Grillikylki

Grillikylki

3 h
helppo
350 kcal / 100g
2
4

Varo habaneroa! Tässä ruoassa se on kuitenkin kesytetty tyylikkääksi mausteeksi.

Ainekset

4 annosta
1 kg
grillikylkeä luuton
sormisuolaa

Habanero-maustevoi

1
habanero chili
250 g
4
valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 rkl
siirappia

Uunivuokaan

4
isoa sipulia lohkoina

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista.
  2. Kuivaa lihan pinta talouspaperilla. Mausta suolalla.
  3. Maustevoi

  4. Poista chilistä siemenet ja hienonna.
  5. Lisää kaikki aineet notkistetun voin joukkoon.
  6. Levitä ja hiero seos kauttaaltaan lihan pinnalle.
  7. Grillaa kylki miedolla lämmöllä folion sisällä mieluiten tasoparilalla n. 1 tunti tai kunnes kylki on kypsää.
  8. Uunissa

  9. Nosta liha sekä kuoritut ja kuoritut, halkaistut sipulit uunivuokaan. Lisää paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan.
  10. Paista liha uunissa 125 asteessa. Kypsennä paistia aina välillä valuneella maustevoilla valellen, kunnes lämpömittari näyttää noin 80 astetta (n 2 tuntia).
  11. Peitä kypsä kylki foliolla ja anna rauhoittua noin 15 minuuttia ennen leikkaamista.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
350 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
34 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
12 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (4)

ValioAnna Koekeittiöltä14.6.2016 kello 15:45
"Grillissä kypsennettäessä miedolla lämmöllä tarkoitetaan, että tuote on ns. epäsuoralla lämmöllä. Epäsuorassa lämmössä (tässä tapauksessa tasoparila) liha saa kypsyttävän lämpönsä pääsääntöisesti sivuilta ja päältä grillin kantta kiinni pidettäessä. Jos kyseessä on kaasugrilli ja siinä mittaristo lämpötilalle, on lämpö varsin helppoa pitää n. 100 asteessa. Tässä tapauksessa ei tarvitse välttämättä pitää edes kaikkia polttimoita päällä ja saadaan kaasuakin säästymään. Tässä kypsennystavassa "maltti on valttia", eli mitä hitaammin ja tasaisemmin liha kypsyy, sen onnistuneempi on lopputulos." - Petteri Koekeittiöltä
Nimetön9.6.2016 kello 10:11
Mitä tarkoittaa grillissä mieto lämpö, montako astetta se on noin suurinpiirtein?
ValioAnna Koekeittiöltä22.6.2015 kello 14:18
Hei, tyhmiä kysymyksiä ei ole :). Ohjeessa on vaihtoehtoiset kypsennysohjeet grilliin ja uuniin, eli kypsennys toisessa riittää.