Itsetehdyt kananugetit ja juuressipsit

Itsetehdyt kananugetit ja juuressipsit
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Itsetehdyt kananugetit ja juuressipsit

Itsetehdyt kananugetit ja juuressipsit

Kananugetit on todella helppo ja nopea valmistaa itse broilerin rintafileestä. Samalla kertaa kun paistoöljyn kuumentaa, voi tehdä myös juuressipsejä nuggettien kanssa nautittavaksi. Tässäpä maino iltapurtava.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
88 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
400 g
broilerin rintafileetä
1 tl
suolaa
1 dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
1 ½ dl
korppujauhoja
½ tl
chilijauhetta

Juuressipsit

2
punajuurta
½ - 1
bataatti
1
palsternakka
ripaus
suolaa ja mustapippuria

Paistamiseen

ruokaöljyä

Tarjoiluun

1 prk (250 g)
Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippiä chili

tai 1 prkValio Koskenlaskija® Ruoka & Dippiä jalapeno-cheddar

Ohje

  1. Leikkaa fileet n. 7 mm:n paksuisiksi viipaleiksi. Yhdestä fileestä tulee n. 8 viipaletta. Ripottele pinnalle ½ tl suolaa.
  2. Laita yhdelle lautaselle vehnäjauhot, yhdelle munat ja yhdelle korppujauhot. Ripottele korppujauhojen sekaan ½ tl suolaa (ja halutessasi chilijauhetta). Riko munien rakenne.
  3. Kieritä kananpalat ensin vehnäjauhoissa, kasta sitten kananmunaan ja lopuksi korppujauhoihin.
  4. Paista nugetit runsaassa öljyssä molemmin puolin, kunnes ovat rapeita ja kauniin ruskeita.
  5. Viipaloi hyvin pestyt juurekset ohuesti esim. mandoliinilla. Paista viipaleet pienissä erissä öljyssä.
  6. Nosta talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois ja sipsit rapeutuvat. Dippaile.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
187 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.