaen.
  5. Lisää vehnäjauhot ja kaakaojauhe siivilän läpi taikinaan nuolijalla käännellen.
  6. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 18 minuutin ajan. Keskusta saa jäädä mehevän taikinaiseksi.
  7. Anna kakun jäähtyä vuoassa ja siirrä sitten tarjoilulautaselle.
  8. Vatkaa kinuskikerma vaahdoksi ja siirrä pursotinpusseihin, joissa on tähtitylla ja lehtitylla.
  9. Pursota kukkia kinuskikermasta kakun päälle tai levitä kuorrute lusikalla. Rustiikkisen rentoa tai näyttävää koristelua - sinä päätät. Joka tapauksessa tämä kakku maistuu taivaalliselta ja hurmaa kahvipöydässä!
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 364 kcal
Proteiini 5 g
Hiilihydraatti 42,8 g
Rasva 18,8 g
Tyydyttynyt rasva 10,4 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search