Hedelmäinen lintupaisti

Hedelmäinen lintupaisti

2 h 15 min
haastava
155 kcal / 100g
1
0

Riistalihassa on omintakeinen maku, jota ei kannata peittää liiallisella maustamisella. Tässä ruoassa luumujen makeus korostaa riistalihan makua.

Ainekset

4 annosta
2
kokonaista heinäsorsaa (patavalmista)
50 g
2 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
n. 3 dl
500 g
tuoreita, kypsiä luumuja
1 - 2 prk (à 120 g)
80 g
ilmakuivattua kinkkua , esim. prosciutto

Ohje

  1. Sulata sorsat, jos käytät pakastesorsia. Poista sorsista nahka. Leikkaa kaulat irti. Leikkaa sorsat selkärankaa myöten kahtia ja vielä poikittain kahtia.
  2. Ruskista sorsapalat voissa tilavassa padassa. Mausta suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Lisää pataan omenamehu. Kuori luumut, jos käytät ulkomaisia luumuja ja poista kivet. Lisää luumulohkot pataan lihapalojen päälle.
  3. Kypsennä uunissa kannen alla 200 asteessa 1 tunti.
  4. Tarkista lihan kypsyys ja nosta palat leikkuulaudalle. Soseuta luumut liemineen sauvasekoittimella. Lisää smetana. Tarkista kastikkeen maku. Lisää tarvittaessa 1 dl vettä, ripaus sokeria, suolaa ja mustapippuria.
  5. Irrota halutessasi lihat luista tai siirrä palat luineen takaisin pataan. Kuutioi kinkku ja ripota lihapalojen päälle.
  6. Nosta uuniin ilman kantta. Kypsennä vielä 15 min, jotta kinkku rapeutuu ja kastike kuumenee.
  7. Tarjoa perunoiden ja karpalohyytelön kanssa.
  8. Broileripaisti

  9. * Korvaa sorsa maustamattomalla kananpojan fileepihvillä (luuton). Varaa sitä neljälle hengelle n. 700 g. Ruskista fileet voissa. Mausta. Lisää mehu ja luumut. Keitä liedellä kannen alla 30 min. Nosta fileet pois padasta. Soseuta luumut sauvasekoittimella. Lisää smetana, kuumenna. Kuutioi kinkku ja paista se pannulla keskilämmöllä. Laita fileet tarjolle kastikkeen joukkoon. Ripota pinnalle rapeat kinkkukuutiot.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
155 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
11 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
16 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)