Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Etanapannu

Etana on ikiaikainen herkku, jota nautittiin jo antiikin Roomassa, Kreikassa ja Egyptissä. Etanapannu on juhlavaa alkuruokaa tai herkuttelijan iltapala. Voit valmistaa sen pienissä uuninkestävissä astioissa, kuten kahvikupeissa tai crème brûlée -vuoissa.

Etanapannu
Etanapannu

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 tlk (24 /200/125 g) säilöttyjä etanoita
  • 2-4  valkosipulin kynttä
  • 25 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1-2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ pussia (à 150 g)
    Valio AURA® murua
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e150 g murennettu sinihomejuusto
  • 2 tl sitruunamehua
  • ½ dl persiljaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

  • 0 kg patonkia

Ohje

  1. Kaada etanat siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä, valuta.
  2. Hienonna valkosipulin kynnet. Kuumenna voi pannulla. Lisää pannulle valkosipulisilppu, kuullota nopeasti sekoitellen hetki keskilämmöllä. Varo ettei valkosipuli pala.
  3. Lisää valutetut etanat ja viini. Keitä, kunnes viini on lähes haihtunut.
  4. Sekoita pehmeä voi, AURA, sitruunamehu ja hienonnettu persilja tahnaksi, mausta pippurilla
  5. Voit valmistaa etanat etanapannuissa tai esim. uuninkestävissä kahvikupeissa. Laita etanapannun koloihin tai kahvikuppien pohjalle viinissä keitetyt etanat. Lisää päälle AURA voi.
  6. Nosta etanat 250 asteiseen uuniin muutamaksi minuutiksi eli kunnes täyte alkaa kiehua.
  7. Tarjoa rapeakuorisen patongin kanssa.

Vinkki

Korvaa halutessasi valkosipuli 3 - 4 salottisipulilla.

Korvaa valkoviini 1 dl:lla Valio omenatäysmehua ja 1 rkl:lla sitruunamehua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 335 kcal
Proteiini 5,4 g
Hiilihydraatti 1,1 g
Rasva 32,3 g
Tyydyttynyt rasva 18,9 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • patonkia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search