Siirry sisältöön
Sydämellisempi kebab

Sydämellisempi kebab

Kokeile uutta tapaa hyödyntää napakasti vakuumipakatun jauhelihan tiivistä muotoa. Mausta pinta ja kypsennä jauheliha sellaisenaan pannulla. Kannen alla valmistuu samalla myös raikas tomaatti-sipulilisuke. Tarjoa Inkiväärillä maustetun jogurtin kanssa. Tälle ohjeelle on myönnetty Sydänmerkki, joka kertoo sen olevan terveellisempi vaihtoehto.

Sydämellisempi kebab

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 rkl barbeque-kastiketta (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus)
  • 1 + ½ rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ¼ tl cayennepippuria
  • 400 g naudanjauhelihaa 10 % vakuumipakkauksessa
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 50 g punasipulia

Inkiväärijogurtti

  • 200 g
    Valio A+™ kreikkalainen luonnonjogurttia rasvaton
    Valio A+™ kreikkalainen luonnonjogurtti rasvaton on yllättävän täyteläinen rasvaton maustamaton jogurtti. Raikas, maultaan pehmeä, laktoositon…
    Valio A+™ kreikkalainen luonnonjogurtti 1 kg rasvaton laktoositon
  • 1 tl sitruunamehua
  • ½ (8 g) hillottua inkivääriä hienonnettuna
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Tämän ruokaohjeen mukaan valmistetussa ruoassa on kohtuudella rasvaa, tyydyttynyttä rasvaa ja suolaa.
  2. Sekoita bbq-kastike, 1 rkl Oivariini rasvaa, paprika- ja cayennejauhe kulhossa. Voitele sillä kauttaaltaan vakuumista otetun, tiiviiksi pakatun, jauhelihapalan pinta. Anna maustua 15 min.
  3. Valmista sillä aikaa inkiväärijogurtti yhdistämällä ainekset.
  4. Käsittele kasvikset: puolita tomaatit ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi.
  5. Lisää ½ rkl rasvaa pannulle. Ruskista jauheliha molemmin puolin rikkomatta sen rakennetta. Peitä kannella ja anna kypsyä keskilämmöllä 15 min.
  6. Laita puolitetut tomaatit pannulle paistumaan jauhelihan viereen. Peitä pannu kannella ja hauduta vielä 5 min.
  7. Nosta jauhelihakebab pannulta tarjoiluastiaan. Sekoita punasipuli pannuun tomaattien joukkoon. Anna olla sen aikaa pannussa, kun viipaloit kebabin.
  8. Nostele tomaatti-sipulisekoitus kebabin päälle ja nauti inkiväärijogurtin kera.
  9. Tarjoa kebab-aterialla kurkuma-kvinoarisottoa. Ohjeen löydät sivuiltamme.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 116 kcal
Proteiini 9,8 g
Hiilihydraatti 2,7 g
Rasva 7,3 g
Tyydyttynyt rasva 2,6 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search