Friteerattu juustosalaatti

Friteerattu juustosalaatti

15 min
keskitaso
178 kcal / 100g
1
0

Friteerattu juusto on tämän salaatin yksinoikeutettu kuningatar. Makea päärynä ja granaattiomena tasapainottavat pinnaltaan rapeaa, mutta sisältä sulavaa juustoa. Vaalea balsamicokastike lisää salaattiin sopivasti hapokkuutta, jotta kokonaisuus on herkullinen.

Ainekset

4 annosta
150 g
erilaisia salaatteja
1 - 2
päärynää
2 rkl
valmista balsamicokastiketta
1
granaattiomena
200 g
1
kananmuna
½ dl
korppujauhoja

Friteeraukseen

rypsiöljyä

Ohje

  1. Huuhtele ja kuivaa salaatit. Jaa lautasten pohjalle.
  2. Kuori päärynä, poista siemenkota ja leikkaa viipaleiksi. Asettele viipaleet salaatin joukkoon.
  3. Valuta salaatin päälle balsamicokastiketta.
  4. Halkaise granaattiomena. Irrota siemenet ja mehu laakeaan kulhoon lyömällä useita kertoja napakasti kuoripuolelta esim. puulastalla. Jaa siemenet salaatteihin. Kaada päälle myös mahdollisesti irronnut mehu.
  5. Leikkaa juustosta kuusi n. 7 mm:n paksuista viipaletta. Leikkaa viipaleet kulmittain kolmioiksi.
  6. Riko munan rakenne rikki lautasella. Mittaa toiselle lautaselle korppujauhot. Kasta juustoviipaleet ensin munassa ja sitten korppujauhoissa.
  7. Kuumenna n. 1 dl öljyä paistinpannussa. Öljy on sopivan kuumaa, kun vaalea leipäpala tulee siinä kauniin ruskeaksi 1 - 2 minuutissa. Varo öljyn ylikuumenemista. Paista juustokolmiot molemmin puolin, kunnes pinta on kullankeltainen ja rapea.
  8. Nosta jokaisen annoksen päälle kolme juustokolmiota.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
178 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
12 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
268 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)