Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Härkis-kasvismoussaka

Tästä mehevästä kasvismoussakasta tekee vielä pikkasen parempaa Härkis®-härkäpapumuru. Täyteläinen uuniruoka maistuu koko perheelle.

Härkis-kasvismoussaka

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg munakoisoa
  • 1 dl öljyä
  • ½ tl suolaa

Härkis-kastike

  • 1 pkt (250 g)
    Gold&Green® härkäpapumurua umami
    Sama tuttu Härkis®, nyt osana Gold&Green® -perhettä! Gold&Green® Härkis® härkäpapumuru Umami on syvän- ja hyvänmakuinen,…
    Gold&Green® Härkis® härkäpapumuru 250 g Umami
  • ½ dl öljyä
  • sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl paseerattua tomaattia
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl minttua
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Valkokastike

  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ l
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl
    Valio Juustomestarin juustoraastetta kolme juustoa
    Valio Juustomestarin kolmen juuston juustoraaste yhdistää kolme klassikkojuustoa samaan pussiin: Valio Mustaleima®, Valio Keisarinna® ja…
    Valio kolmen juuston e150 g juustoraaste
  • 0 kg suolaa
  • 0 kg valkopippuria
  • 0 kg muskottipähkinää

Ohje

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen kiertoilmatoiminnolla.
  2. Leikkaa munakoisot noin 1 1/2 cm paksuisiksi viipaleiksi ja levitä ne leivinpaperin päälle pellille. Voitele munakoisot molemmin puolin öljyllä ja mausta suolalla. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
  3. Paista härkäpapumurumuru rapeaksi. Siirrä sivuun odottamaan.
  4. Kuori ja pilko sipulit. Kuumenna kattilassa öljy ja freesaa sipuleita ja paseerattua tomaattia hetken aikaa. Lisää punaviinietikka ja anna kiehahtaa.
  5. Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet. Anna kiehua poreillen 30 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää joukkoon härkäpapumurut ja tarkista kastikkeen maku.
  6. Valmista valkokastike. Kuumenna voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot hyvin sekoittaen, älä ruskista. Laske lieden lämpöä, lisää maito hitaasti ohuena nauhana ja sekoita hyvin koko ajan, etteivät jauhot paakkuunnu. Keitä noin kolme minuuttia.
  7. Sekoita kastikkeen sekaan juustoraaste, suola, mausteet ja vatkatut munat. Sekoita kastike tasaiseksi.
  8. Voitele uuninkestävä vuoka. Lado puolet munakoisoviipaleista vuoan pohjalle ja levitä puolet kastikkeesta päälle. Kokoa toinen kerros samalla tavalla. Kaada juustokastike päälimmäiseksi. Paista uunin keskitasolla noin puoli tuntia. Anna tasaantua hetki ennen tarjoamista.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 132 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 4,8 g
Rasva 10 g
Tyydyttynyt rasva 2,1 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • muskottipähkinää
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.