Jauhelihaburritot

Jauhelihaburritot

Meksikolaiset jauhelihatäytteiset burritot ovat maistuvaa texmex ruokaa koko perheelle. Etenkin nuorisolle tämä ruokalaji on kovin mieleinen. Jos pidät tulisemmasta ruoasta, lisää täytteeseen esim. jalopenoja tai tarjoa ne erikseen.

30 min
keskitaso
224 kcal / 100g
4
7

Ainekset8 kpl

8 kpl
1 - 2 (150 g)
sipulia
1 tlk (400/240 g)
punaisia kidneypapuja , kypsiä
400 g
naudan jauhelihaa
1 tl
paprikajauhetta
½ tl
suolaa
2 - 3 (n. 200 g)
tomaattia
1 prk (250 g)
8
vehnätortillaa , medium koko

Pinnalle

½ pussia (à 150 g)
Valio pizzajuusto raastetta

tai 0.5 pussiaValio mozzarella raastetta

Ohje

  1. Kuori ja viipaloi sipuli. Huuhtele pavut juoksevan, kylmän veden alla lävikössä.
  2. Poista tomaateista halutessasi siemenet ja leikkaa pieniksi paloiksi.
  3. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää lopussa sipuli ja mausteet. Paista vielä hetki, että sipulit hieman pehmenevät.
  4. Lisää pavut ja Koskenlaskija. Sekoita.
  5. Täytä tortillat lämpimällä jauhelihaseoksella. Ripottele päälle tomaatit. Pyöritä tortillat rulliksi.
  6. Nosta rullat vieri viereen saumapuolet alaspäin voideltuun tai leivinpaperilla pohjustettuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  7. Kuorruta uunin yläosassa 225 asteessa n. 10 min.

Vinkki

Jos valmistat täytteen etukäteen, esilämmitä sitä hieman ennen uuniin laittoa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
224 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
2,3 g
Kalsium
134 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›