Siirry sisältöön
Peruna-retiisisalaatti

Peruna-retiisisalaatti

Uuden sadon raaka-aineista syntyy maittavat salaatit kesäisiin noutopöytiin. Peruna-retiisisalaatti sopii hyvin grillatun lihan, kanan tai kalan lisäkkeeksi.

Peruna-retiisisalaatti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg varhaisperunoita
  • 2 rkl sinappia
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ nippua retiisejä
  • 4 kevätsipulia varsineen
  • 2 pientä valkosipulin kynttä
  • 1 prk (200 g)
    Valio kermaviiliä
    Valio kermaviili sopii monipuolisesti dippailuun, ruoanlaittoon ja kylmiin kastikkeisiin salaatin, uunilohen tai grilliruokien kaveriksi. Kermaviiliä…
    Valio kermaviili 200 g
  • 1 rkl sokeria
  • 1 dl hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Keitä hyvin pestyt perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois.
  2. Lisää sinappi, suola ja pippuri. Anna jäähtyä. Viipaloi retiisit ja hienonna sipulit. Yhdistä kermaviilin joukkoon loput aineet. Kaada kermaviili salaatille ja sekoita hyvin.
  3. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 82 kcal
Proteiini 1,9 g
Hiilihydraatti 13,6 g
Rasva 1,7 g
Tyydyttynyt rasva 0,9 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search