Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Hedelmäinen lintupaisti

Riistalihassa on omintakeinen maku, jota ei kannata peittää liiallisella maustamisella. Tässä ruoassa luumujen makeus korostaa riistalihan makua.

Hedelmäinen lintupaisti
Hedelmäinen lintupaisti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 kokonaista heinäsorsaa (patavalmista)
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 3 dl
    Valio omenatäysmehua
    Valio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
    Valio omenatäysmehu 1 l
  • 500 g tuoreita, kypsiä luumuja
  • 1-2 prk (à 120 g)
    Valio Keittiön smetanaa
    Valio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
    Valio smetana 120 g laktoositon
  • 80 g ilmakuivattua kinkkua, esim. prosciutto

Ohje

  1. Sulata sorsat, jos käytät pakastesorsia. Poista sorsista nahka. Leikkaa kaulat irti. Leikkaa sorsat selkärankaa myöten kahtia ja vielä poikittain kahtia.
  2. Ruskista sorsapalat voissa tilavassa padassa. Mausta suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Lisää pataan omenamehu. Kuori luumut, jos käytät ulkomaisia luumuja ja poista kivet. Lisää luumulohkot pataan lihapalojen päälle.
  3. Kypsennä uunissa kannen alla 200 asteessa 1 tunti.
  4. Tarkista lihan kypsyys ja nosta palat leikkuulaudalle. Soseuta luumut liemineen sauvasekoittimella. Lisää smetana. Tarkista kastikkeen maku. Lisää tarvittaessa 1 dl vettä, ripaus sokeria, suolaa ja mustapippuria.
  5. Irrota halutessasi lihat luista tai siirrä palat luineen takaisin pataan. Kuutioi kinkku ja ripota lihapalojen päälle.
  6. Nosta uuniin ilman kantta. Kypsennä vielä 15 min, jotta kinkku rapeutuu ja kastike kuumenee.
  7. Tarjoa perunoiden ja karpalohyytelön kanssa.

Broileripaisti

  1. Korvaa sorsa maustamattomalla kananpojan fileepihvillä (luuton). Varaa sitä neljälle hengelle n. 700 g. Ruskista fileet voissa. Mausta. Lisää mehu ja luumut. Keitä liedellä kannen alla 30 min. Nosta fileet pois padasta. Soseuta luumut sauvasekoittimella. Lisää smetana, kuumenna. Kuutioi kinkku ja paista se pannulla keskilämmöllä. Laita fileet tarjolle kastikkeen joukkoon. Ripota pinnalle rapeat kinkkukuutiot.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 145 kcal
Proteiini 11,7 g
Hiilihydraatti 2,7 g
Rasva 10,3 g
Tyydyttynyt rasva 4 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search