Lehtikaalijyvättö

Lehtikaalijyvättö

Kolme kaalia - lehtikaali, kukkakaali ja parsakaali - antavat kaura-ohrajyvättöön hyvää makua ja rouskuvaa suutuntua. Viljan kypsyessä on hyvää aikaa valmistella kasvikset ja näin aterian saa valmiiksi puolessa tunnissa.

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
2 dl
esikypsytettyjä, rikottuja ohrasuurimoita
n. 6 dl
200 g
lehtikaalia
200 g
kukkakaalia
200 g
parsakaalia
100 g
sipulia
2 rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
1 tl
juustokuminaa
¾ tl
suolaa
½ tl
sokeria
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 rkl
sitruunamehua
½ dl
hasselpähkinöitä paahdettuna

Ohje

  1. Kuumenna vesi ja liemikuutio kattilassa kiehuvaksi. Lisää ohrasuurimot ja keitä välillä sekoittaen kunnes neste on imeytynyt, n. 4 min. Lisää kaurajuoma.
  2. Anna suurimoiden kiehua keskilämmöllä ilman kantta 20 - 25 min. Valmista ohran kypsyessä kasvikset.
  3. Pese lehtikaali, valuta/ravistele lehdet kuiviksi. Poista paksut lehtiruodit ja paloittele lehdet. Leikkaa kukka- ja parsakaalit pienehköiksi paloiksi. Puolita ja viipaloi sipuli.
  4. Kuumenna isossa paistokasarissa öljy ja juustokumina. Lisää kukka- ja parsakaali sekä sipulit. Paista 5 - 10 min. Mausta puolella suolasta.
  5. Lisää lehtikaali, sekoita ja peitä kannella. Kun lehdet ovat pehmenneet, mausta lopulla suolalla, sokerilla, pippurilla ja sitruunamehulla.
  6. Kaada kypsä, kostea, vielä hieman vellimäinen jyvättö (lisää tarvittaessa kaurajuomaa) kasvisten joukkoon. Sekoita kevyesti.
  7. Viimeistele ruoka halutessasi rouhituilla pähkinöillä. Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
82 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g
Kalsium
62 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›