Ohrapuuro

Ohrapuuro

45 min
keskitaso
77 kcal / 100g
0
0

Perinteinen, vatsaa hellivä keitetty ohrapuuro. Maistuu aamu-, ilta- tai välipalaksi sekä jälkiruoaksi.

Ainekset

6 annosta
2 dl
vettä
1 ½ dl
rikottuja täysjyväohrasuurimoita
1 l
1 tl
suolaa

Tarjoiluun

Ohje

  1. Ohrapuuro vesihaudekattilassa

  2. Kuumenna vesihaudekattilan alaosassa vettä kiehuvaksi.
  3. Kaada puuro-osaan maito. Kuumenna, kunnes se on höyryävän kuumaa. Lisää 1 1/2 dl suurimoita. Keitä puuroa kannen alla välillä sekoittaen, kunnes puuro on kypsää ja saonnutta (1 - 1,5 t).
  4. Tarkista välillä, että alaosassa on kiehuvaa vettä. Lisää valmiiseen puuroon 1 tl suolaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
77 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
3 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
93 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)