Uuniohrapuuro

Uuniohrapuuro

2 h 10 min
helppo
86 kcal / 100g
9
13

Maitopohjaiset puurot valmistuvat uunissa kätevästi ilman pohjaanpalamisen vaaraa. Uuniohrapuuro sopii aamupalaksi tai kevyeksi pikkuruoaksi. Tarjoa marjakeiton, maidon ja voinokareen kera.

Ainekset

6 annosta
2 dl
kokonaisia ohrasuurimoita
1 tl
suolaa
1 ½ l
Valio kevytmaitoa
2 rkl

Tarjoiluun

Ohje

  1. Mittaa suurimot voideltuun, vähintään 2 litran vetoiseen uunivuokaan. Lisää suola ja maito. Sekoita. Lisää pari voinokaretta pinnalle. Kypsennä uunin alatasolla 175 asteessa n. 2 tuntia.
  2. Sekoita puuroa 2 - 3 kertaa kypsennyksen ensimmäisen tunnin aikana. Peitä pinta tarvittaessa kypsennyksen loppuvaiheessa. Anna puuron vetäytyä 10 min ennen tarjoilua.
  3. Tarjoa puuro keiton tai maidon kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
86 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
3 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
108 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (13)

Nimetön15.9.2017 kello 1:15
Nyt testataan. Strömbergin mylly. Ohrahelmi, täysmaito, suola ja voi. Eka yritys meni pieleen. Loiskahti kissan ansiosta maidot uuniin. Toka yritys menossa uunin pesun jälkeen :D
Nimetön12.6.2017 kello 19:03
Tein puuron ihan ohjeen mukaan, mutta lopputulos näytti aivan kamalalle. Ihan kuin maito olisi leikannut kiinni, vetistä ja valkeita kökköjä. Missä menin vikaan? Maku on tuttu mutta ulkonäkö niin kamalaa että jää puurot nyt syömättä...
Nimetön16.11.2016 kello 12:09
Teen rikotuista jyvistä kannellisessa padassa 1 h ja 200 astetta. En sekoittele kuin kerran ja jätän jälkilämpöön 10 minuutiksi. Hyvää tulee. Voi laittaa kanelisokeria maustamaan jo uuniin laittaessa.