Etanapannu

Etanapannu
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Etanapannu

Etana on ikiaikainen herkku, jota nautittiin jo antiikin Roomassa, Kreikassa ja Egyptissä. Etanapannu on juhlavaa alkuruokaa tai herkuttelijan iltapala. Voit valmistaa sen pienissä uuninkestävissä astioissa, kuten kahvikupeissa tai crème brûlée -vuoissa.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
5 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 tlk (24 kpl / 200/125 g )
säilöttyjä etanoita
2 - 4
valkosipulin kynttä
25 g
1 - 2 dl
kuivaa valkoviiniä
75 g
½ pussia (à 150 g)
2 tl
sitruunamehua
½ dl
persiljaa
mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

patonkia

Ohje

  1. Kaada etanat siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä, valuta.
  2. Hienonna valkosipulin kynnet. Kuumenna voi pannulla. Lisää pannulle valkosipulisilppu, kuullota nopeasti sekoitellen hetki keskilämmöllä. Varo ettei valkosipuli pala.
  3. Lisää valutetut etanat ja viini. Keitä, kunnes viini on lähes haihtunut.
  4. Sekoita pehmeä voi, AURA, sitruunamehu ja hienonnettu persilja tahnaksi, mausta pippurilla
  5. Voit valmistaa etanat etanapannuissa tai esim. uuninkestävissä kahvikupeissa. Laita etanapannun koloihin tai kahvikuppien pohjalle viinissä keitetyt etanat. Lisää päälle AURA voi.
  6. Nosta etanat 250 asteiseen uuniin muutamaksi minuutiksi eli kunnes täyte alkaa kiehua.
  7. Tarjoa rapeakuorisen patongin kanssa.
Vinkki

Vinkki

* Korvaa halutessasi valkosipuli 3 - 4 salottisipulilla.* Korvaa valkoviini 1 dl:lla Valio omenatäysmehua ja 1 rkl:lla sitruunamehua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
253 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
22 g
Tyydyttynyt rasva
13 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›