Siirry sisältöön
Juustolenkki ja hunajaperunat

Juustolenkki ja hunajaperunat

Suomalaisten rakastama uunilenkki täytetään juustolla ja paistetaan hunajaperunapedin päällä.

Juustolenkki ja hunajaperunat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Hunajaperunat

  • 1 pussi (500 g) peruna-sipulisekoitusta
  • 2 suolakurkkua
  • 2 dl
    Valio ruokakermaa
    Laktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
    Valio ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • ½ dl hunajaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rakuunaa

Pinnalle

  • 0 kg tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Leikkaa lenkkimakkaraan viiltoja ja työnnä niihin noin sentin paksuisia juustoviipaleita.
  2. Kaada peruna-sipulisekoitus voideltuun uunivuokaan ja sekoita joukkoon kuutioitu suolakurkku, kerma, hunaja ja mausteet. Kypsennä 200 asteessa 40 min.
  3. Nosta paistoksen päälle juusto-makkaralenkki ja jatka kypsentämistä 20 min. Ripottele pinnalle persiljasilppua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 130 kcal
Proteiini 5,4 g
Hiilihydraatti 11,2 g
Rasva 7,5 g
Tyydyttynyt rasva 3,7 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • tuoretta persiljaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search