Jauhelihapihvit kolmella tavalla

Jauhelihapihvit kolmella tavalla
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Jauhelihapihvit kolmella tavalla

Jauhelihapihvit kolmella tavalla

Jauhelihapihvit ovat muuntautumiskykyinen ruokalaji, sillä pienin muutoksin voit tehdä samalla perusohjeella lindströmin pihvejä tai juustoisia jauhelihapihvejä.

Valmistusaika

Työaika
25 min
uunissa
20 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
22 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta

PERUSJAUHELIHAPIHVIT

1 prk (200 g)
½ dl
korppujauhoja
400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 (200 g)
iso sipuli
1
kananmuna
1 tl
pippurisekoitusta
1 tl
suolaa

Pinnalle

2 tl
korppujauhoja

Ohje

  1. Aloita jauhelihapihvien valmistaiminen sekoittamalla kermaviiliin korppujauhot. Anna turvota n. 10 min.
  2. Lisää jauheliha, hienonnettu sipuli, muna ja mausteet. Sekoita hyvin.
  3. Muotoile taikinasta pihvejä leivinpaperille uunipellille. Ripottele jauhelihapihvien pinnalle korppujauhoja.
  4. Paista jauhelihapihvit uunin keski/yläosassa 225 asteessa 20 - 25 min tai kunnes kypsiä.
  5. JUUSTOISET JAUHELIHAPIHVIT

  6. Lisää jauhelihapihvien taikinaan 1 pussi (130 g) Valio Mustaleima™ raastetta. Käytä suolaa vain 1/2 tl.
  7. LINDSTRÖMIN PIHVIT

  8. Lisää jauhelihapihvien taikinaan 2 1/2 dl (250 g) etikkapunajuuriraastetta + 2 rkl kapriksia hienonnettuna + 2 tl perunajauhoja. Käytä suolaa 1 1/2 tl.
Lisukkeeksi
Sinappinen jogurttikastike
5 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
118 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.