Etanapannu

Etanapannu

25 min
keskitaso
253 kcal / 100g
4
2

Etana on ikiaikainen herkku, jota nautittiin jo antiikin Roomassa, Kreikassa ja Egyptissä. Etanapannu on juhlavaa alkuruokaa tai herkuttelijan iltapala. Voit valmistaa sen pienissä uuninkestävissä astioissa, kuten kahvikupeissa tai crème brûlée -vuoissa.

Ainekset

4 annosta
1 tlk (24 kpl / 200/125 g )
säilöttyjä etanoita
2 - 4
valkosipulin kynttä
25 g
1 - 2 dl
kuivaa valkoviiniä
75 g
½ pussia (à 150 g)
2 tl
sitruunamehua
½ dl
persiljaa
mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

patonkia

Ohje

  1. Kaada etanat siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä, valuta.
  2. Hienonna valkosipulin kynnet. Kuumenna voi pannulla. Lisää pannulle valkosipulisilppu, kuullota nopeasti sekoitellen hetki keskilämmöllä. Varo ettei valkosipuli pala.
  3. Lisää valutetut etanat ja viini. Keitä, kunnes viini on lähes haihtunut.
  4. Sekoita pehmeä voi, AURA, sitruunamehu ja hienonnettu persilja tahnaksi, mausta pippurilla
  5. Voit valmistaa etanat etanapannuissa tai esim. uuninkestävissä kahvikupeissa. Laita etanapannun koloihin tai kahvikuppien pohjalle viinissä keitetyt etanat. Lisää päälle AURA voi.
  6. Nosta etanat 250 asteiseen uuniin muutamaksi minuutiksi eli kunnes täyte alkaa kiehua.
  7. Tarjoa rapeakuorisen patongin kanssa.

Vinkki

* Korvaa halutessasi valkosipuli 3 - 4 salottisipulilla.* Korvaa valkoviini 1 dl:lla Valio omenatäysmehua ja 1 rkl:lla sitruunamehua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
253 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
22 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
116 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)