Juustopiirakka

Juustopiirakka

Juustopiirakka on varsinainen joka paikan höylä. Voit tarjota piirakkaa suolaisilla tai makeilla höysteillä välipalana, lounaalla, jälkiruokana tai kahvipöydässä.

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

125 g
3 dl
vehnäjauhoja
3 rkl
kylmää vettä

Täyte

4
kananmunaa
1 pussi (150 g)
2 dl
2 dl
¼ tl
suolaa

Tarjoiluun

100 g
miniluumutomaatteja
½ dl
lehtipersiljaa

TAI

3
tuoretta viikunaa
1 dl
saksanpähkinöitä
½ dl
vaahterasiirappia

Ohje

  1. Sekoita pehmeään voihin jauhot ja kylmä vesi.
  2. Laita irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja ylös reunoille.
  3. Esipaista pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa 10 min.
  4. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää juustoraaste, kermaviili, kerma ja suola. Sekoita hyvin.
  5. Kaada täyte vuokaan.
  6. Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa n. 35 min tai kunnes kypsä ja pinta on saanut väriä.
  7. Anna jäähtyä.
  8. Lisää piirakan päälle neljään osaan leikattuja miniluumutomaatteja ja lehtipersiljaa tai viikunoita, saksanpähkinöitä ja vaahterasiirappia. Tarjoa haaleana tai kylmänä.
  9. Tarjoa kahvi- tai teepöydässä tai brunssilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
243 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Kalsium
133 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›