
Skandinavia
Skandinaavisessa keittiössä maistuvat erilaiset kala-, liha- ja perunaruoat. Perinteisistä Skandinavian maiden ruokakulttuureista koostuva skandinaavinen keittiö perustuu puhtaisiin raaka-aineisiin, yksinkertaisuuteen ja tuoreisiin makuihin. Skandinaaviseen ruokapiiriin kuuluvat Norjan, Ruotsin, Tanskan lisäksi myös usein Suomi, jolloin puhutaan mieluummin pohjoismaisesta keittiöstä ja ruokakulttuurista. Skandinaavisen ruoan makuja arvostetaan myös maailmalla.
Skandinaavisia suolaisia reseptejä ovat muun muassa kaikkien tuntemat ruotsalaiset lihapullat ja perunamuusi, röstiperunasta tehdyt blinit sekä perinteinen graavilohi. Makeita herkkuja ovat sen sijaan tutut ja turvalliset korvapuustit, rakastettu Ahvenanmaan pannukakku sekä erilaiset marjapiirakat.
Katso alta kaikki herkulliset skandinaaviset reseptit!
58 reseptiä

Leppäsavu kalakeitto

Vegaaninen voileipäkakku

Lohen savustaminen

Röstiblinit

Täytetyt joulupullat

Suolainen joulukranssi

Gluteeniton korvapuusti

Korvapuustijäätelö

Helpot kinuskikorvapuustit

Skagen hodari

Vegaaninen pannukakku

Ginigraavattu lohi

Rieskasmörret

AURA Skagen

Hasselbackan juurekset

Raparperi-tuorejuustopiirakka

Ruotsalaiset lihapullat uunissa

Mifu jauhispasteijat

Parsa-basilikavoileipäkakku

Lehtikaalijyvättö

Kiehu perunamuusi

Hasselbackan perunat

Mustaherukkapiirakka

Nopea laskiaiswrap
Etkö löydä tältä sivulta sopivaa reseptiä?