Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lehtikaalijyvättö

Kolme kaalia - lehtikaali, kukkakaali ja parsakaali - antavat kaura-ohrajyvättöön hyvää makua ja rouskuvaa suutuntua. Viljan kypsyessä on hyvää aikaa valmistella kasvikset ja näin aterian saa valmiiksi puolessa tunnissa.

Lehtikaalijyvättö
Lehtikaalijyvättö

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 dl esikypsytettyjä, rikottuja ohrasuurimoita
  • 6 dl
    Valio Oddlygood® kaurajuomaa gluteeniton
    Oddlygood® kaurajuomassa on herkullinen ja pehmeä kauran maku. Käytä leivontaan, ruoanlaittoon, smoothieen, puuroon tai nauti…
    Oddlygood® kaurajuoma 1 l UHT gluteeniton
  • 200 g lehtikaalia
  • 200 g kukkakaalia
  • 200 g parsakaalia
  • 100 g sipulia
  • 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 1 tl juustokuminaa
  • ⅔ tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ dl hasselpähkinöitä paahdettuna

Ohje

  1. Kuumenna vesi ja liemikuutio kattilassa kiehuvaksi. Lisää ohrasuurimot ja keitä välillä sekoittaen kunnes neste on imeytynyt, n. 4 min. Lisää kaurajuoma.
  2. Anna suurimoiden kiehua keskilämmöllä ilman kantta 20 - 25 min. Valmista ohran kypsyessä kasvikset.
  3. Pese lehtikaali, valuta/ravistele lehdet kuiviksi. Poista paksut lehtiruodit ja paloittele lehdet. Leikkaa kukka- ja parsakaalit pienehköiksi paloiksi. Puolita ja viipaloi sipuli.
  4. Kuumenna isossa paistokasarissa öljy ja juustokumina. Lisää kukka- ja parsakaali sekä sipulit. Paista 5 - 10 min. Mausta puolella suolasta.
  5. Lisää lehtikaali, sekoita ja peitä kannella. Kun lehdet ovat pehmenneet, mausta lopulla suolalla, sokerilla, pippurilla ja sitruunamehulla.
  6. Kaada kypsä, kostea, vielä hieman vellimäinen jyvättö (lisää tarvittaessa kaurajuomaa) kasvisten joukkoon. Sekoita kevyesti.
  7. Viimeistele ruoka halutessasi rouhituilla pähkinöillä. Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 76 kcal
Proteiini 2,5 g
Hiilihydraatti 10 g
Rasva 2,4 g
Tyydyttynyt rasva 0,2 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search