Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
1 h 15 min
Yhteensä
2 h 15 min
Vaikeustaso
-
Kokenut kokkaaja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 kokonaista heinäsorsaa (patavalmista)
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 tl suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
-
3 dl
Valio omenatäysmehuaValio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
- 500 g tuoreita, kypsiä luumuja
-
1-2 prk (à 120 g)
Valio Keittiön smetanaaValio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
- 80 g ilmakuivattua kinkkua, esim. prosciutto
Jaa resepti
Ohje
- Sulata sorsat, jos käytät pakastesorsia. Poista sorsista nahka. Leikkaa kaulat irti. Leikkaa sorsat selkärankaa myöten kahtia ja vielä poikittain kahtia.
- Ruskista sorsapalat voissa tilavassa padassa. Mausta suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Lisää pataan omenamehu. Kuori luumut, jos käytät ulkomaisia luumuja ja poista kivet. Lisää luumulohkot pataan lihapalojen päälle.
- Kypsennä uunissa kannen alla 200 asteessa 1 tunti.
- Tarkista lihan kypsyys ja nosta palat leikkuulaudalle. Soseuta luumut liemineen sauvasekoittimella. Lisää smetana. Tarkista kastikkeen maku. Lisää tarvittaessa 1 dl vettä, ripaus sokeria, suolaa ja mustapippuria.
- Irrota halutessasi lihat luista tai siirrä palat luineen takaisin pataan. Kuutioi kinkku ja ripota lihapalojen päälle.
- Nosta uuniin ilman kantta. Kypsennä vielä 15 min, jotta kinkku rapeutuu ja kastike kuumenee.
- Tarjoa perunoiden ja karpalohyytelön kanssa.
Broileripaisti
- Korvaa sorsa maustamattomalla kananpojan fileepihvillä (luuton). Varaa sitä neljälle hengelle n. 700 g. Ruskista fileet voissa. Mausta. Lisää mehu ja luumut. Keitä liedellä kannen alla 30 min. Nosta fileet pois padasta. Soseuta luumut sauvasekoittimella. Lisää smetana, kuumenna. Kuutioi kinkku ja paista se pannulla keskilämmöllä. Laita fileet tarjolle kastikkeen joukkoon. Ripota pinnalle rapeat kinkkukuutiot.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
145 kcal
Proteiini
11,7 g
Hiilihydraatti
2,7 g
Rasva
10,3 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
0,3 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.