Kaali-retiisiratatouille

Kaali-retiisiratatouille

30 min
helppo
90 kcal / 100g
0
0

Värikkäistä kasviksista valmistat helposti maukkaan kasvispääruoan tai lisäkkeen.

Ainekset

3 annosta
600 g
kaalia
1 nippu (125 g)
retiisejä
3 rkl
½ tl
suolaa
1 rkl
sitruunamehua
mustapippuria myllystä
2 rkl
fariinisokeria

Kastike

1 prk (200 g)
1 rkl
sitruunamehua
1 rkl
fariinisokeria
½ dl
tuoretta kirveliä tai ruohosipulia

Ohje

  1. Mausta kermaviili. Tarjoa ratatouillen kanssa. Ruoka sopii pääruoaksi tai lisäkkeeksi
  2. Paista kaalia kunnes se pehmenee hieman. Lisää retiisit. Anna hautua hetken sekoitellen. Kaaliin saa jäädä hieman purutuntua.
  3. Mausta suolalla, sitruunamehulla ja pippurilla.
  4. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi retiisit. Kuumenna voi vaalean ruskeaksi.

Vinkki

* Mikäli teet ruoan varhaiskaalista, käytä sitä 800 g. Varhaiskaali kypsyy nopeasti, älä kypsennä liikaa.* Mausta ratatoulle kuminoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
90 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
6 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
53 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)