Grillikylki

Grillikylki
Tehnyt PetteriValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Petteri Valio Koekeittiöstä

Grillikylki

Varo habaneroa! Tässä ruoassa se on kuitenkin kesytetty tyylikkääksi mausteeksi.

Valmistusaika

Työaika
1 h
uunissa
2 h
Yhteensä
3 h

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 kg
grillikylkeä luuton
sormisuolaa

Habanero-maustevoi

1
habanero chili
250 g
4
valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 rkl
siirappia

Uunivuokaan

4
isoa sipulia lohkoina

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista.
  2. Kuivaa lihan pinta talouspaperilla. Mausta suolalla.
  3. Maustevoi

  4. Poista chilistä siemenet ja hienonna.
  5. Lisää kaikki aineet notkistetun voin joukkoon.
  6. Levitä ja hiero seos kauttaaltaan lihan pinnalle.
  7. Grillaa kylki miedolla lämmöllä folion sisällä mieluiten tasoparilalla n. 1 tunti tai kunnes kylki on kypsää.
  8. Uunissa

  9. Nosta liha sekä kuoritut ja kuoritut, halkaistut sipulit uunivuokaan. Lisää paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan.
  10. Paista liha uunissa 125 asteessa. Kypsennä paistia aina välillä valuneella maustevoilla valellen, kunnes lämpömittari näyttää noin 80 astetta (n 2 tuntia).
  11. Peitä kypsä kylki foliolla ja anna rauhoittua noin 15 minuuttia ennen leikkaamista.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
350 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
34 g
Tyydyttynyt rasva
15 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›