Kaakaotäytekakkupohja eli tumma sokerikakkupohja

Kaakaotäytekakkupohja eli tumma sokerikakkupohja
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Kaakaotäytekakkupohja eli tumma sokerikakkupohja

Kaakaotäytekakkupohja eli tumma sokerikakkupohja

Tumma sokerikakkupohja saa värinsä ja makunsa kaakaojauheesta. Kaakaoinen täytekakkupohja sopii hyvin erilaisten suklaisten tai marjaisten täytteiden pohjaksi. Kostutukseen voi käyttää esim. kahvi- tai kaakaojuomia tai vaniljamaitoa.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
40 min
Yhteensä
55 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
55 arvostelua

Ainekset1 kakkupohja

1 kakkupohja
5
luomu kananmunaa
2 dl
sokeria
1 ¼ dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
¾ dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta

Voiteluun

korppujauhoja

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita ne siivilän läpi munasokerivaahtoon. Nostele nuolijalla taikina tasaiseksi, vältä turhaa sekoittamista.
  3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 40 min. Tarkista kypsyys tikulla; jos tikkuun ei tartu taikinaa, on kakku kypsä.
  4. Kumoa kakku leivinpaperille. Anna jäähtyä kunnolla. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeksi levyksi.
Lisukkeeksi
Valkosuklaatäyte täytekakkuun
15 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
266 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
44 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.