Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Helppo kantarellipiirakka

Jos sienikorin pohjalle löytyy vain pieni saalis, ei hätä ole tämän näköinen. Tämä kantarellipiirakka valmistuu muutamasta kourallisesta. Herkullista!

Helppo kantarellipiirakka
Helppo kantarellipiirakka

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2½ dl sämpyläjauhoja
  • 1 dl
    Valio Juustomestarin cheddar raastetta
    Valio Juustomestarin cheddar juustoraaste on aromaatinen ja täyteläinen juustoraaste, joka on valmistettu laadukkaasta, kypsytetystä cheddarjuustosta.…
    Valio Juustomestarin e150 g cheddar juustoraaste
  • 1-2 tl kuivattua timjamia

Täyte

Pinnalle

  • 1 dl kantarelleja
  • 0 kg tuoreita yrttejä, esim. timjamia tai ruohosipulia

Paistamiseen

  • 25 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Ohje

  1. Leikkaa voi kuutioiksi. Nypi joukkoon jauhot, juustoraaste ja timjami.
  2. Painele seos piirakka vuoan (ø n. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Laita päälle tiiviisti leivinpaperi ja esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.
  3. Hienonna sienet ja paista pannulla voissa, mausta suolalla. Sekoita paistetut sienet, tuorejuusto, crème fraîche ja munat.
  4. Ripota puolet juustoraasteesta pohjalle. Kaada täyte vuokaan ja loppu juustoraaste pinnalle.
  5. Paista uunin keskiosassa tasalämmöllä 175 asteessa n. 45 min. Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.
  6. Juuri ennen tarjoilua paista kantarellit voissa ja koristele niillä piirakan pinta. Viimeistele tuoreilla yrteillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 230 kcal
Proteiini 8,1 g
Hiilihydraatti 9,5 g
Rasva 17,6 g
Tyydyttynyt rasva 9,9 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoreita yrttejä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search