Jauhelihapihvit kolmella tavalla

Jauhelihapihvit kolmella tavalla

45 min
helppo
117 kcal / 100g
8
9

Jauhelihapihvit ovat muuntautumiskykyinen ruokalaji, sillä pienin muutoksin voit tehdä samalla perusohjeella lindströmin pihvejä tai juustoisia jauhelihapihvejä.

Ainekset

4 annosta

PERUSJAUHELIHAPIHVIT

1 prk (200 g)
½ dl
korppujauhoja
400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 (200 g)
iso sipuli
1
kananmuna
1 tl
pippurisekoitusta
1 tl
suolaa

Pinnalle

2 tl
korppujauhoja

Ohje

  1. Aloita jauhelihapihvien valmistaiminen sekoittamalla kermaviiliin korppujauhot. Anna turvota n. 10 min.
  2. Lisää jauheliha, hienonnettu sipuli, muna ja mausteet. Sekoita hyvin.
  3. Muotoile taikinasta pihvejä leivinpaperille uunipellille. Ripottele jauhelihapihvien pinnalle korppujauhoja.
  4. Paista jauhelihapihvit uunin keski/yläosassa 225 asteessa 20 - 25 min tai kunnes kypsiä.
  5. JUUSTOISET JAUHELIHAPIHVIT

  6. Lisää jauhelihapihvien taikinaan 1 pussi (130 g) Valio Mustaleima™ raastetta. Käytä suolaa vain 1/2 tl.
  7. LINDSTRÖMIN PIHVIT

  8. Lisää jauhelihapihvien taikinaan 2 1/2 dl (250 g) etikkapunajuuriraastetta + 2 rkl kapriksia hienonnettuna + 2 tl perunajauhoja. Käytä suolaa 1 1/2 tl.
Lisukkeeksi
Sinappinen jogurttikastike
5 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
117 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
6 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
40 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)