Ohrapuuro

Ohrapuuro

Perinteinen, vatsaa hellivä keitetty ohrapuuro. Maistuu aamu-, ilta- tai välipalaksi sekä jälkiruoaksi.

45 min
keskitaso
91 kcal / 100g
0
4

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 l
1 ½ dl
rikottuja täysjyväohrasuurimoita
1 tl
suolaa

Tarjoiluun

Ohje

  1. Ohrapuuro vesihaudekattilassa

  2. Kuumenna vesihaudekattilan alaosassa vettä kiehuvaksi.
  3. Kaada puuro-osaan maito. Kuumenna, kunnes se on höyryävän kuumaa. Lisää 1 ½ dl suurimoita. Keitä puuroa kannen alla välillä sekoittaen, kunnes puuro on kypsää ja saonnutta (1 - 1,5 t).
  4. Tarkista välillä, että alaosassa on kiehuvaa vettä. Lisää valmiiseen puuroon 1 tl suolaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
91 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g
Kalsium
110 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)