Helppo kantarellipiirakka

Helppo kantarellipiirakka
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Helppo kantarellipiirakka

Helppo kantarellipiirakka

Mitä tehdä pienestä kantarellisaaliista? Jos sienikorin pohjalle löytyy vain pieni saalis, ei hätä ole tämän näköinen. Tee kantarellipiirakka valmiista kantarellikastikkeesta ja koristele pinta voissa paistetuilla kantarelleilla. Herkullista!

Valmistusaika

Työaika
25 min
jäähdytys
2 h
uunissa
45 min
Yhteensä
3 h 10 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
11 arvostelu

Ainekset10 palaa

10 palaa

Pohja

100 g
2 ½ dl
sämpyläjauhoja
1 dl
1 - 2 tl
kuivattua timjamia

Täyte

2 prk (à 3 dl)
1 prk (150 g)
3 isoa
kananmunaa
1 iso
sipuli
½ tl
suolaa
2 dl

Pinnalle

1 dl
kantarelleja
25 g
tuoreita yrttejä , esim. timjamia tai ruohosipulia

Ohje

  1. Leikkaa voi kuutioiksi. Nypi joukkoon jauhot, juustoraaste ja timjami.
  2. Painele seos piirakka vuoan (ø n. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Laita päälle tiiviisti leivinpaperi ja esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.
  3. Sekoita kantarellikastike, crème fraîche ja munat.
  4. Suikaloi sipuli ja levitä esipaistetun pohjan päälle (halutessasi voit kuullottaa sipulin). Ripota sipuleille suola ja päälle juustoraaste. Kaada kastike-munaseosvuokaan.
  5. Paista uunin keskiosassa tasalämmöllä 175 asteessa n. 45 min. Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.
  6. Juuri ennen tarjoilua paista kantarellit voissa ja koristele niillä piirakan pinta. Viimeistele tuoreilla yrteillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
232 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.