Jauhelihaburritot

Jauhelihaburritot
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Jauhelihaburritot

Jauhelihaburritot

Meksikolaiset jauhelihatäytteiset burritot ovat maistuvaa texmex-ruokaa koko perheelle. Etenkin nuorisolle tämä ruokalaji on kovin mieleinen. Jos pidät tulisemmasta ruoasta, lisää täytteeseen esim. jalopenoja tai tarjoa ne erikseen.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
10 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
99 arvostelua

Ainekset8 kpl

8 kpl
1 - 2 (150 g)
sipulia
1 tlk (400/240 g)
punaisia kidneypapuja , kypsiä
400 g
naudan jauhelihaa
1 tl
paprikajauhetta
½ tl
suolaa
2 - 3 (n. 200 g)
tomaattia
1 prk (250 g)
8
vehnätortillaa , medium koko

Pinnalle

½ pussia (à 150 g)

Ohje

  1. Kuori ja viipaloi sipuli. Huuhtele pavut juoksevan, kylmän veden alla lävikössä.
  2. Poista tomaateista halutessasi siemenet ja leikkaa pieniksi paloiksi.
  3. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää lopussa sipuli ja mausteet. Paista vielä hetki, että sipulit hieman pehmenevät.
  4. Lisää pavut ja Koskenlaskija. Sekoita.
  5. Täytä tortillat lämpimällä jauhelihaseoksella. Ripottele päälle tomaatit. Pyöritä tortillat rulliksi.
  6. Nosta rullat vieri viereen saumapuolet alaspäin voideltuun tai leivinpaperilla pohjustettuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  7. Kuorruta uunin yläosassa 225 asteessa n. 10 min.
Vinkki

Vinkki

Jos valmistat täytteen etukäteen, esilämmitä sitä hieman ennen uuniin laittoa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
224 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
2,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.